Мажите прашуваат, жените одговараат

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
не го измислив јас тоа прочитав во едно списание па тука да се осигурам дали е така !
Во тоа списание пишуваше за говорот на телото
Еве како е напишано !
Колку е точно?
Алал да ти како го најде баш тоа што е ГЛУПО и НЕТОЧНО:D Со останатото се сложувам!Точно е.. ..Али ова за триeње на лице и врат мисламмммммммм дајјјјјјјјјјјјјјј глупост тешка...:tapp:
Океј не си ти крив:D Им се испуштило на оние кои пишувале;)

Член од
11 јануари 2011
Мислења
72
Поени од реакции
12
Како се чувствувате кога некое момче ви каже дека сака да направите пауза во врската?

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
Како се чувствувате кога некое момче ви каже дека сака да направите пауза во врската?
Тоа е почеток на крајот на врската и ако си паметен доволно ќе искочиш на време од таа врска.......пошто тука нема што да се разговара повеќе! Крај и готово...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Тоа е дефинитивен крај. Мислам нема никаква логика. Не е животот видеоигра, па ај сега ќе ставаме пауза и save game. Пауза - крај на врската, ама со понежни зборови.

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Што ви проаѓа низ мислите кога дечкото ќе ви каже во последен момент дека не му се излегува со вас (а треба да сте со вашите другаарки на исто место) во Сабота вечер низ Кафич/Бар и наместо тоа дека ќе си седи сам дома ќе гледа некој филм или ќе игра некоја игра на компјутер, а предтоа се имате договорено дека сигурно излегувате заедно. И истото го прави следната сабота. Дали му се лутите или мислите дека ве избегнува? Или поточно дали ќе направите нешто заинает да му вратите?

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
Што ви проаѓа низ мислите кога дечкото ќе ви каже во последен момент дека не му се излегува со вас (а треба да сте со вашите другаарки на исто место) во Сабота вечер низ Кафич/Бар и наместо тоа дека ќе си седи сам дома ќе гледа некој филм или ќе игра некоја игра на компјутер, а предтоа се имате договорено дека сигурно излегувате заедно. И истото го прави следната сабота. Дали му се лутите или мислите дека ве избегнува? Или поточно дали ќе направите нешто заинает да му вратите?
Да му вратам,одмаздам нема.Но ќе го прашам директно зашто ме одбегнува! И зависи што одговор ќе добијам ке одлучам....Пошто позади тоа немање желба да се види со мене се кријат многу работи.А тоа се:дека сум му досадила, не ме сака, можда нашол друга, можда сака на фин начин пополека да ми раскинува па овака ме одјебава...и тоа....
Би го прашала директно и видела што е проблемот и после би му рекла да е слободен да си игра на комп колку сака и дека сум излегла од негов живот;)

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Да му вратам,одмаздам нема.Но ќе го прашам директно зашто ме одбегнува! И зависи што одговор ќе добијам ке одлучам....Пошто позади тоа немање желба да се види со мене се кријат многу работи.А тоа се:дека сум му досадила, не ме сака, можда нашол друга, можда сака на фин начин пополека да ми раскинува па овака ме одјебава...и тоа....
Би го прашала директно и видела што е проблемот и после би му рекла да е слободен да си игра на комп колку сака и дека сум излегла од негов живот;)
Ахм, не се изјаснив доволно добро. Но што ако во текот на неделата си се гледате си излегувате на на прошетка / кафе / знаеш секојдневни работи, се тип топ...но кога ќе дојде сабота и наеднаш ОП не му се излегува. Дали се толку важни саботните вечери што не сака да ги помине со вас и ќе се цитирам горе тоа во заграда што го напишав "(а треба да сте со вашите другаарки на исто место)" и со вашето друштво, за да ја дадеш истата пресуда како во последниот коментар?

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
Ахм, не се изјаснив доволно добро. Но што ако во текот на неделата си се гледате си излегувате на на прошетка / кафе / знаеш секојдневни работи, се тип топ...но кога ќе дојде сабота и наеднаш ОП не му се излегува. Дали се толку важни саботните вечери што не сака да ги помине со вас и ќе се цитирам горе тоа во заграда што го напишав "(а треба да сте со вашите другаарки на исто место)" и со вашето друштво, за да ја дадеш истата пресуда како во последниот коментар?
А зашто да не сака да излегува во Сабота? Ако нејќе нема да го терам...Али ќе сакам да знам зашто! И додека не ми каже нема идење даље..Дали не му се свиѓа кај искачаме, дали нејќе гужва, можда другарките мои не ги поднесува...ќе инсистирам да ми ја каже вистината....Али ако ме сака - ќе сака да искача нема да му е проблем...Некад неможе ни он ни ја..не е страшно де ништо!Па и ја нејќам викенд исто хаос е...Незнам на што циљаш ? Кажи ми ја причината зашто нејќе да искача ? У што е проблемот? И дали е тоа 1-2 саботи или стално ? Ако ме избегава онда пишав у горниот пост што ќе да е проблемот!

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
А зашто да не сака да излегува во Сабота? Ако нејќе нема да го терам...Али ќе сакам да знам зашто! И додека не ми каже нема идење даље..Дали не му се свиѓа кај искачаме, дали нејќе гужва, можда другарките мои не ги поднесува...ќе инсистирам да ми ја каже вистината....Али ако ме сака - ќе сака да искача нема да му е проблем...Некад неможе ни он ни ја..не е страшно де ништо!Па и ја нејќам викенд исто хаос е...Незнам на што циљаш ? Кажи ми ја причината зашто нејќе да искача ? У што е проблемот? И дали е тоа 1-2 саботи или стално ? Ако ме избегава онда пишав у горниот пост што ќе да е проблемот!
Точно треба да побараш да ти каже, и јас лично може да излагам преку цел ден да шетам а Петок, Сабота вечер да останам,не сум баш по тие ноќни хаоси, сепак треба да го прашате да не ви забегаат сегде мислите.

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
Точно треба да побараш да ти каже, и јас лично може да излагам преку цел ден да шетам а Петок, Сабота вечер да останам,не сум баш по тие ноќни хаоси, сепак треба да го прашате да не ви забегаат сегде мислите.
Да ние одма ПАНИКА :icon_lol: Не ме сака, има друга девојка. не му се допаѓам, ме избегава.....што не мора да значи да е така;)
Али се слагам треба да се праша дефинитивно......

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Па проблемот искрено е дека твоето друштво не му се допаѓа, некој од твоите другарки едноставно неможе да ги "свари". Па ако каже дека тие се проблемот знае дека тоа ќе донесе до проблем во вашата врска, па можно и таму да заврши. Па скоро секоја сабота, и кога излегувате глуми дека се му е ок. A едноставно секогаш избегнува да ја каже вистината дека другарките се проблемот.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Едноставно цела недела заедно и му пукнало филм да ја гледа сака малце онака лабаво да искулира без никој да го замара за искачање и слично, да му ѕвони телефон итн итн.

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
Па проблемот искрено е дека твоето друштво не му се допаѓа, некој од твоите другарки едноставно неможе да ги "свари". Па ако каже дека тие се проблемот знае дека тоа ќе донесе до проблем во вашата врска, па можно и таму да заврши. Па скоро секоја сабота, и кога излегувате глуми дека се му е ок. A едноставно секогаш избегнува да ја каже вистината дека другарките се проблемот.
Тогаш не ми смета.И тоа не е никаков проблем по мене чим не е поврзан со мене лично! Другарките не му се свиѓаат и океј е..И неговите другари може не ми се по кејф и што правиме сеа? Значи ќе избегавам да се ставиме на исто место во исто време со другарките и он..И јас мислам дека ќе останам со него вечерта....Ако не ми се искача ни мене .......Не е страшно ако си каже што е проблемот;)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Не се согласувам. Не е само до муабетот за етикетирање. Зошто па да мора да зборува за тоа или да одговара на такви прашања?
Јас на пример, на форумот сум долго време, па речиси никогаш не пишувам во тие теми, затоа што сметам дека нема зошто да разговарам на таа тема, тоа е интима и не мора да се споделува со секој, макар и најблизок.
Точно дека не мора. Види, форумот не е разговор со најблиски, туку со луѓе кои немаш поим кои се.
Но, не е прашањето да споделуваш интимни моменти со пријателите, туку цврстото негирање на некоја вистина. Односно - тоа е веќе лажење. Кога со некого не сакаш да зборуваш за нешто, велиш дека не сакаш да зборуваш, а не одрекуваш или потврдуваш.
Кога негираш, а е вистина, во суштина ,,се браниш,, себеси. Само во овој случај, немаш од што да се браниш, можеби од фантомскиот ,,морал,,.
--- надополнето: 15 декември 2011 во 00:54 ---
Да дојде некој нормален дечко со рак (нели по одреден период им опаѓа косата) и сака да се запознае со вас а притоа одма ви признае дека има рак дали ќе го одебите или ? (искрени одговори жити се без правење светци). ty
Што подразбираш прво под нормален?
Физички нормален во случајов - не е.

Инаку, ако сме на ,,почеток,, односно дознаам за тоа првите неколку недели, ќе го оставам. Ако сум веќе во врска со него, и се разболе, нормално нема да го оставам. А ако бил болен (и знаел дека е) кога почнал со мене, а поминале месеци и месеци и не ми кажал, ќе го оставам без око да ми трепне. Не зошто е болен, туку зошто ме лажел, и тоа за работа за која не смееш да ги лажеш оние кои ги сметаш за блиски и ги сакаш.
--- надополнето: 15 декември 2011 во 00:55 ---
Згоден или интелегентен?
Кој би одбрале?
Интелигентен, но да не биде ни грдосија во движење.
--- надополнето: 15 декември 2011 во 00:56 ---
Не признавам ,,паузи,,. За мене пауза значи крај, и откако ќе го изговори тоа, готово е.
--- надополнето: 15 декември 2011 во 01:00 ---
Зависи колку е долга врската.
Ако е на почеток, прво што ќе ми падне на памет е дека не му одговара моето друштво, зошто не ме избегнува мене (се гледа со мене преку недела) а кога ќе дојде момент да бидеме со нив, не сака да дојде. Ќе се обидам да сфатам што му е проблемот со нив, ако одбива да разговара, веројатно засекогаш ќе завршиме. Никогаш не сум молела некого да ми каже каков проблем има, ако му се кажува, ќе го решиме проблемот, ако му се ќути, нек најде некоја друга што ќе си ќутат. Јас сум таква, ако ми смета нешто кажувам и барам решение, а инаетење и мољакање не е нешто што можам да толерирам.

Ако подолго сме заедно, еве пример со дечко ми сум долго, и почне така да се однесува, пак ќе го прашам што му е проблемот, и исто, или ќе зборува, или ќе почне да се однесува како што треба. До сега не сум била во ситуација да треба да му влечам зборови од уста, слободно си кажува ако некој од моето друштво не му одговара, и едноставно - не го ни терам да излегува со таа личност.
--- надополнето: 15 декември 2011 во 01:01 ---
Едноставно цела недела заедно и му пукнало филм да ја гледа сака малце онака лабаво да искулира без никој да го замара за искачање и слично, да му ѕвони телефон итн итн.
Да имам дечко кој сака да се одмори од мене???????

НЕ НЕ НЕ и НЕ.

П

Пепси_

Гостин
Точно дека не мора. Види, форумот не е разговор со најблиски, туку со луѓе кои немаш поим кои се.
Но, не е прашањето да споделуваш интимни моменти со пријателите, туку цврстото негирање на некоја вистина. Односно - тоа е веќе лажење. Кога со некого не сакаш да зборуваш за нешто, велиш дека не сакаш да зборуваш, а не одрекуваш или потврдуваш.
Кога негираш, а е вистина, во суштина ,,се браниш,, себеси. Само во овој случај, немаш од што да се браниш, можеби од фантомскиот ,,морал,,.
--- надополнето: 15 декември 2011 во 00:54 ---

Што подразбираш прво под нормален?
Физички нормален во случајов - не е.

Инаку, ако сме на ,,почеток,, односно дознаам за тоа првите неколку недели, ќе го оставам. Ако сум веќе во врска со него, и се разболе, нормално нема да го оставам. А ако бил болен (и знаел дека е) кога почнал со мене, а поминале месеци и месеци и не ми кажал, ќе го оставам без око да ми трепне. Не зошто е болен, туку зошто ме лажел, и тоа за работа за која не смееш да ги лажеш оние кои ги сметаш за блиски и ги сакаш.
--- надополнето: 15 декември 2011 во 00:55 ---

Зошто физички не е нормален ? Тој само ќе ја изгуби косата ништо друго ? можеби на изглед нема да е океј ама зошто да е ненормален ? Има дечки шо намерно се бричат за мене тоа е ненормално. anyway

Патем поентата ми беше да дојде и да се запознае на рандом место,а не да биде ваш партнер. Значи иде и се запознава и низ муабет веднаш ви кажува дека има рак,и не бара ништо од вас едноставно или муабет или пријателство нормално ако има обострано задоволство за тоа. Дали поради фактот што дечкото е заболен од рак ќе ви стане веднаш одбивен и ќе почните веднаш да го одебувате шо побрзо?

Kajgana Shop

На врв Bottom