Македонија пред рецесија

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Еве на пример се одлучам да штедам.Што ако недај боже по некоја собрана сума се деси незнам инфлација на станови пад на еврото или сл.Дали ќе биде подобро и во оваа ситуација да си подигнам кредит,наместо да штедам?
Батка, една работа имам заклучно од 1997 година од кога сум на нетов, совети на форуми не се бараат, оти не знаеш какви будали ќе те советуваат.

Не гледаш дека има еден куп стручњаци кои абер немаат, а делат совети, затоа ти дадов насоки и САМ да си размислиш, а не да ме слушаш мене.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Како иде кварталов,да не излеговме од рецесија? :)

S

smart ass

Гостин
Тешко,според билтенот на завод за статистика....се држиме на место,плутаме:toe:

Ајде де вол стрит закашла и не зарази-не сме виновни,важно е тоа што проектите се исполнуваат:smir:

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
Krizata saka da si umre tamu kade sto se rodila, sto e tolku cudno so recesijata, koga cel zivot ni e recesija? :smir:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Krizata saka da si umre tamu kade sto se rodila, sto e tolku cudno so recesijata, koga cel zivot ni e recesija? :smir:
Точно,се додека доларот е олку низок во споредба со другите светски валути,кризата ќе потрае,особено затоа што само така може да се намали во реална вредност енормниот трговски дефицит на САД,кој се создаде последниве година-две.Првите реални показатели за излез од рецесијата ќе бидат штом доларот ја урне психолошката бариера од 1.25 долари за 1 евро.:toe:

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
едно прашање
Македонија кога излегла од рецесија односно кога беше тоа македонија е во нормална рецесија..пошто секоја држава барем малце е али нисме смее..еееееееее

S

smart ass

Гостин
ејјј баш последно време у Сет склучувања сум...сега идам економија...и кршиш филмови:pos2:

Денеска одлучивме да ја намалиме референтната каматна стапка на благајничките записи за 50 базични поени, односно за 0,5 - од 9 на 8,5“, вели Петар Гошев,
Машала.....алал да им е,а укинувањето на обврската за депозит при кредитирање над дозволен лимит сепак би имало некаков ефект...ама како што оди кај нас само привилегирани ќе го осетат истиот.

Kajgana Shop

На врв Bottom