Македонска фудбалска репрезентација

М

Мартин`

Гостин
многу скако не чинеше оној бод на гостински терен против Фарски Острови, да победевме поинаква ќе беше ситуацијата на табелата.
Затоа пак 4 натпревари се вадевме во 80~ минута па натаму.. со Србија во 89 дадовме гол и тоа од пенал дома :)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Хрватска како ќе го јаде во вторник од Белгија, инаку со Шкотска само победа не вади...неможе вечито добра игра да не вроди со плод.(y)

P

PewDiePie

Гостин
неможе вечито добра игра да не вроди со плод.(y)
Вечно добрата игра,вечно ? :pos:

Инаку од А селекција се што е 21 и подоле нека лупаат кај младинциве,бар тие нека се пласираат на некое правенство,жално само за Пандев што игра во ваква бедна генерација.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Коментар 10 мин. пред голот dragonsky ќе бара да ми се забранат коментари во Челзи фан клубот
Ама нема врска, да беше негова кривица голот ќе го разберев ова, ама не беше негова кривица според мене. Тука одбраната максимално потфрли, стоеја и се надеваа дека или овој ќе утне или дека Богатинов ќе одбрани. Пак ќе кажам за дечкото секоја чест, не може да му се стави дамка, си изигра најпрофесионално, проценуваше ситуации кога да излезе, кај да затвори. Одличен си беше.

И немојте кривци да барате во судијата, ни во Хрватите. Си беа најкоректни на свет, од секогаш ни покажувале почит, никогаш не не омаловажувале и победата им е чиста како солза. Биле агресивни? А шо треба, да не галат и држат за рачиња? Тоа што нашиве се волови и не знаат да искористат шанса, а воедно и да запаметат дека натпревар се игра 90 минути плус уште некоја минута надополнување е причината за нашите порази и за тоа што ние тука си ја маваме главата од компјутер.

Volta

Џонтра Волта
Член од
5 јуни 2012
Мислења
89
Поени од реакции
82
Пандев може да му предава фудбал на Лука,вечерва ги засени усташките гомна,десниот бек Ѓоргиев фантастич...
Георгиевски! Стварно браво за него како одигра.
Тоа е тоа коа се нема среќа и коа одбранава наша е неписмена незнае да затвори на време.. Добро одиграно добра тактита на Јовановски и доста дисцплинирана игра.. Ама ко не иде не иде..
Јаневски. Чедомир Јаневски. Не се појави вчера човеков па да не го знаеш, а следиш фудбал.
Онака ми бодеа очи грешкиве, ко да не сте ја глеале утакмицата. Ќе ги разберев Хрватите да им ги утнеа презимињата, ама вие? Гајле ви е бе... :icon_mrgr:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
Хрватска како ќе го јаде во вторник од Белгија, инаку со Шкотска само победа не вади...неможе вечито добра игра да не вроди со плод.(y)
Da te popravam, ne moze vecito dobra igra vo prvo ... vo idnina da vrodi so plod. Vo fudbalot u zadnji 10 minuti da si losh moze istoto da e fatalno za timot, a ne pa celi 45 minuti da si samo dekor na teren. Razlika crno i belo se standard, edna ekipa se vo prvo, druga vo vtoro, ne e prv pat vaka da izigrame vo prvo ne se sekirajte, nestata ke smetam deka se promeneti koga ke zadrzat konstantnosta i vo vtoro, denes bese test za istovo i kako sto veke vidovme, padnaa i potfrlija.

Luzerski mi se komentarite od tipot bravo Makedonija, bravo za sto ? Za ona od prvo ? Toa e dokaz kolku ustvari ne sme iskusile nesto asalno fudbalsko vo zemjava, pa nekoi se zadovolni i so toa, parcijalno gi gledame natprevarite i celosno se zanemaruva faktot deka timov ne e sposoben da igra dobro celi 45 minuti od natprevarot, sto e ogromen minus.
--- надополнето: 7 септември 2012 во 22:37 ---

:), se oparil nekoj, ali slabo uplatil inace ...

Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406
океј али шо ви е со вакви глупи коментари, шо ви згрешија Хрватите сеа !?

Глеав на ХРТ, батето не посипа со комплименти, а и општо Хрвативе како народ се едни од тие кои не почитуват и не кењаат за нас.

Скоро секогаш сум налетувал на позитивни коментари од Хрвати, занемарувајќи ги тие ултра-националистите...

Не гледав на ХТВ, сеа ти викаш тој не осипал со комплименти, некој друг пиша дека од почеток си ја имал запишано победата и дека коментирал потценувачки

Може како народ секогаш биле "со нас" али на сите спортски пресметки што сме ги имале до сега на репрезентативно ниво не потценувале максимално секогаш, ко да играат со Андора или некоја друга аматерска реп. Добро памтам после натпреварот во на градски идиотчето Билич се правеше мангуп "ние ќе си играме европско вие радувајјте се што не тепавте една утакмица ", "Не ви чини теренот затоа изгубивме" а заборави изгледа како ја тепаа Англија кога на Робинсон од прекрасниот терен му скокна топката пред нога
Кошарка на европсково имаше текстови од типот "македонија само сталка што лесно ќе ја поминеме" па и од кога ги посрамотивме пак пишуваа нешто во стилот "сон ли е ова како може македонија нас да не победи"

Пред овој натпревар истата приказна. Они кажувале како се игра на максимир, ќе не згазеле, му се смееа на изјавата на Чеде дека ќе играме офанзивно, му пишуваа саркастични текстчиња а на крај малку ни фалеше да ги освестиме уште еднаш

Затоа изгорев од желба да ги победиме и да ги вратиме во реалноста дека не се Шпанија.
Се би дал на крај ако треба ние да ги заебеме на градски и заради нас да не отидат на светсково
[

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
Прашање на време беше коа ќе почнуваат да излегуваат вакви инфоа :D
Ne be, ne mi bese toa poentata, pa samo 100ka e uplatava, aj da bese poveke pa da se udiraat teorii na zagovor, 100ce e, ne deka ne gi cenam parive ama se znae, da bese primer 5000, 10 000 ili poveke, pa da imavme po nekoj znak prashalnik.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Не гледав на ХТВ, сеа ти викаш тој не осипал со комплименти, некој друг пиша дека од почеток си ја имал запишано победата и дека коментирал потценувачки

Може како народ секогаш биле "со нас" али на сите спортски пресметки што сме ги имале до сега на репрезентативно ниво не потценувале максимално секогаш, ко да играат со Андора или некоја друга аматерска реп. Добро памтам после натпреварот во на градски идиотчето Билич се правеше мангуп "ние ќе си играме европско вие радувајјте се што не тепавте една утакмица ", "Не ви чини теренот затоа изгубивме" а заборави изгледа како ја тепаа Англија кога на Робинсон од прекрасниот терен му скокна топката пред нога
Кошарка на европсково имаше текстови од типот "македонија само сталка што лесно ќе ја поминеме" па и од кога ги посрамотивме пак пишуваа нешто во стилот "сон ли е ова како може македонија нас да не победи"

Пред овој натпревар истата приказна. Они кажувале како се игра на максимир, ќе не згазеле, му се смееа на изјавата на Чеде дека ќе играме офанзивно, му пишуваа саркастични текстчиња а на крај малку ни фалеше да ги освестиме уште еднаш

Затоа изгорев од желба да ги победиме и да ги вратиме во реалноста дека не се Шпанија.
Се би дал на крај ако треба ние да ги заебеме на градски и заради нас да не отидат на светсково
--- надополнето: 7 септември 2012 во 22:39 ---

Да ми се фатиш е**те усташот
1. Не си ја „имаше запишано“ победата коментаторот, него Игор Тудор кој беше соговорник.
2. Тоа со потсмевот за офназивната тактика на Чеде беше од некој сосема (според мене) непознат медиум. Затоа и спомнав погоре: „освен ултра-националистите“ кои против кого и да играат имаат такви ставови.
3. Тотално не ги разбирам па коментариве дека не потцениле !? Како тоа не потцениле бе луѓе !? Што покажавме ние у последниве три години па некој да не подцени !? Што покажавме у тие три години, па да има некој да се плаши од нас !? А !? Луксембург, Андора... од што би се плашеле, можеби од наместена едино !?

Значи бесмислени ми се коментарите каде што некој се буни заради тоа што не потцениле. Тоа е реалноста дечки, не е потценување. Таква слика има за нас у последниве години!

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Ne be, ne mi bese toa poentata, pa samo 100ka e uplatava, aj da bese poveke pa da se udiraat teorii na zagovor, 100ce e, ne deka ne gi cenam parive ama se znae, da bese primer 5000, 10 000 ili poveke, pa da imavme po nekoj znak prashalnik.
Не мислев конкретно за тебе бе. Секоаш е така коа ќе изигра наша репрезентација некаков чуден резултат.
А и рака на срце, знаеме дека се у можност да направат некоја глупост за лична корист. Дали се сменило тоа или не, небитно. Битно ова увек знае да предизвика сомнеж.

Само, не ми се веруа дека ова е некаква дојава, за стотче и јас и ти и било кој обложувачки лаик би стаил. Денеска јас стариве за пеесче ги изиграв 2 у 1. Лото е таа игра, јебига.
Само и да е наместена, докурца у наша корист е наместена :D

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
Не мислев конкретно за тебе бе. Секоаш е така коа ќе изигра наша репрезентација некаков чуден резултат.
А и рака на срце, знаеме дека се у можност да направат некоја глупост за лична корист. Дали се сменило тоа или не, небитно. Битно ова увек знае да предизвика сомнеж.

Само, не ми се веруа дека ова е некаква дојава, за стотче и јас и ти и било кој обложувачки лаик би стаил. Денеска јас стариве за пеесче ги изиграв 2 у 1. Лото е таа игра, јебига.
Само и да е наместена, докурца у наша корист е наместена :D
Livcevo e onaka lupnato, da se razbereme, provereno. :)
Gledam nekoi pak me svatija pogresno, ne deka treba ova da se objasnuva, po samata uplata se gleda toa.

Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406
Ај да речеме не потцениле за овој натпревар, заслужено. А другите примери кои ги наведов? Секогаш нивните новинари не потценувале. Си мислат дека се некоја велесила во сите спортови. Ретардиран народ (новинари)

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.126
Поени од реакции
8.073
атак на МТВ да ја откупи од РТС со Србија понеделник
барем чоечки да гледаме

Kajgana Shop

На врв Bottom