Македонија под српска окупација

Член од
12 јуни 2018
Мислења
502
Поени од реакции
559
За волја на вистината под србска окупација многу турски села се раселени и населени со Македонци.
И тоа е како нешто во ред според тебе?
Турците во оваа држава се едни од најлојалните и мирољубиви граѓани. Македонецот никогаш немал проблем со Турчинот. Дури постарите кога турското владеење се заменило со српската окупација велеле дека подобро ќе било ако турчинот сеуште владеел овде наместо 'брачата' од северот.

Ама те сфаќам. Тоа е и суштествената разлика помеѓу Македонецот и Србинот. Вие сте агресивно и нарцисоидно племе. Не можете да го преболете фактот што вашата средновековна држава беше ликвидирана од Турците па сеуште патите од тој комплекс.

Бај да веј, најголем дел од тие села биле населени со србски колонисти а не со Македонци. Србски окупаторски колонисти донесени од ПМ како средство за посрбување на Македонецот.
 
Последно уредено:
Член од
20 април 2012
Мислења
3.644
Поени од реакции
9.680
И тоа е како нешто во ред според тебе?
Турците во оваа држава се едни од најлојалните и мирољубиви граѓани. Македонецот никогаш немал проблем со Турчинот. Дури постарите кога турското владеење се заменило со српската окупација велеле дека подобро ќе било ако турчинот сеуште владеел овде наместо 'брачата' од северот.

Ама те сфаќам. Тоа е и суштествената разлика помеѓу Македонецот и Србинот. Вие сте агресивно и нарцисоидно племе. Не можете да го преболете фактот што вашата средновековна држава беше ликвидирана од Турците па сеуште патите од тој комплекс.

Бај да веј, најголем дел од тие села биле населени со србски колонисти а не со Македонци. Србски окупаторски колонисти донесени од ПМ како средство за посрбување на Македонецот.
Абе види вака.Прво не сум србин.Друго дознав дека мој предок бил член на ВМРО тоест комита.Е сеа кажи ми како ако таа организација била бугарска каде е тоа Б во самото име на организацјата?
 
Последно уредено:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.817
Поени од реакции
6.332
Абе види вака.Прво не сум србин.Друго дознав дека мој предок бил член на ВМРО тоест комита.Е сеа кажи ми како ако таа организација била бугарска каде е тоа Б во самото име на организацјата?
Без да навлагам подлабоко во дискусија, стварно немам намера да се докажувам ништо, но аргументот ти е доста лабав.

Ниту организацијата на Левски ВРО која е земена како основа на ВМОРО нема „бугарска“ во името, ниту пак подоцнежните внатрешна Тракијска и Добруџанска и на Западните покраини организации. Уште ако може да се верува на Катарџиев првото име на ВМОРО е „Блгарски македоно-одрински револуционерен комитет“ БМОРК и ако е така тоа е единствената организација било каде формирана која што има додавка бугарски/бугарска во името.
Автоматски споено мислење:

И тоа е како нешто во ред според тебе?
Турците во оваа држава се едни од најлојалните и мирољубиви граѓани. Македонецот никогаш немал проблем со Турчинот. Дури постарите кога турското владеење се заменило со српската окупација велеле дека подобро ќе било ако турчинот сеуште владеел овде наместо 'брачата' од северот.

Ама те сфаќам. Тоа е и суштествената разлика помеѓу Македонецот и Србинот. Вие сте агресивно и нарцисоидно племе. Не можете да го преболете фактот што вашата средновековна држава беше ликвидирана од Турците па сеуште патите од тој комплекс.

Бај да веј, најголем дел од тие села биле населени со србски колонисти а не со Македонци. Србски окупаторски колонисти донесени од ПМ како средство за посрбување на Македонецот.
Не личи навистина речникот.....на страна српскиот шовинизам, но агресивно и нарцисиодно племе не личи за никого да се каже.

Инаку многу малку од таа земја на раселените Турци има завршено во рацете на локалните селани Македонци. Најголем дел е даден за колонизација, а најголемот населување на Македонци на турски/албански села и ниви се има случено за време на СФРЈ кога муслиманите масовно одеа за Турција во 50тите години.
 
Член од
1 март 2010
Мислења
7.730
Поени од реакции
14.358
Без да навлагам подлабоко во дискусија, стварно немам намера да се докажувам ништо, но аргументот ти е доста лабав.

Ниту организацијата на Левски ВРО која е земена како основа на ВМОРО нема „бугарска“ во името, ниту пак подоцнежните внатрешна Тракијска и Добруџанска и на Западните покраини организации. Уште ако може да се верува на Катарџиев првото име на ВМОРО е „Блгарски македоно-одрински револуционерен комитет“ БМОРК и ако е така тоа е единствената организација било каде формирана која што има додавка бугарски/бугарска во името.
Автоматски споено мислење:


Не личи навистина речникот.....на страна српскиот шовинизам, но агресивно и нарцисиодно племе не личи за никого да се каже.

Инаку многу малку од таа земја на раселените Турци има завршено во рацете на локалните селани Македонци. Најголем дел е даден за колонизација, а најголемот населување на Македонци на турски/албански села и ниви се има случено за време на СФРЈ кога муслиманите масовно одеа за Турција во 50тите години.
Сега ќе те обвини дека и ти си Србин :pos:
 
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.212
Поени од реакции
4.544
Без да навлагам подлабоко во дискусија, стварно немам намера да се докажувам ништо, но аргументот ти е доста лабав.

Ниту организацијата на Левски ВРО која е земена како основа на ВМОРО нема „бугарска“ во името, ниту пак подоцнежните внатрешна Тракијска и Добруџанска и на Западните покраини организации. Уште ако може да се верува на Катарџиев првото име на ВМОРО е „Блгарски македоно-одрински револуционерен комитет“ БМОРК и ако е така тоа е единствената организација било каде формирана која што има додавка бугарски/бугарска во името.
Автоматски споено мислење:


Не личи навистина речникот.....на страна српскиот шовинизам, но агресивно и нарцисиодно племе не личи за никого да се каже.

Инаку многу малку од таа земја на раселените Турци има завршено во рацете на локалните селани Македонци. Најголем дел е даден за колонизација, а најголемот населување на Македонци на турски/албански села и ниви се има случено за време на СФРЈ кога муслиманите масовно одеа за Турција во 50тите години.
Зошто четниците се бореле за спојување со Србија т.е. Грција кај гркоманите. А овие биле за независноста Македонија. Нешто не бива во логиката.
 

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.817
Поени од реакции
6.332
Зошто четниците се бореле за спојување со Србија т.е. Грција кај гркоманите. А овие биле за независноста Македонија. Нешто не бива во логиката.
И четниците и андартите сакаат само одредени делови и не ги интересира најголем дел од Македонија. Згора на тоа и двете вооружени движења се јавуваат како реакција на Илинденското востание.
Башка борба за независност не е никогаш цел се до ВМРО на Тодор Александров и Ванчо Михајлов. Во периодот пред тоа организацијата не е само Македонска туку Македоно-Одринска и бараат остварување на член 23 од Берлинскиот конгрес. Што и како понатаму никогаш немале дефинирано.

Инаку УЧК исто нема никаде албански во своето име и УЧК се бореше за независно Косово. Дали тоа значи дека не се албански националисти и нивна ултимативна цел не е Голема Албанија?
 
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.212
Поени од реакции
4.544
И четниците и андартите сакаат само одредени делови и не ги интересира најголем дел од Македонија. Згора на тоа и двете вооружени движења се јавуваат како реакција на Илинденското востание.
Башка борба за независност не е никогаш цел се до ВМРО на Тодор Александров и Ванчо Михајлов. Во периодот пред тоа организацијата не е само Македонска туку Македоно-Одринска и бараат остварување на член 23 од Берлинскиот конгрес. Што и како понатаму никогаш немале дефинирано.

Инаку УЧК исто нема никаде албански во своето име и УЧК се бореше за независно Косово. Дали тоа значи дека нивна ултимативна цел не е Голема Албанија?
Незнам што правеле после но дека се бореле за Независна Македонија и дека направиле Крушевска Република а не Јужнозападна Татарска Околија е факт. Немало знамиња на голема Бугарија тогаш за разлика од Албанско знаме, националност, јазик и култура кое е специфично за УЧК дури и името е исто Косовска и Македонска УЧК. Плус и знамиња на голема Албанија на секој чекор.
Овие некако се срамеле од тоа многу.
 
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Најдете ми друг пример каде окупатори од турски касаби создаваат модерни градови, каде вложуваат во инфраструктура, во образование во скоро 99 посто неписмено население, на исто население кое опстанало во турско како православни врз основа на крсна слава, митови за косовски бој, краљевиќ марко, милош обилиќ... па тогаш ке правиме муабет.
 
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.212
Поени од реакции
4.544
Најдете ми друг пример каде окупатори од турски касаби создаваат модерни градови, каде вложуваат во инфраструктура, во образование во скоро 99 посто неписмено население, на исто население кое опстанало во турско како православни врз основа на крсна слава, митови за косовски бој, краљевиќ марко, милош обилиќ... па тогаш ке правиме муабет.
Тие биле Срби ги сметале Македонците за Срби и мислеле дека ќе останат тука вечно. Па инвестирале во инфраструктурата. А инфраструктура е битна за војна. Треба војска и топови да одат по патишта и пруги. Инфраструктура е битна зошто ќе расте економијата а со тоа и даночни приходи со кои се финансира војска и полиција. И турците и Бугарите граделе нешто.
 
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Тие биле Срби ги сметале Македонците за Срби и мислеле дека ќе останат тука вечно. Па инвестирале во инфраструктурата. А инфраструктура е битна за војна. Треба војска и топови да одат по патишта и пруги. Инфраструктура е битна зошто ќе расте економијата а со тоа и даночни приходи со кои се финансира војска и полиција. И турците и Бугарите граделе нешто.
Сигурно, 1912 кога србите влегуваат во скопје влегуваат во кал до колена каде што населението тотално неписмено, а турците 5 века имале да градат и описменуваат ама слабо им одело од рака.
 
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.212
Поени од реакции
4.544
Сигурно, 1912 кога србите влегуваат во скопје влегуваат во кал до колена каде што населението тотално неписмено, а турците 5 века имале да градат и описменуваат ама слабо им одело од рака.
Турците се грижеле за Турците, Србите за новите Срби битно им било да ги научат српски јазик и историја за да бидат појаки Срби и да гинат и се борат за нив затоа имало образование повеќе тогаш. Тоа бил метод на индоктринација.
Автоматски споено мислење:

Тоа бил период на почетокот на индустријализацијата на овој дел и преод од земјоделие и занаетчиство на некаква индустрија и била потребна инфраструктура. Исто многу граделе после и комунистите зошто сакале да довршат индустријализација и верувале во работа за сите.
 
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Турците се грижеле за Турците, Србите за новите Срби битно им било да ги научат српски јазик и историја за да бидат појаки Срби и да гинат и се борат за нив затоа имало образование повеќе тогаш. Тоа бил метод на индоктринација.
Автоматски споено мислење:

Тоа бил период на почетокот на индустријализацијата на овој дел и преод од земјоделие и занаетчиство на некаква индустрија и била потребна инфраструктура. Исто многу граделе после и комунистите зошто сакале да довршат индустријализација и верувале во работа за сите.
Шефе, тоа население останало на свое и не се потурчило верувајќи во митови за обилиќ, краљевиќ марко и косовски бој… како и поштувало традиција како крсна слава, така да треба довољно да ти е јасно.
 

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
3.227
Поени од реакции
6.963
Шефе, тоа население останало на свое и не се потурчило верувајќи во митови за обилиќ, краљевиќ марко и косовски бој… како и поштувало традиција како крсна слава, така да треба довољно да ти е јасно.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom