МПО му се придружи на грчкото лоби во САД

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
E pa shto ? :toe: Ne e li verno toa poslednoto shto e napishano na anglijski ?

Член од
13 септември 2007
Мислења
267
Поени од реакции
4
A seto drugo, jazikot, identitetot, nacijata, ambasadorot, itn, toa nema vrska neli?

Член од
24 ноември 2007
Мислења
78
Поени од реакции
2
Ne e bugarska tuku toa e makedonska organizacija kopja dejstvuva i lobira na teritorijata na Canada i America.Najmoknite i najbogatite makedonci ja vodat ovaa organizacija ali vo posledno vreme e malku zapostavena.Ima mnogu golemo vlijanie kaj pogolem del od guvernerite vo Amerika.A za toa deka se pridruzila so grcite ne veruvam.Ovaa go kazuvam posto sum ziveel vo America i imam informacii za ovaa MPO.
МПО е организација на македонци с б'лгарско национално с'знание, които не са живејали в нито титова југославија, нито в Б'лгарија

Член од
24 ноември 2007
Мислења
78
Поени од реакции
2
мпо е татарска
не с'м чувал некога в Егејска Македонија да е имало татари..тија от МПО за предимно македонци-егејци, които немат ништо обшто с титова југославија и затова се считат за б'лгари

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Историјата може да се менува ама во тоталитарни системи. Творците на МПО се луѓе кои во САД и Канада ги пренеле од Македонија своите заложби и чувства. Тиа биле за Независна и Обединета Македонија а по чувство се декларирале како Бугари. Исто како што во тоа време се декларирале сите наши преродбеници и дејци.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Шљивински тие од МПО се предимно однародени-Македонци.

Член од
24 ноември 2007
Мислења
78
Поени од реакции
2
Шљивински тие од МПО се предимно однародени-Македонци.
кој ги е однародил..они никога не са живејали в Б'лгарија, та да се считат за да б'лгари затова..дошли са си като б'лгари, това е

Член од
8 јануари 2008
Мислења
57
Поени од реакции
1
Македонцки те молам затоа што ти имаш некои врски со егејот , среди ако може да дојде на форумов некој егеец и да им објасни многу работи на татариве .
Македонцки zboruva so niv na Anglijski, zoshtoto si go ne znajat majchiniot jazik ! :wink:
Ako i da dojde nekoj, Bugarite nema da go priznajat za Egeec so vakov jazik ! :toe:

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Македонцки zboruva so niv na Anglijski, zoshtoto si go ne znajat majchiniot jazik ! :wink:
точно, јас знам реално како стојат работите, не живеам во бугарски памфлет

Ako i da dojde nekoj, Bugarite nema da go priznajat za Egeec so vakov jazik ! :toe:
и еве го стравот..ако дојде некој е тогаш не го признаваме...седи бугар не си придавај значење...никој не бара признавање од подолниот од него

Член од
8 јануари 2008
Мислења
57
Поени од реакции
1
точно, јас знам реално како стојат работите, не живеам во бугарски памфлет

и еве го стравот..ако дојде некој е тогаш не го признаваме...седи бугар не си придавај значење...никој не бара признавање од подолниот од него
Pa nali samo za dobivane na priznavanje zborubate ! I to priznavanje od Bugarija ? Izliza deka Bugarite sa po gorni od vas (posebno od Antichkite ! :)) !

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Pa nali samo za dobivane na priznavanje zborubate ! I to priznavanje od Bugarija ?
си ја згрешил димензијата пријателе...признавање најмалку од бугарија..а и за што би барале признавање?????

Kajgana Shop

На врв Bottom