Ми ја промаши поентата, не викав дека може да има конфликт во Македонија, туку дека има луѓе којшто мислат така. Ако ти текнува таква кампања водеа куртончињата за време на референдумот.Каков конфликт може да има во Македонија сега, конфликтот го направиле кога требало, конфликт помеѓу нас и нив сега може да има во Козле пред германската амбасада кој побрзо да извади виза.
Па обврзани се. До сега така било.Бидејќи ако не нападнат надворешно тогаш ќе дојдат да не бранат од НАТО .
Ne sum jas ustaven sudija ama kolku sto gledam imeto sekade e promeneto, vklucitelno i vo ustavot. Se dodeka ne se kazi poinaku oficijalnoto ime e toa , mu de dopagjalo toa na nekomu ili ne.,,,,sigurno li e deka ustavot e spored ustavot,,,,
,,,a druga rabota e shto upotrebat na Makedonija e vozmozhna do 2024 ili do polnopravno chlenstvo vo eu,,,,
,,,,vo pravo si,,,samoit na sebe sho mozhe choek da si napravi ni gjaolo ne mozhe,,,Ne sum jas ustaven sudija ama kolku sto gledam imeto sekade e promeneto, vklucitelno i vo ustavot. Se dodeka ne se kazi poinaku oficijalnoto ime e toa , mu de dopagjalo toa na nekomu ili ne.
Vo koja smisla vozmozna? Mozeme da imame dve pararelni ustavni iminja? Pretstavnicite na drugi drzavi moze da biraat pod koe ime ke ni se obrakjaat i ke potpisuvame oficijalni dokumenti? Vo OON moze da ni se obrakjaat i vaka i taka? Mozeme da birame na pasos sto ke ni stoi i na licna karta? Ili mislese za po doma i vaka po forumi vo neformalna komunikacija. Za taka mene sosem vo red mi e i Severdjistan.
Ti ustaven sudija si ?,,,,vo pravo si,,,samoit na sebe sho mozhe choek da si napravi ni gjaolo ne mozhe,,,
,,,,i ako ne si ustaven sudija so koe pravo tolkuvash nekoi ustavno ustavni reshenija,,,narekuvaj se kako sakash no ne nametnuvaj nekoj drug da se poistovetuva so tebe,,,
,,,i da ne bidam oftopik,,,otan sepak vo krajna linija gi zashtituva golemite korpirativni interesi,,,
,,,si ja utnal temata zboruvaj za otan i Makedonija,,,Ti ustaven sudija si ?
I nikoj tebe ne ti nametnuva nisto, ti poistovetuvaj se so marsovec ako sakas. Na sledniot popis napisi si se i aboridjin, nikoj ne ti brani. No ti imas drzavjanstvo na Republika Severna Makedonija koe e oficijalno ime na republikata, megjunarodno priznato. Kade i da odis , oficijalno sekade taka ke te oslovuvaat, taka ke te zaveruvaat, koga ke si ja pobaras drzavata ke si ja baras pod grafa N i taka. Isto kako so znameto.
Pa i zboruvam, ama za Severna Makedonija, oficijalnoto ime na republikata.,,,si ja utnal temata zboruvaj za otan i Makedonija,,,
Според артикал 5, сојузот се активира воколку членката е нападната во Европа или Северна АмерикаНе ти ја разбирам потребата од сарказам. Индија ја нападна Португалија во '61 и ги анексира Гоа и останатите португалски колонии на индискиот субконтинент.
Најеверојатно е позитивно на долги стази, прашање е само дали влезната цена беше прескапа.Clenstvoto vo NATO e pozitivna rabota, posebno za mali zemji so zaebani sosedi (primer zemjite od Baltikot). Toa sto nie sme tragikomedija i dodeka da dojdeme do toa clenstvo prodadovme i gakji i se e druga tema.
да, а и Аргентима ја нападна УК , Фокландските острови 1982... а Аргентина со француски ракети потопи британски воен брод...Не ти ја разбирам потребата од сарказам. Индија ја нападна Португалија во '61 и ги анексира Гоа и останатите португалски колонии на индискиот субконтинент.
Пак ќе повторам, според членот 5, сојузот се активира само ако членката е нападната во Северна Америка и/или Европа. Тоа е формално, а неформално НАТО постоеше заради реалната закана од војна со СССР каде Црвената Армија би влегувала во Германија и Франција, или лансирала нуклеарки во Њујорк...да, а и Аргентима ја нападна УК , Фокландските острови 1982... а Аргентина со француски ракети потопи британски воен брод...