МТВ ги доби правата за пренос на Лигата на шампиони до 2015

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Нема логика само во среда да се пренесува..изгледа заборавија да напишат и вторник па затоа изгледа така..кога се откупуваат правата за сите натпревари се откупуваат неможи да му текни среда ќе пренесуваме вторник Њу зајац пагади ќе пуштаме..не одат така работите..плус Калински е Драго Чошич за оние умрените коментатори од Канал 5..

S

Sheldon Cooper

Гостин
би требало во HD да пуштат за ние што имаме MaxTV како последниот пат :)

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
До вчера...у пм нема да даваат веќе преноси од лига на шампиони...денес ееее зашо само среда ...утре ааа и вторник ќе имало, ама сакам во HD ако нема HD нека не пренесуваат ич :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
МТВ ќе нема гледаност ќе бидат бетер од канал 5+, за време на групната фаза од 8 натпревари во неделата ќе имаат само еден натпревар во и тоа баш во среда и ако случајно се погоди некој од типот Марсеј - Зенит поарно ни да не преенсуваат. :facepalm:
Т-Home aко ги пренесува останатите натпревари тоа ќе биде со доплата одприлика 150-300 ден а па Телекабел ќе ги фане тоа инатот пак ќе ја откупат Арена спорт и ќе си биде само како додаток без пари, исто како што сега им се конкуренција за Спорт клуб. Само не ми е јасно зашо Спорт клуб покрај толкава гледаност не ги откупат правата на сите лиги а не по 10 пати даваат реприза на еден натпревар. :rolleyes:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
До вчера...у пм нема да даваат веќе преноси од лига на шампиони...денес ееее зашо само среда ...утре ааа и вторник ќе имало, ама сакам во HD ако нема HD нека не пренесуваат ич :)
Епа не можат веќе да го лажат народов македонските телевизии. Сите имаат интернет денес, гледаат стримови, гледаат какви студија и технологија имаат Скај каналите, или па еве ај не Скај, балканските телевизии што пренесуваат спорт и нормално дека не се задоволуваат веќе со мрша слика и мртви коментатори.

Расте критериумот, не може нашиве телевизии во 2012 година да се понашаат како во пост - воен период. Не треба ние да бараме HD, требаше и пред да почнеме да бараме тие да емитуваат такви преноси. Не заебавај сеа, по другиве држави во Европа уште пред 2 години почнаа и во 3D, кај нас те сметаат за распрден ако бараш HD.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Што очекувате всушност друго од ретардирани суштества кој застанале да водат телевизија..тие со Спартакус серијалот таман му се покаче гледаноста и откако му заврши првата сезона не ги откупија правата за останатите две сезони...не му ја разбирам логиката!

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Епа не можат веќе да го лажат народов македонските телевизии. Сите имаат интернет денес, гледаат стримови, гледаат какви студија и технологија имаат Скај каналите, или па еве ај не Скај, балканските телевизии што пренесуваат спорт и нормално дека не се задоволуваат веќе со мрша слика и мртви коментатори.

Расте критериумот, не може нашиве телевизии во 2012 година да се понашаат како во пост - воен период. Не треба ние да бараме HD, требаше и пред да почнеме да бараме тие да емитуваат такви преноси. Не заебавај сеа, по другиве држави во Европа уште пред 2 години почнаа и во 3D, кај нас те сметаат за распрден ако бараш HD.
Не ми беше тоа муабетот, телевизиите очигледно немаат доволно ќар затоа и не ги откупуваат преносите...тоа е тоа. јас така гледам на работите иначе сигурно дека и јас сакам двајца школувани коментатори, ХД, преноси на 2та канали различни натпревари вторник-среда...

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не ми беше тоа муабетот, телевизиите очигледно немаат доволно ќар затоа и не ги откупуваат преносите...тоа е тоа. јас така гледам на работите иначе сигурно дека и јас сакам двајца школувани коментатори, ХД, преноси на 2та канали различни натпревари вторник-среда...
Немаат, јасно ми е мене тоа. Само во оваа држава малечката невеста и бандини можат да имаат поголема гледаност од било каков спортски спектакл.

Се кладам дека и церемонијата на отворање на ЛОИ ќе има помала гледаност од последната епизода на Шеќерзад.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Ако се освои ACTA, збогувајте се и од стримови.

Член од
10 ноември 2011
Мислења
120
Поени од реакции
56

МТВ ја имаш на ХД преку обична антена се фаќа,го гледав ватерполото и тенис кога даваат сега пред некое време.Сега не знам дали надвор од Скопје има,би требало до септември да пуштат и по другиве градови.И конечно мртвине на Канал 5 да ги слушам :D

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Супер, многу ми е ќејф што ќе иде пак на МТВ.
Е сега проблемот е што е само за у среда, ја све мислим дека Канал 5 ќе си остане да дава ама само у вторник. Ваљда ова го праа за да им дојде поевтино, исто како у Хрватска што пренесуваат Нова ТВ и ХРТ. Е сега ако нема кој да дава у вторник, тоа ќе биде живи глупости.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ако се освои ACTA, збогувајте се и од стримови.
Затоа и треба нашиве телевизии да инвестираат во нивната опрема и да живеат и тие во 2012 година. Никој во Германија, Англија, Франција не гледа натпревари по стримови, си гледаат на ТВ ама слика 10ка, звук 10ка, спремен коментатор итн итн. Да имаме вакво нешто, што сака нека се прави со ACTA, ако сфаќаш што сакам да кажам :)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Златни стримчиња.
За тебе златни стримчиња, ама некој постар 40/50 години ако сака да гледа утакмица, сигурно нема да бара стримови на интернет...

Kajgana Shop

На врв Bottom