Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
не е само тачи да не забораваме кој е аљи! да не гледаме чисто партиски на работиве, затоа што не се такви. точно е дека можеби дпа предничи ама и али очигледно нема контрола или не сака да контролира на терен.
Јас сум убеден дека Аљи нема врска со ова...Играчите на терен се Тачи (За Руфи Османи не сум сигурен) кој сака да профитира на локалниве избори од се ова. А секако без странски служби неможе да е целава работа... народов овде нарочито овие што се против Технолоџиа се лесни за манипулација ама сепак многу малку се !! Ете све се дечишта, се виде ....

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
не е само тачи да не забораваме кој е аљи! да не гледаме чисто партиски на работиве, затоа што не се такви. точно е дека можеби дпа предничи ама и али очигледно нема контрола или не сака да контролира на терен.
Некој ја мати работава и од надвор и од внатре. По важни настани во наредниот период дома се локалните избори. Додека гледано надворешно самитот на нато во Чикаго. Нато треба отворено да премижи пресуда на суд кој е основан од ОН чии основачи се САД. Советот за безбедност мора да ги спроведе одлуките на нивнот суд. А кој и во која насока ги мати работиве е стварно теШко да се процени

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Јас сум убеден дека Аљи нема врска со ова...Играчите на терен се Тачи (За Руфи Османи не сум сигурен) кој сака да профитира на локалниве избори од се ова. А секако без странски служби неможе да е целава работа... народов овде нарочито овие што се против Технолоџиа се лесни за манипулација ама сепак многу малку се !! Ете све се дечишта, се виде ....
Се убаво си напишал, само што во наброените личности(М.Тачи и Р.Османи) си заборавил да го напишеш и лицето Б.Ц. ! (y)

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
без политика убаво ни идеше на темава, затоа ве молам без политика :)

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Се убаво си напишал, само што во наброените личности(М.Тачи и Р.Османи) си заборавил да го напишеш и лицето Б.Ц. ! (y)
Да си ми жив и здрав !! (y) Избегнувам да го напишам пак да не ме нападнат дека сум бил партиски војник демек ако збориш против лицево што го наведе со иницијаливе одма си со владејачкиве ... Јас кажав дека сум реален и размислувам со своја глава како млад човек што си ја сака државата повеќе од се и што сакам да ја биде земјава после толку маки што претргала до сега ...

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
Да не има некоја веб камера од Тетово да гледаме пренос во живо :vozbud:

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Нека седа пред суд ако немаа друга работа, судот не работа ;)
Жално!!!

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Од 7 милијарди и нешто жители на планетава, Муслимани се грубо кажано некаде помеѓу 1,5 до 2 милијарди преку сила.
Значи минимум 5 милијарди луѓе на планетава се НеМуслимани т.е. кафири/ќафири/каури/ѓаури... без разлика дали се Христијани, Евреи, Хинду, Будисти, Шинто, Атеисти, Анимисти и.т.н.
Значи 5 милијарди и кусур народ на планетава се будали и неверници(каури), а само тие 1.5-2 милијарди се паметни и верници, ма немој ! :pos: :pos:
Најди НЗС да те видам :LOL:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Некој ја мати работава и од надвор и од внатре. По важни настани во наредниот период дома се локалните избори. Додека гледано надворешно самитот на нато во Чикаго. Нато треба отворено да премижи пресуда на суд кој е основан од ОН чии основачи се САД. Советот за безбедност мора да ги спроведе одлуките на нивнот суд. А кој и во која насока ги мати работиве е стварно теШко да се процени
Човек треба да е стварно туп и глуп за да не сфати дека сево ова се вештачки монтирани кризи, фингирани и од надвор, но и од внатре. Замисли лани имавме политичка криза, масовни протести на тутунари, лозари, млекари, стечајци, случувањата околу А1-ТВ(газда-Велија), предвремени парлам.избори, крајно вжештена атмосфера и крајно тензична пред-изборна кампања, но сепак меѓу-етничките и меѓу-верските односи беа добри !
Сега па во оваа нова година политичката состојба малку се подсмири, па одма настана влошување на меѓу-верските односи(Струга и Струшко), па еве сега и меѓу-етничките односи висат на конец !
Се е ова вештачки монтирана криза друже(и од надвор и од внатре), со години работам и се дружам со Албанци и воопшто не сум осетил и приметил кај нив некаков национализам и омраза кон мене, па еве сега одеднаш ерупција преку ноќ !
Мутни работи :tapp: Набрзо ќе биде НАТО-самитот во Чикаго(С.А.Д.) а за една година ќе имаме локални избори, така да некој сака да си набилда политички поени.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Човек треба да е стварно туп и глуп за да не сфати дека сево ова се вештачки монтирани кризи, фингирани и од надвор, но и од внатре. Замисли лани имавме политичка криза, масовни протести на тутунари, лозари, млекари, стечајци, случувањата околу А1-ТВ(газда-Велија), предвремени парлам.избори, крајно вжештена атмосфера и крајно тензична пред-изборна кампања, но сепак меѓу-етничките и меѓу-верските односи беа добри !
Сега па во оваа нова година политичката состојба малку се подсмири, па одма настана влошување на меѓу-верските односи(Струга и Струшко), па еве сега и меѓу-етничките односи висат на конец !
Се е ова вештачки монтирана криза друже(и од надвор и од внатре), со години работам и се дружам со Албанци и воопшто не сум осетил и приметил кај нив некаков национализам и омраза кон мене, па еве сега одеднаш ерупција преку ноќ !
Мутни работи :tapp: Набрзо ќе биде НАТО-самитот во Чикаго(С.А.Д.) а за една година ќе имаме локални избори, така да некој сака да си набилда политички поени.
Moра да се напомене и дека на денот немаше ниту еден инцидент од страна на Албанциве !! Тоа е многу битно да се напомене ... Алал нека ти е за постов !!! (y)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Да не има некоја веб камера од Тетово да гледаме пренос во живо :vozbud:
Ма каква бре камера, чифша камерри, преку сатељит че има преноз у цељи свет да гледафф сви ! :icon_lol:

S

Sagan

Гостин
Вести на Шител: Од вечерва ќе гледате Survivor.

300.000 невработени,
1/3 од нив немаат што да јадат,
бензините се качија до 100тка...

Гледаме ние Survivor еве со години на ред.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Вести на Шител: Од вечерва ќе гледате Survivor.

300.000 невработени,
1/3 од нив немаат што да јадат,
бензините се качија до 100тка...

Гледаме ние Survivor еве со години на ред.
Сме гледале уште од Турско не е тоа од сега .... ;)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Moра да се напомене и дека на денот немаше ниту еден инцидент од страна на Албанциве !! Тоа е многу битно да се напомене ... Алал нека ти е за постов !!! (y)
Употреби го малце мозокот и се ќе ти стане јасно ко ден, последниов период меѓу-етничките и меѓу-верските односи беа стварно топ, лично сум стекнал пријателства со повеќемина Албанци и можам да ти кажам дека ова што се случува деновиве нема везе, каков Национализам какви бакрачи, ова е сосила монтирана вештачка криза, а од кого(надвор/внатре) можеме само да си нагаѓаме !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom