I posle nekoj kje rece deka policijata bila brutalna, nema veze, nasata policija aj sto ne e brutalna, tuku e krajno pasivna, dobro vo lupanjeto na paricni kazni po patistata e dosta aktivna, no e dosta pasivna vo borbata so vakvite ulicni nasilstva/tepacki, ubistva, krazbi po domovi(kukji/stanovi), avtomobili i sl.
Ama ne se krivi policajcite, tolku im sece, kako moze eden random policaec koj tezi od 100 pa nagore kg, da uspee da fati i sovlada deca/mladinci od 50/60/70kg, koi deset pati se pobrzi od nego !!!
A sto se odnesuva do Albancite, ne e problemot vo razlicnostite pomegju nas(nacija, religija i.t.n.), problemot e vo divjastvoto kaj Albancite(ne gi generaliziram 100%), koi sekogas prvi pocnuvaat so kukavicki fizicki napadi(10/20 na 1/2), pa posle se bunat i se cudat zasto i kaj niv imalo zrtvi i povredeni, po nekoe nepisano pravilo: stapot sekogas ima dva kraja(stom tepas i tebe kje te tepaat) !!!
Mene licno ne mi smeta nacijata, jazikot, religijata na Albancite, no mi smeta nivnoto primitivno i neandertalsko odnesuvanje kaj poedini Albanci !!!