МРТВ - Македонска радио телевизија

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Во HD е пуштено.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.558
Поени од реакции
8.016
Катастрофа бе вака ли ќе гледаме фудбал :mad:
ова не е HD ,или МТВ незнае да пуштат HD или Т хоум ни мачкаат очи

иначе јас не чув да спомнат од МТВ дека преносот оди во HD

Член од
10 ноември 2011
Мислења
120
Поени од реакции
56
Срамота сегдека ја пуштаат МТВ ХД, а нема ни Х од ХД.Зошто плаќаме по 190 денари радиодифузна такса за мачкање очи срамота,ова како да гледам телевизија во 1962.

P

Princ

Гостин
Мене HD-то на ниедна од телевизиите што се на T-Home не ми се допаѓа. Некако гадно изгледа, премногу црвено, буквите се ептен нечитливи (пикселирани)... Онака ко со сила да го оштрат сигналот за да изгледа како HD.
Стандардна резолуција си гледам подобро.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.558
Поени од реакции
8.016
Jaс заприметив на Т хоум Макс тв Мтв HD на теронот кајшто се рекламите како да се појавуваат линии и кога мрда камерата како да мрдаат линиите истот го осетив и на голот и на обележаните делови на теренот

Лани за Светското Т хоум имаа премногу добра слика на HD

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Катастрофа беше денеска "HD" каналот на МТВ преку MaxTV.

Сликата беше како слајдшоу и слоумоушн. Мислам дека проблемот е до МТВ.

Затоа ако сакате пишете им по една порака долу на линкот, за да средат побрзо:
http://mtv.com.mk/MK/kontakt.aspx

Член од
19 ноември 2008
Мислења
740
Поени од реакции
284
Ракометов го продуцираат во 16:9.Немој да ме јебеш.Уште да им текне и за фудбалот во ХД ќе биде добро.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Чудно е како преку ноќ од комунистички студија и графика се префрлија на ептен модерни. :D Или имало драстична смена на луѓе таму, или ги научиле тие што работат да работат како што треба. :D

Како и да е, доста позитивен впечаток за цел проект ЕП 2012, браво.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.558
Поени од реакции
8.016
денес е малку подобра HD сликата од вчера кога се осетуваа пиксели како мрдаат :D

од Т хоум велат дека проблемот е до МТВ 1

P

PewDiePie

Гостин
Чудно е како преку ноќ од комунистички студија и графика се префрлија на ептен модерни. :D Или имало драстична смена на луѓе таму, или ги научиле тие што работат да работат како што треба. :D

Како и да е, доста позитивен впечаток за цел проект ЕП 2012, браво.
Првото. Ама не драстична туку само таму каде што треба.

Браво за МТВ на вистински пат се да бидат најдобри пак.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.558
Поени од реакции
8.016
Добри се овие коментаториве ,спортскиве новинаир од А1 што беа ,ептен добро се фклопија во МТВ, ова им дојде како кец на десетка само неколку месеци од нивното доаѓање во МТВ понаа со добри спортски натпревари ,хокеј,формула 1,ракомет...

Сега да видиме што ќе спремат за Олипијадата,и тој спортски настан ќе го пренесуваат во HD

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
Дигиталниот HD канал на МТВ преку антена добар е. Уште малце да појачат bandwidth, кога има акција од блику со камерата се приметува инаку добро е.(y) А за ракометов денес неам зборови, со мобилниов мој јас подобар пренос ќе направев сигурно.(n)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
Стварно не се лоши коментаториве на МТВ, спрема К5 ова е стварно многу подобро. Се на се добри преноси, гостите се досадни како и обично ама тоа не е ништо ново, и така тој дел од преносот никој не го гледа.

Член од
19 ноември 2008
Мислења
740
Поени од реакции
284
Дигиталниот HD канал на МТВ преку антена добар е. Уште малце да појачат bandwidth, кога има акција од блику со камерата се приметува инаку добро е.(y) А за ракометов денес неам зборови, со мобилниов мој јас подобар пренос ќе направев сигурно.(n)
Денеска беа добри претходно 4:3 им беше сликата.И ова е напредок за нив па може во иднина и со ХД ќе снимаат :D

Kajgana Shop

На врв Bottom