Македонија-Норвешка 0:0

Статус
Затворена за нови мислења.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
1во полувреме добра игра и неколку шанси кои лесно можеа да се претворат во гол, 2то заспаа ...:toe::nesvest:

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Па видете кој успеси ги има Јонуз со младата репрезентација КОЈ !?!? КОЈ !?!?
Катанец ги однесе словенците на Светско и на Европско првенство. Ете, дојде тука као и нас да не однесе на некое првенство, ама не бива со такви играчи.
Некој претходно го спомена Гус Хидинк. За негова информација, Гус ги водеше Холандија, а сега и Русија. И двете репрезентации би биле добри и без него. На пример, сега Холандија е на прво место во табела, а не е водена од Гус Хидинк.
Јас пак ќе кажам. И Алекс Фергусон да го донесат за селектор, од овие играчи нема да биде некое првенство (со исклучок на некои).

Дај ставете некои млади да играат, што имаат амбиции. И да изгубат 10-0, за мене ќе биде важно дека играле од срце, а не како овие: не знаат еден напад да изработат како што треба. Ќе натиснат 30-тина минути, после како мрцини, не знаат што да им праат на топката. Па има подобри играчи во македонска лига од некои што играат во репрезентацијата. И мислам дека Седловски е веќе стар за репрезентација.

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
А како може Гус Хидинк со 329432493489 репрезентации да иде на светско????И немој да кажеш дека не е за споредба Јонуз и Хидинк,ако не е за споредба нека не е тренер преку КУРОФ ако играл фудбал не мора да значи дека мора и тренер да биде и син му со врски да игра...
Па да го донесеме Хидинк а???? Тоа му е мајката значи....
MAZNOV+RISTIC = BESENJE na Plostat
Ебати шутраците, кога не можат на вака слаба репрезентација да и дадат гол тогаш не ни е местото на европско првенство.:kesa::kesa::kesa::toe:
Не ми текна,џабе ќе се нервирам
Само едно можам да кажам СРАМОТА!
Верувај дека не е доволен зборот да се опише ова денес...себичнак Горан Пандев,Мазнов :tapp:А Ристич:nesvest:ох мој боже па и дедо да е нема да промаши.
:smir:..... И ВО РАДОСТ И ВО СОЛЗИ НИЕ КЕ ТЕ БОДРИМЕЕЕЕЕ..... Ја пеете ли таа???? Или така само навивате???:smir:

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
751
Поени од реакции
60
Треба нови лица да се донесат во тимот, некои што трчаат повеќе, што се желни за докажување, кои лесно со брзина би напраеле повеќе продори од страна, а не сегашниве заспани. Норвешка изигра катастрофално, штом нив не ги добивме готово е се.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Нејќам да се карам,ама не се праи до толку патриот..:smir:

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Се извинувам за ефтината монтажа ама неможев да одолеам...

ninja.jpg

Ај може некој пат подобра ќе направам... ама сите знаеме на што мислам.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.566
Катанец ги однесе словенците на Светско и на Европско првенство. Ете, дојде тука као и нас да не однесе на некое првенство, ама не бива со такви играчи.
Некој претходно го спомена Гус Хидинк. За негова информација, Гус ги водеше Холандија, а сега и Русија. И двете репрезентации би биле добри и без него. На пример, сега Холандија е на прво место во табела, а не е водена од Гус Хидинк.
Јас пак ќе кажам. И Алекс Фергусон да го донесат за селектор, од овие играчи нема да биде некое првенство (со исклучок на некои).

Дај ставете некои млади да играат, што имаат амбиции. И да изгубат 10-0, за мене ќе биде важно дека играле од срце, а не како овие: не знаат еден напад да изработат како што треба. Ќе натиснат 30-тина минути, после како мрцини, не знаат што да им праат на топката. Па има подобри играчи во македонска лига од некои што играат во репрезентацијата. И мислам дека Седловски е веќе стар за репрезентација.
Не бе брате ти си во заблуда или нејќеш да видиш некој работи.
Неможеш ти цела кривица да ја преврлаш на играчите ја знам дека они беа дрва ама што да праиш. Треба на сите што се во репрезентација да им се даде до`знаење дека ако не се залагаат доволно на тренинзи и утакмици нема да бидат во репрезентација. Треба да има строгост и дисциплина. И не викам јас дека и само Јонуз е крив, криви се ФФМ,Јонуз и донекаде играчите.
Знам дека сеа си викате "Види го копиљов 14 години појма нема, седи само на нет и кења". Ама јас тренирав 4 години фудбал и знам како стојат работите, дури и син му на Јонуз (кој според мене е дрво) тренира со младинците и да не ве чуди за две до три години ако заигра за сениорска за сениорска репрезентација доколку остане овој тренер и ова раководство на ФФМ.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Убава игра,добро се движеа нашите но сепак си фали добар голгетер. Пандев премногу лежерен,Стојков и Наумоски многу ситни но недозволиви грешки направија. Георгиевски и Деспотовски мислам дека заслужуваат место во 1 тим,посебно Деспотовски кој гинеше за секоја топка. За разлика од Тасевски кој некогаш изиграва "манекен",двајцава се бореа за секоја топка. Одбраната одигра солидно,Митрески денеска беше најдобар од одбраната.
Николовски извонредно.

Од измениве можам да кажам дека Мазнов се гледа не е во форма ама можеби и местото каде што играше не му одговараше.

Влатко Гроздановски тешко се пробиваше низ корпулентните дефанзивци на Норвешка.

Ристик можеше да го реши наптреварот но наместо топката на дефанзивецот у главата.

Очекував да влезе Ф.Ивановски да го размрда нападот но ништо.
Со таква игра мислам дека Исланд ке падне но поефикасен напад си треба :)

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
29
Абе до кога со играчи како Мазнов Стојков Седловски во репрезентација па на тие таквите има помина рокот на траење треба да се воведуваат млади сили и дебитанти пошто тие играат најдобро најдобар пример беше денеска Филип Деспотовски дечкото според мене беше најдобар играч во нашиот состав изгина на теренот.
За следната утакмица со Исланд очекувам Филип Ивановски да добие шанса на местото на Мазнов:helou:
BTW.Го видовме сите знаењето на Јонуз денеска со уфрлувањето на 4 шпицови од кои 2 ца играат како да се без нозе (Стојков,Мазнов).

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Неможеш ти цела кривица да ја преврлаш на играчите ја знам дека они беа дрва ама што да праиш. Треба на сите што се во репрезентација да им се даде до`знаење дека ако не се залагаат доволно на тренинзи и утакмици нема да бидат во репрезентација. Треба да има строгост и дисциплина. И не викам јас дека и само Јонуз е крив, криви се ФФМ,Јонуз и донекаде играчите.
Знам дека сеа си викате "Види го копиљов 14 години појма нема, седи само на нет и кења". Ама јас тренирав 4 години фудбал и знам како стојат работите, дури и син му на Јонуз (кој според мене е дрво) тренира со младинците и да не ве чуди за две до три години ако заигра за сениорска за сениорска репрезентација доколку остане овој тренер и ова раководство на ФФМ.
Јас не викам дека ќењаш, исто така немам јас размислување дека ФФМ не е крив за овие работи. ФФМ е и тоа како крив! Бидејќи тој ги бира селекторите. Не сакав да го споменувам ФФМ затоа што тотално ќе забегав од темата. Но, од друга страна, пак ќе кажам, од повеќето фудбалери што играат во репрезентацијава или не се залагаат, или се големи дрва!
Инаку тие од ФФМ, уште еднаш нека ги прават билетите за со Исланд по 500 денари, па ќе им пожелам да изгубат на тој натпревар.Ако ги направат билетите на следниот натпревар по иста цена или приближна на оваа, ве повикувам на БОЈКОТ!

Се извинувам за ефтината монтажа ама неможев да одолеам...

Прегледај го приврзокот 11655

Ај може некој пат подобра ќе направам... ама сите знаеме на што мислам.
:pos2: Не е лошо. :)

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
На оваа криза они 500 денари праат карта,најреално 300 јужна,по 100ка запад и исток..поз:smir:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
148
Поени од реакции
3
ова беше мачно да се гледа...:uvo:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
за уткамицава само ова ќе кажам :pos2::pos2::pos2:

п.с. пак лутете м ис емене кога ќе кажам дека квалитетот ни е на рамниште на една малта и лихтенштајн и луксембург. ќе видите што ќе ни се деси у наредните кфалификации ако ни се паден една од овие репрезентации :helou:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Денеска покажавме колку знаеме, т.е дека знаеме само да се подаваме во задна линија. Глава да не се дигнело, да видиш напред кого има...цело време назад пасовите! Браво за Јане, Шуми, Славчо и Филип. Попов денеска најслаба утакмица, како дрогиран да беше.

А тој Мазнов, име да не му се чуе!!! Со кој памет бе Ивановски на клупа а Мазнов влага. Ах бе мамата да ти ја ебем Јонуз! И со Седловски на десен бек, незнаеше ни самиот на која позиција игра! Тешка работа сме ние незнам што да кажем!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom