Македонија поканета да се вклучи во Белене

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Ова е слободен форум, каде луѓети си разменуваат мислења и ставови за политички теми. Предимно на форумот се Македонци, но повремени имаме гости од Бугарија и , поретко, од Србија. Е, сега, ако сака некој да ми пере мозок, поради што добил за тоа задача јас тоа не го прифаќам. Малку ли ни е перење мозок по телевизијата и дневниот печат, каде новинарите , воглавном, бранат некој нарачани и платени ставови. Нема потреба, некои да ми кажува за статусот на Македонците во Пирин во форма кој сака да ми ја претстави, пак, заради некои дневно политички цели. Сум бил повеќе пати во Пиринска Макепдниоја, и ја знам ситуацијата. И од Македонците, и од Бугарите. И, за тоа си имам свое мислење за кое можеме и да дебатираме. Не може некој , кој се претставува, дека е легитимен и ексклузивен ( Омопирин) претставник на тие Македонци да има завршен збор за нивната состојба. Омопирин е премногу антибугарски настроен, за да неговите тези имаат нужна рационалност и објективност. Таа антибугарска хистерија се потпалува уште од времето на комунизмот, и уште некој сака да ја одржува. А, за правата на Македонците во Пирин, согласно тоа и во Грција , Србија и Албанија мојот став е принципиелен. Треба да ги имаат сите права по општо важечките и прифатени европски и светски конвенции и документи.А, тоа за “предавник“, на друг му лепи етикети.
Добро напишано... ќе си ја заслужиш дневницата :vozbud:

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Колку е односот на српскиот динар со евро. Не го знам тековниот курс. Можеш да ми кажеш.:baeh:
Појма немам , ама барем на тебе ти е лесно. Левот е фиксиран спрема еврото :baeh:

Дури и малце покасно да ти наплатат ( бидејки Бугарите малце лажат кога се работи за пари) ти нема да претрпеш штета од инфлацијата.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
И ти немаш појма што сбориш.Договорот за Белене беше официално подписан ова година при посетата на Владимир Путин во Бугариа.Аман от псевдо експерти и разбирачи.Да беше централата во Србиа г'к ни немаше да кажеш.:)
Не гледам ништо поврзано со Србија,а и да беше таков договор потпишан немаше по ништо да се разликува Бугарскиот “непристоен предлог“ со Српскиот,значи имаме Путин како гаранција дека Белане ќе биде готова за 8 години?Тогаш што бара RWE да инвестира,или пари се бараат и од Македонија кога Русите даваат гаранции дека Белане ќе биде изградена и функционална.Абе “мижи Асан да ти баам“ е работава.

Колку е односот на српскиот динар со евро. Не го знам тековниот курс. Можеш да ми кажеш.:baeh:
Ама затоа добро го познаваш Бугарското левче?:smir:

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Појма немам , ама барем на тебе ти е лесно. Левот е фиксиран спрема еврото :baeh:

Дури и малце покасно да ти наплатат ( бидејки Бугарите малце лажат кога се работи за пари) ти нема да претрпеш штета од инфлацијата.
Еве еден другарски совет.Ако ти даваат во динари троши веднаш. Во Србија има инфлација.:helou:

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Ама затоа добро го познаваш Бугарското левче?:smir:[/quote]Што, ти не го познаваш. Мислам, дека секој Македонец бил повеќе пати во Бугарија и дека сите добро го знаат бугарскиот лев. Уште малку. Бугарите тврдат дека за неколку години ке влезат во еврозоната.:smir:

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Еве еден другарски совет.Ако ти даваат во динари троши веднаш. Во Србија има инфлација.:helou:
Динари не сум држел во рака од пред дваесе и кусур години. Тогаш на црно ги купив од две Бугарки за да одам во Кореком магазинот каде се пазаруваше само со долари, марки и динари. Купив си касетофон Хитачи. инаку тие Бугарките не сум ги прашал од каде ги имаат. имаш некоја идеја ? :vozbud:

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Динари не сум држел во рака од пред дваесе и кусур години. Тогаш на црно ги купив од две Бугарки за да одам во Кореком магазинот каде се пазаруваше само со долари, марки и динари. Купив си касетофон Хитачи. инаку тие Бугарките не сум ги прашал од каде ги имаат. имаш некоја идеја ? :vozbud:
Имаш право. најсигурно е во евра и злато човек да земе надоместок.

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Имаш право. најсигурно е во евра и злато човек да земе надоместок.
Знам јас дека ќе се согласиш со мене. Затоа дај да не муваме слама а да си зборим за бизнис. Кажи си отворено колко те плаќаат па ќе гледам да ти помогнам да си најдеш подобра работа. И Пасош си имаш за да дојдеш до Лондон без виза, не ти е гајле. Не мора цел живот да читаш и да пишувааш по форуми , да си ги развалиш очите и да те боли грбот. Знаеш дека Англичаните плаќаат подобро одшто Бугарите. Само малце проблем може да ти биде јазикот , ама ти си навикнат веќе да учиш странски јазици , така да мислам тоа нема да ти смета. :vozbud:

Член од
26 октомври 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
Супер Идеја! Треба да се обнови институцијата Белене од Татово време. Таму ќе ги напикаме сите ХОМО-вци да садат флаши и да копаат бостан. Ќотек пред спиење задолжително.

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Супер Идеја! Треба да се обнови институцијата Белене од Татово време. Таму ќе ги напикаме сите ХОМО-вци да садат флаши и да копаат бостан. Ќотек пред спиење задолжително.
Тоа нема да ни биде за први пат. Ама тоа нема да ги избрише Македонците од светот. Ниту пак ќе ти донесе повеќе пари на тебе идејата , бидејки не е нова и некој друг ги земал парите за тоа :vozbud:

Член од
26 октомври 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
Тоа нема да ни биде за први пат. Ама тоа нема да ги избрише Македонците од светот. Ниту пак ќе ти донесе повеќе пари на тебе идејата , бидејки не е нова и некој друг ги земал парите за тоа :vozbud:
Не е нова ама е испробана и дејства. Леле шо ќотек ве чека у Белене!!

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Недела, 26.10.2008 | Македонија Алатки Верзија за печатење Македонија сè уште размислува за Белене Скопје /26/10/ 16:34 Македонија сè уште размислува дали да се вклучи во изградбата на хидроцентралата Белене во Бугарија. „ Сè уште е рано за тоа да се кажат кои се можностите за евентуално дополнително финансирање на проектот во иднина“, изјави денеска министерот за економија Фатмир Бесими, кој додаде дека за сега „нема конкретен одговор од страна на инвеститорите“. Бесими истакна и дека во моментов се изработува енергетска стратегија со која ќе се добие многу појасна слика дали да се финансира во овој бугарски проект, или да се поддржат проекти во Македонија. /крај/ме/мс

Kajgana Shop

На врв Bottom