МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Единствено Сител знае да даде некое филмче а и Алфа. А другиве се светлосни години назад. МРТ, Сител и Алфа може да се издвојат, а другиве може слободно да ги регистрирам како локални канали. Канал 5 и Телма изгледа не ни чуле дека постои поимот ,,HD,, и затоа муабет не ми се праи.

Додека некои некои овде :drk:на ХРТ, еве како Хрватите гледаат на ХРТ

Web stranica Hrvatske radiotelevizije posljednjih je dana zatrpana stotinama poruka bijesnih korisnika koji ne mogu vjerovati da HTV neće prenositi utakmicu između Dundalka i splitskog Hajduka u drugom pretkolu Evropske lige, piše Index.Naime, sa HRT-a su saopštili da će na Drugom programu HTV-a prenositi oba susreta prvaka Dinama u drugom pretkolu Lige prvaka te zbog nemogućnosti da HRT prenosi sve susrete pratit će samo domaće dvoboje Rijeke i Hajduka u drugom pretkolu Evropske lige.

"Kako Vas nije stid, prenosite "skijanje iz Tunguzije", a ne možete se udostojiti i prenositi Hajduka?! Sramite se! i Ne prestanete li sa šikanirajem Hajduka, većina Hajdukovih navijača prestat će plaćat pretplatu HRT-u", samo su neke od poruka navijača Hajduka upućenih HRT-u."Ovo nam je najteža financijska godina do sada, a imali smo niz zahtjevnih projekata, OI i SP. Ukupno preko 700 prijenosa.
Šugavi HRT neće prenosit Hajduk i Rijeku u gostima...
c021.gif

Bruno Kovačević je sluga sotone i objesio sam crnu zastavu na kuću kada je on postao šef sportskog programa.

Ne možemo sve financijski pokriti u pretkolima, na stranu Liga prvaka koja je za sebe i prenosimo je, ali u kvalifikacijama za EL odlučili smo ne prenositi gostovanje Hajduka u Irskoj i Rijeke u Mađarskoj.Dakle neće biti prijenosa iz Dundalka i Budimpešte, kao ni utakmica Splita. Takva odluka je zbog enormnih rashoda i troškova ove godine, to je razlog"
, saopšteno je sa HRT-a.Također sa HRT-a su poručili da će, ako hrvatski klubovi izbore treće pretkolo, i dalje prenositi domaće dvoboje hrvatskih klubova, a ovisno o finansijskim ponudama nositelja televizijskih prava i terminima utakmica i gostujuće utakmice.

Ако сакаш верувај али за МТВ имаат само пофални зборови што се однесува за спортот, затоа што ХРТ слабо ги пренесуваше мечевите од СЕХА, а многу ретко и АБА лига па по нивните форуми стално се бараше линк од МРТ.

Не зборувам за спортот, за други работи зборувам, многу поважни за еден јавен сервис.

Ја сум нов на форумов и не сум баш во тек со темава. Но сметам дека МРТВ во моментов е далеку подобра од тоа што беше и е далеку пред сите во Македонија па и пошироко, ако се одземе политичкиот дел.

Нормално има уште многу простор за подобрување но моментално јас од македонскиве телевизии гледам само мтв (кога гледам ретко).

Единствен спас од турскиве серии и престарени филмови, а и спорт има по нешто. Моментално Македонија е за жалење во поглед на телевизија, не утепаа со турски серии, нема ни една лига пренос фудбал или некој друг спорт.

Е сега во други погледи можеби има простор за жалење (како политика и слично) но јас гледам телевизија за забава и тепање време многу со политика не се замарам.

Јас би им замерил да има нешто повеќе спорт и да си ја подноват технологијата. Еве на ова светско добивме и резултат и време иде и во тој поглед на подобро.

За HD снимката не сум многу стручен да кажам, гледам некои се жалат за квалитетот на HD, кај мене е супер така да тоа зависи многу и до квалитетот на телевизорот.

Последно уредено:
Точно сликата зависи и од ТВ, моево тв е канта (Beko- HD ready) и неможам да ја видам во вистинско светло поради тоа што не е full - hd, не е лед и нема ништо од поновите ствари(100 HZ, Led).
BTW @acezuti да не играше ти порано erepublik? Никот ми е многу познат од некаде!? :D

a kaj imate videno najava za 4 kanal na mtv? ako ima nekoj link neka prati

Ехе, нашиов јавен сервис во споредба со ХРТ Е рај.
:pos:
[DOUBLEPOST=1405516704][/DOUBLEPOST]
Па од сите јавни сервиси, мислам дека сега со HD и покриеност се најнапредни нашиве. 2 канали, некаде и 3(собранискиот) плус овој четвриот канал што сеуште е во најава. Фудбалот е во HD, кошарката(генерално) исто така(барем од салите по Скопје, во Куманово и останите градови мислам дека со новите возила ке почнат од наредната сезона). Доста работи сменија а и редно време беше со оглед на тоа колкави приходи имаат. Него освен овие и Сител, канал 5 и останатите и немаат намера. Знам дека имаат серии и све тоа, ама еве по србија, Nova е во HD, исто-така Nova HR во хрватска, во босна Елта итн. А сите телевизии имаат горе доле иста програма(приватните). Алфа не ја рачунам HD, тоа само логото од макс-тв што им го направија.
Каква врска има дали каналот е во ХД или не, кога програмата на сите канали кои ги спомена се катастрофа! Не е се во спортот![DOUBLEPOST=1405516825][/DOUBLEPOST]
Не ме заебавај, ХРТ за МРТ е институција, светлосни години е импровизацијата на МРТ зад концептот на ХРТ.
Овие Хрватите што плачат да им пуштиш МРТ ќе се самоубијат.
Мене ми доаѓа да се самоубијам од програмата, а не пак некакви Хрвати.

Да али у СД резолуција. А у ХД МРТ. Единствено што ХРТ дава подобра филмска и документарна програма.[DOUBLEPOST=1405436511][/DOUBLEPOST]Во Македонија само МРТ и Сител се во Full-HD.
Па ХРТ не дава само подобра филмска и документарна програма, туку и подобра сериска и информативна.
А што сакаш повеќе од ова.[DOUBLEPOST=1405517750][/DOUBLEPOST]
Ако сакаш верувај али за МТВ имаат само пофални зборови што се однесува за спортот, затоа што ХРТ слабо ги пренесуваше мечевите од СЕХА, а многу ретко и АБА лига па по нивните форуми стално се бараше линк од МРТ.
Доста те бре веќе сите вие со тој спорт. Спорт па спорт. Вие мислите дека луѓето само спорт гледаат на телевизија. Телевизијата не се врти околу спортот.
Прво и најважно нешто за секоја телевизија е информативната програма. Информативната програма на МТВ е “ДНО ДНА“. Продукциски се многу слаби иако имаат ново студио. Џабе кога не знаат да го искористат. Презентерите им се како на модна ревија за роботи. Не покажуваат никакви емоции кога читаат. А за содржината на вестите, за тоа е потребно нова тема.
Од тука драги мој bakigvg се тргнува, а не дали некој гледач се будел што немало пренос меѓу Дудалк (или како и да беше) и Хајдук.

Последно уредено:
Па ХРТ не дава само подобра филмска и документарна програма, туку и подобра сериска и информативна.
А што сакаш повеќе од ова.[DOUBLEPOST=1405517750][/DOUBLEPOST]
Доста те бре веќе сите вие со тој спорт. Спорт па спорт. Вие мислите дека луѓето само спорт гледаат на телевизија. Телевизијата не се врти околу спортот.
Прво и најважно нешто за секоја телевизија е информативната програма. Информативната програма на МТВ е “ДНО ДНА“. Продукциски се многу слаби иако имаат ново студио. Џабе кога не знаат да го искористат. Презентерите им се како на модна ревија за роботи. Не покажуваат никакви емоции кога читаат. А за содржината на вестите, за тоа е потребно нова тема.

Моите потреби ги задоволуваат, чао пријатно.

Е добро бе @Profesor Baltazar кој МК канал емитува добри вести? Ајде бе не ја споредувајте МРТ со некоја ББЦ.

Им фали не еден нов канал туку 2-3 канали да ги има па да распоредат програмата и да ослободат простор за некој нови.

Треба да направат емисии во стилот на
Bulevar B92
Vece sa Ivanom Ivanovicem Prva tv
Tacno1 Prva tv
Galileo
Utisak nedelja B92

Да набават сериски докуемтарци за животни, за технологија, природа, наука, филозофија.. Доволно беше документарци за војводи, за историски личности, за градбиве скопје 2014-та.

И најбитното да направат македонски тв серии една тинејџерска и една за повозрасни драма. Да најдат некоја добра продукција, режисери и др за тоа да изгледа доста модерно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom