Мажи > жени

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
И така се роди нова љубов која беше крунисана со 3 здрави и живи деца...
опаа батко почнаја одма да се јавуваат кумови.
полека не е дотаму стигната работава треба еднаш преговори па после да видиме или ќе биде или не:pos:

Член од
1 февруари 2007
Мислења
42
Поени од реакции
0
опаа батко почнаја одма да се јавуваат кумови.
полека не е дотаму стигната работава треба еднаш преговори па после да видиме или ќе биде или не:pos:
ааааа,готово веке се стори таа..нема назад..МАЖ си ми...:pos: крунисани сме...хаха

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
И според библијата совршено легално е тепање на жена. Според демократијата не е. Збунета си нешто мало... Или симпли си ЖЕНА! :pos:
Библија, со големо Б:)
Следно, каде во Библијата пишува дека е дозволено да се тепа жената? Не знам кај си го прочитал тоа, ама Исус рекол „Мажи, сакајте си ги жените и немојте да сте груби кон нив“. Следно што кажал е дека „Секој еден од вас (мажите) треба да ја сака својата жена како што си се сака себеси и жената мора да го почитува својот сопруг“. Те молам најди каде во Библијата се легализира тепањето жени. Мало.. Оу јеа, јур хјуџ, ајм фимејл, бла бла.
Иначе, сумирано што вика исламот за тепањето жени:

1. Women are a man’s tilth and possession.
  2. Men are superior to women due to their superior qualities.
  3. Disobedient wives can be beaten.
  4. The hadith also shows that even slaves can be beaten.
  5. According to Aisha, believing women suffered more than the other women.
  6. A husband beat his wife so badly that he left a green mark on her body. And yet Muhammad says nothing to the husband.
  7. Muhammad permitted emboldened wives to be beaten.
  8. Umar, the second Caliph, claims that a man shall not be asked the reason why he beat his wife.
  9. Muhammad would have ordered women to bow down and prostrate before their husbands.
  10. Angels curse women who refuse to accept her husband’s invitation to have sex. Evidently angels have nothing better to do than to curse women who do not satisfy their husbands' sexual cravings!
Ахахахаха:)

Иначе, за да нема забуни - не сум верник. Никаков:)

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
ааааа,готово веке се стори таа..нема назад..МАЖ си ми...:pos: крунисани сме...хаха
уф ова боли :pos2::pos2::pos2:
хехехе

АНАСТАЗИЈА највероватно кога ева го обрала забранетото јаболко од тогаш му е на мажот дозволено да се удира жената,меги срце се согласуваш?,
пази се :pos2::pos2::pos2:

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
BuSarCe, sure:)

Ephesians 5:25
In this same way, husbands ought to love their wives as their own bodies. He who loves his wife loves himself. After all, no one ever hated his own body, but he feeds and cares for it, just as Christ does the church — for we are members of his body.

1 Peter 3:7
Husbands, in the same way be considerate as you live with your wives, and treat them with respect as the weaker partner and as heirs with you of the gracious gift of life, so that nothing will hinder your prayers.

Член од
1 февруари 2007
Мислења
42
Поени од реакции
0
уф ова боли :pos2::pos2::pos2:
хехехе

АНАСТАЗИЈА највероватно кога ева го обрала забранетото јаболко од тогаш му е на мажот дозволено да се удира жената,меги срце се согласуваш?,
пази се :pos2::pos2::pos2:

мажу во тешка дилема ме ставаш...во дилема сум дали со срце или ум со што да одлучам...:pos: :pos: :pos:

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
BuSarCe, sure:)

Ephesians 5:25
In this same way, husbands ought to love their wives as their own bodies. He who loves his wife loves himself. After all, no one ever hated his own body, but he feeds and cares for it, just as Christ does the church — for we are members of his body.

1 Peter 3:7
Husbands, in the same way be considerate as you live with your wives, and treat them with respect as the weaker partner and as heirs with you of the gracious gift of life, so that nothing will hinder your prayers.
извини овие правила не сум ги чатал до сега,а да ги преведеше не ќе беше лошо може ќе наидеме на некоја грешка:smir:

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
мажу во тешка дилема ме ставаш...во дилема сум дали со срце или ум со што да одлучам...:pos: :pos: :pos:
ништо срце бирај 50/50 или публика на крај побарај помош од пријател:smir:
на срце и памет не верувај многу...

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
И така се роди нова љубов која беше крунисана со 3 здрави и живи деца...
Се надеваме 3 машки здрави деца....

А, Анче, твојот текст.... само го потврдува Дик Мастерсон...
Скратено ќе ги сумирам во една реченица: „Сакајте ги своите жени како што би го сакале кучето, бидејќи мажите се супериорниот пол!“

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
Се надеваме 3 машки здрави деца....

А, Анче, твојот текст.... само го потврдува Дик Мастерсон...
Скратено ќе ги сумирам во една реченица: „Сакајте ги своите жени како што би го сакале кучето, бидејќи мажите се супериотниот пол!“
да да три машки и не заборавајте паметни на тато:cug:

Член од
1 февруари 2007
Мислења
42
Поени од реакции
0
да да три машки и не заборавајте паметни на тато:cug:
ами како инаку,мора да бидат машки...утре кој ке ја бране Македонија:pipi:
али сепак не се знае тоа...

Kajgana Shop

На врв Bottom