Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Toa shto ne gledam vesti ne znaci deka ne ja znam svojata istorija.Ti mozesh da go mrazish jas ne baram da go pocituvash samo toa shto go kazuvam treba da go razberesh.Vo vremeto na Enver Tito ne mozel nishto.Da mozeshe nie odamna ke bevme proterani ama ete sudbina neli
Колку сум пристрасен за Тито толку сум и за Енвер, ич. За тоа кој бил "појак" нема никогаш да дознаеме, а поентата ми беше дека не постапувал тој добро заради тоа што не се концентрирал на економијата и напредокот, туку на војската, како што споменав.
Да се вратиме на темата. Косово ќе се признае, само е прашање на време.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Mislam deka ne mozel da se koncetrira na napredok zoshto bil vo postojana ladan vojna so Jugoslavia.
A za Kosovo toa veke e zavrshena rabota samo shto kako ke postapi Makedonija toa e prashanekto na temava iako licno jas sum ubeden deka Makedonija go nema toj luksuz da se sprotistavi na neshto takvo

B

Borg_Drone

Гостин
Mislam deka ne mozel da se koncetrira na napredok zoshto bil vo postojana ladan vojna so Jugoslavia.
A za Kosovo toa veke e zavrshena rabota samo shto kako ke postapi Makedonija toa e prashanekto na temava iako licno jas sum ubeden deka Makedonija go nema toj luksuz da se sprotistavi na neshto takvo

Другар не ми споредувај криви дрини, кажи ми Аљбанија под чива заштита беше тоа забораваш да го спомнеш.Нека се пробаа наши сили во таа факинг СФРЈ и Албанија на само..што не пробаше Енвер ???

Дури и со заштита од СССР пак не влеговте во Југославија се исплашивте.Не дека ја сакам Југославија зборувам од гледна точка помеѓу војските на СФРЈ и на Аљбанија

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Да не е случајно сменета темата? СФРЈ vs Албанија, отворете нова тема

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
еве зошто турците ги употребува ГЕГИТЕ
И ШКОЛО ИМ ДАДОВМЕ
И ПИСМО
и пак празноглаво не навредуваат
а кога немаат адут , имаат калашников ...
БИЗАРНА РАБОТА
Ne ne, kazi zoshto im gi palea kukite na Makedoncite-Muslimani vo Bitola.
Aj kaj albancite kradea... lecea frustracii navodno ne gi pushtale da palat vo struga i vo kicevo...
Zoshto?
Makedoncite se samo Hristijani?

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
Nema ama bas nisto sto nie da priznavame Kosovo od sekogas bil sostaven i ne odvoiv del od srbija inako ova sto nas ni filmuva zapad deka kosovo treba da dobie nezavisnost poradi ne pocituvanje na covekovite prava od strana na srbija,e frlanje na pesok vo ocite na javnosta .SE E PORADI RUDNITE BOGATSVA POD ZEMJATA NA KOSOVO taka amerikancite ke mozat da manipulirat so celiot balkan .No jas iskreno mislam oti naidoa na nagazna mina narecena Vladimir Putin i novata i mokna Rusija koja ima svoi interesi na ova parce zemja nareceno BURE BARUT( BALKAN):tapp:

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
najgolemata greska na makedonskata vlada ke bide priznavanjeto na Kosovo od osamostujavnjeto

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Aj kaj albancite kradea... lecea frustracii navodno ne gi pushtale da palat vo struga i vo kicevo...
Zoshto?

Па освен Колјо Дијамантот во УЧК членуваа и многу други "Македонци" ,особено муслимани.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
koljo e od resen i jade mnogu kotek od ko izleze na tv so A.A od ezerenci

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Се плашам само да не се дестабилизира регионов. Ако американците се замешани таму (а се замешани) не ми мириса на добро. Каде и да одат тие прават само срања.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.141
Поени од реакции
10
Zoshto?
има македонци со секаква вера и секта (тоа е сопствен избор )

а кај муслиманите дали важи правото на избор ?

Член од
15 декември 2007
Мислења
58
Поени од реакции
0
Ти мислиш дека сите ние кои нешто повеќе знаеме ќе трчаме по телевизија да бараме сензации? Тоа на таквите како вас им го оставаме :wink:.

Бидејќи не е моја задача да те просветувам (не сум платен за тоа) пак ќе ти посочам две работи за твое самообразување (ако ти е воопшто битно).

Најди неколку карти од 15 век на Арванија и простудирај ги добро топонимите! Тогаш ќе знаеш малку повеќе за „илирското„ минато на твојот народ.

Освен тоа прочитај ја книгата:

Георгија Кастриот - Искендер од Петар Поповски во издание на Аз-Буки;

каде имаш многу податоци и за турските дефтери со имињата на селата и со личните имиња на селаните во нив. Освен тоа и многу други корисни податоци за историјата на Арванија (со многу цитирани референци-најповеќе венецијански) која не е исклучиво поврзана со историјата на твојот народ како што вас ве учат.

Мислам дека и епските песни за Ѓорѓија посебно ќе ти се допаднат!

Среќно читање :wink:.
ne morame tolku da barame po historija dovolno e da ja gledame segasnata sostojba na narodite pa ke dojdeme do prost zaklucok koj sto bil .pa ve molam kako ne vi e sram da zboruvate vie za historija koga so nisto ne mozete da se gordeete se nekoi bugarski iminja vi se vrtat.zatoa moj sovet izbegavajte historiski temi ...

Член од
15 декември 2007
Мислења
58
Поени од реакции
0
А по темата?!

П.С. Р.Харадинај, а ти бе пријателко, што кур не кинисаш за Косово или Албанија чим толку ја мразиш Македонија и Македонците?!
ne sum jas edninstveniot sto pisuva of topik, pa zatoa nemoj samo mene da mi davas opomena

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom