Македонската армија купи нови камиони ДАФ од 1970 година

606

Член од
24 септември 2005
Мислења
511
Поени од реакции
51
Камионите се 100% ремонтирани и се купени со странски пари односно се грант и условени бевме да купиме од Холандија. Тие ветија помош во определена висина но само во опрема а не во пари. Камионите ги дадоа на МВР ама пошто на МВР не му требаа ги даде на АРМ. Мислам дека во МВР останаа 1 или 2 камиони за санитетски потреби кои отидоа во некоја од специјалните служби. Јас не се разбирам од машинство ама мене ми изгледаа прилично стегнати дури некои ситници кои вообичаено ги забележува лаик како мене, нови гуми, нови стеги и нови црева и слично беа сменети, и стварно беа нови.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
ink напиша:
Л'в много добре си го казал:
"Нашата влада е катастрофа...катастрофа сме и ние со неа!"

Аз искам да ви покажа нак'де ви води вашата влада-надоле!
Само това.
е да ми речеше некој вчера дека со тебе ќе се сложам за нешто, ќе го заебавав :)

ама глеаш, и ти си можел да кажиш паметни работи

иначе...

дали е подобро да се купат ПОВЕЌЕ стари камиони, ама по „поволна“ цена, или да се купам ПОМАЛКУ камиони, по реална цена, ама пак затоа знаеш дека ќе бидат употребливи во следните 20 години?

мене вторава варијанта МНОГУ попаметна ми се гледа

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Izgleda , ne razbirate kako odi toa: nekoj remontira edna kolicina vozila, ima dobri vrski" lobiracki" pa nekoja vlada odobruva grant...so uslov : MORAS DA KUPIS TOA I TOA!!! ( Od onoj sto ima vrski )...
Tesi se deka na "podaren" konj zabi ne mu se gledaat...ako ne ke go preprodademe zelezoto + nesto gubre ke se deponira vo MKD.
Rasprasajte se kako pomina "grantot" na Japonija za vodosistemot ...Zletovica li bese....
Toa ti e Serdare....protokol, momce protokol: ti niv vojvodi , tie tebe Serdare....:):)!!

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Нека и се со среќа на Македонската армија новите камиони од 170 година.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Bidejki pomalce se razbiram od vozila samo ke kazam kolku saka neka e stegnato toa so 35 god.starost se broi kako oldtajmer i veke ne e za sekojdnevna upotreba vo normalni uslovi,a kamoli za vojska.E sega ne nasle vakvi kakvi so sme i ni go spopikale.
Makedonska rabota.....
A za bugarite-tie se posebna prikazna.Dobija ubava slakanica od NATO,izigravaat demek evropejci stanale a seuste si se samo-Bugari

astrion

REBEL
Член од
15 ноември 2005
Мислења
792
Поени од реакции
18
shopski напиша:
не е само калиб'ра, а и п'лнителја, натовските п'лнители са взаимозаменјаеми независимо от марката на ор'жието, сигурно има и други нешта
..иначе ние от НАТО си пиеме ракијата с'с шопска салата, верно е :)))[

Pisi makedonski be tatar so mi pises bugarski ne razbirame bugarski

www.macedonia.org

Kajgana Shop

На врв Bottom