Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Здраво, се извинувам моево мислење не е за во оваа тема, меѓутоа мислев дека овде би можеле да ми помогнете најмногу...
Сакам да купам книга за подарок за близок што живее и работи во Америка (заврши неколку курсеви таму за инвестирање и си работи со тргување на Американската берза)... Нема јас некое познавање на таа тема, ги имам читано книгите Богат татко, сиромашен татко, зошто и ние сакаме да бидете богати и некој други такви меѓутоа не е тоа тоа што го барам па би ве замолил доколку знаете некоја книга да ми препорачате...
П.с читав во темата за книги меѓутоа нема за книги на темата за инвестирање...
Се извинувам уште еднаш за мојот офтопик коментар, и ви благодарам.
Krajno vreme bese da trgne nagore i MPT.Se blizat izbori mozebi nabrgu ke legnat i tie 32 mil.Наздравије МПТ 80К
Ич нека не се замара со овие глупости, туку фино нека си сврти у Комерцијална беокер и точно ќе му кажат што ќе растеThe Intelligent investor, The interpretaion of financial statements, Security analysis od Benjamin Graham
A random walk down Wall Street od Burton Malkiel
The behavioral investor od Daniel Crosby
One up on Wall Street od Peter Lynch
Common stocks and uncommon profits od Philip Fisher
Principles: Life and work od Ray Dalio
Thinking Fast and slow od Daniel Kahneman
Дека ќе влезат Авганистанци, затоа е растотpa i alk 16600 posle presek, tnb 26500, tete 2200... makedonska prolet.
pa i alk 16600 posle presek, tnb 26500, tete 2200... makedonska prolet.
Sto li sakal avtorot da kaze ?Faza 3 na kostolany
Rano e za jajceto .....Faza 3 na kostolany
ajdeeRano e za jajceto .....
Sto li sakal avtorot da kaze ?
Дали тоа и СТБ решиле да исплатат дивиденда?