H
Hip.Hop_MKD
Гостин
А колку ќе ме кошта до Делчево да пратам маица?
Провери и кај овиеА колку ќе ме кошта до Делчево да пратам маица?
Прати ја по автобус побрзо е.Ако го пратиш по пошта може да се случи играчот да отиде во пензија додека да го добиеш дресот.За колку дена стигнува пратката од Скопје до Прилеп и колку би коштало?
-Дрес...
Колку пари би било со автобус?Прати ја по автобус побрзо е.Ако го пратиш по пошта може да се случи играчот да отиде во пензија додека да го добиеш дресот.
Иди на автобуска и прашај некој од возачите.Нема цена туку колку му дадеш толку.Порано мислам по 50-100 бешеКолку пари би било со автобус?
Нема за Делчево...
И мене ми треба за маица, ама до Делчево.. Ако не преку автобус ќе ја пратам!Дали некој знае колку би ме коштало да испратам маичка за србија, во близина на Белград?
Јас мислев ќе ми кажеш колку кошта, ти глупости ми кажувашИ мене ми треба за маица, ама до Делчево.. Ако не преку автобус ќе ја пратам!
Со лажни писма ја тестирале ефикасноста на поштитеПисмата мистериозно се потпишуваат дека се подигнати, поштарите идат, ѕвонат набрзина и го фрлаат пакетот пред врата (и ги снемува за секунда дури да излезеш, а пакетот оставен пред врата) - замисли да не си дома. Ако ти е мало сандучето, и не го собира пликот (особено ако е National Geographic, списание на кое си се претплатил) го зиповаат и го набиваат во сандуче, оди после извади го. Еднаш ми се има случено пратката да ја остават кај комшијата (оти јас не сум бил дома). Сите овие се од лично искуство.
Според мене, им треба добри менаџери, и построги правила.
ПС. кога плаќате сметки, земете дигитронот, пресметајте си ги од претходно колку вкупно ќе ве кошта, и кога плаќате ќе ви каже „на грешка“ 40-50 денари повеќе Така 10 -15 души да зафркнат (си собрале сметки, ама не пресметале вкупно), си извадија уште една дневница плус. А ако се побуниш, ладнокрвно вика „Ејј дечко, извини, згрешив.“
Си се запознал со некоја србинка, а?Дали некој знае колку би ме коштало да испратам маичка за србија, во близина на Белград?
хахахаСи се запознал со некоја србинка, а?
What are you, what are you...
Провери тука, изгледа е првата табела, иако ич не им е прегледно, најпаметно е да одиш да си прашаш...
http://www.posta.com.mk/macedonian/pdf/cenovnik_megjunaroden.pdf
Инаку искуство со нашава пошта, порачувам книги и обично сум немал проблеми, стигнувале за месец дена... Поштарот ти остава ливче/испратница (што и да беше) во поштенското сандаче и ако не си ја подигниш пратката во рок од пет дена ја враќаат назад... Е сега мојот поштар обично е точен, али овој пат ливчето го добивам петтиот ден од пристигнувањето на пратката. Одам во пошта и таа на шалтер ми вика, ааа дечко, готово, ова е вратено назад... И викам, добро, кај можам да проверам дали пратката е вратена назад... Таа ми вика, не дечко, не може тоа, вратена е назад пратката... По едно две-три минути солење памет, ми кажа провери во таа и таа служба, али врска немаше, на крај чуварот ми заврши работа, ме упати во служба кај што ми помогнаа, во последен момент си спасив 15-20 евра кои за малце ќе беа фрлени во дупка, иако требаше да платам +200 денари, али ај, нема везе. Сакам да кажам, каква држава сме бе, што ќе загубеше таа идиотката на шалтер ако не ми помогнеше одма. Ми идеше да и ја треснам една, упм...
Каква е таа маичка бе од 2 кгхахаха
Скапо бе, 800 денари за над 2кг, боље карта ќе си платам до Србија
Не бе маичка, џемперче е, лошо пишав вчера, али небитно беше тоа, битно скапо е.Каква е таа маичка бе од 2 кг
Што ќе ставаш во маичката, а ?