V
VirtualA
Гостин
хе хе хе дрчни попој
Изглеа малку му е маслото што го оставате, па и парите десетденарки
Изглеа малку му е маслото што го оставате, па и парите десетденарки
Проблемот е во тоа што тоа „нешто духовно” нема ништо духовно. Реков погоре : прочитај Откровение 21:22 или епизодата кадешто Исус го праи пуздер храмот и ги гони трговците коишто го претвараат во пазар и ќе ти стане јасно дека убавата архитектура не е ништо повеќе од... архитектура!Gravity Grave напиша:Доколку се декларираш како верник би требало да знаеш подобро од ова што го рече, јас не сум верник,но ова ми е несфатливо?! Доколку си ТИ црква како што викаш, тогаш со кое право се продава нешто што им било црква (не како објект, туку нешто духовно) на луѓето у претходните 600 години? И џаба и Унеско и Мунеско да ги штитат коа нашите распикуќи ке осетат мирис на пари......
Во случајов,црквите и манастирот,кои се дадени на продажба,не се пазариште.Напротив тоа се места полни со верници,кои им даваат светост и духовност.Macedalien напиша:Проблемот е во тоа што тоа „нешто духовно” нема ништо духовно. Реков погоре : прочитај Откровение 21:22 или епизодата кадешто Исус го праи пуздер храмот и ги гони трговците коишто го претвараат во пазар и ќе ти стане јасно дека убавата архитектура не е ништо повеќе од... архитектура!
Три жени : пазар.
Трoјца верници : храм. :star:
А за тој владиката шо го спомнуваш јас имам една информација уше од 1976 г која е 100% валидна а говори за неговата алчност,скржавост и болеста да се украде нешо шо е туѓо а богами и многу вредно.кој го интересира нека каже за да знам дали да го изнесам во јавноста.0405037957 напиша:Ако видиш некој таков, може да биде, ексклузивно внукот на Јован Бабунски, тоест, владиката познат како Петар...друг не може .