МАКЕДОНИЈА - КАНАДА (14.11.2009) во Струмица

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
tetovo mozda e daleku od stip, ama ne i od skopje. spored pravilata na fifa stadionot ne smee da bide oddalecen poveke od 100km od aerodromot, a tetovskiot stadion e na 50km od aerodromot, a 40km od skopje. kazav koja e pricinata za tetovo zos nema da se igra vo bliska idnina reprezentativen natprevar. a za kratovo, stadionot si ispolnuva uslovi, a i ne veruvam deka nekogas ke se napolni za prijatelski natprevar protiv katar, kanada, malta ili luksemburg, taka bi trebalo da ima mesto za site.

p.s. ja planiram da idem u strumica na makedonija-kanada sto imam 200km u eden pravec, a ti se bunis za 130km od stip do tetovo, koga nekogas bi igrala reprezentacija u tetovo.

Ја не се бунам и у Јапонија да играт!

Него зборот ми беше општо е најдалеку за сите!
Башка поради “френетичната ПУБЛИКА„ која не очекува таму, мислам дека ме свати сеа!

Друго , стадионот во Кратово може да прими некаде близу 1500 гледачи.
И како тоа очекуваш да не може да се наполни стадионот!
Јас велам спротивно!!!!! Може да се редеме на ридката или одздоле кај реката да гледаме!

Кратовскиот стадион условите ги исполнува само на Хартија, тој стадион може само да биде стадион за Младинската Репрезентација. За нив би биле и повеке од Одличен!

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
u kolku saat ke bide natprevarot?
Повели!!!

Репрезентација: Во Ноември двојна програма

Четврток, 15 Октомври 2009 15:15

Нашите најдобри фудбалери во м. Ноември ќе го искористат терминот на ФИФА за одигрување на две контролни средби во рамките на подготовките за следниот квалификациски циклус. Селекторот Мирсад Јонуз ќе може да ги провери кандидатите од поширокиот список во дуелите со Канада и Иран.

На 14. Ноември во Македонија ќе гостува Канада со која имаме одиграно еден натпревар како гости и загубивме со 1-0.

На 18. Ноември нашата селекција ќе гостува во Техерен каде ќе одигра дуел со домашниот Иран со кого веќе двапати ги одмеривме силите на негов терен. Во првата средба Иран победи со 3-1, додека на вториот натпревар со комбинираната селекција која ја предводеше токму сегашниот селектор Мирсад Јонуз , Македонија победи со 2-1.

Техничките детали околу местото и терминот на одигрувањето на двете пријателски средби дополнително ќе бидат одредени.

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
ova za pandev ke bide najgolem motiv da se dokaze pred svoite sogragjani taka da strumicani soberete se vo sto pogolem broj ocekuvam pobeda nad kanada

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Читам се за стадионите сте се фатиле,никој не кажал,добар е составот,ќе ги тепаме и слично :toe: мислам дека Канада е тука со нашиот квалитет,еднаш имаме изгубено од нив така да мислам дека е време да им вратиме :vozbud: ајде Струмичани наполнете го стадионот да ечи до коска :zlo: :oeoeoe:

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Баш мислам дека е добра идеата да се играат пријателски надвор од Скопје. Презаситен е градот од настани, па не може публиката да се мотивира и да дојде да ги гледа Катар, Иран, Канада ... Против Катар и бесплатен да беше влезот, немаше да се собере повеќе публика.
Позната ми е фразата дека националниот тим треба да се гледа без разлика кој е противникот ( и јас сум за тоа) ама реално треба малку и атрактивност за да се собере поголема публика.
Со овој потег, во Струмица, мислам дека ќе има полни трибини. Сите се гладни за некој поголем настан.

Околу исходот, не се сомневам дека ќе изиграат мотивирано нашите, а тоа ќе ни донесе и победа. Предводени од Пандев. Составот мислам дека уште официјално не е објавен. Би сакал да го видиме Ѓуровски. Стојков мислам дека ќе добие последна шанса да изигра на повисоко ниво.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Мислам дека Струмичани чекаа ваков настан и стадионот ке биде полн до даска.

Теренот се надевам дека ке биде приспособен бидејки во следните 5 дена има утакмици на него.:toe: :) :)

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Баш мислам дека е добра идеата да се играат пријателски надвор од Скопје. Презаситен е градот од настани, па не може публиката да се мотивира и да дојде да ги гледа Катар, Иран, Канада ... Против Катар и бесплатен да беше влезот, немаше да се собере повеќе публика.
Позната ми е фразата дека националниот тим треба да се гледа без разлика кој е противникот ( и јас сум за тоа) ама реално треба малку и атрактивност за да се собере поголема публика.
Со овој потег, во Струмица, мислам дека ќе има полни трибини. Сите се гладни за некој поголем настан.

Околу исходот, не се сомневам дека ќе изиграат мотивирано нашите, а тоа ќе ни донесе и победа. Предводени од Пандев. Составот мислам дека уште официјално не е објавен. Би сакал да го видиме Ѓуровски. Стојков мислам дека ќе добие последна шанса да изигра на повисоко ниво.

Баш тоа и ја сакаше да го кажам, во врска со стадионите. Треба да се “шета“ репрезентацијата малку, да му дојде малку како промоција!

Во врска со составот, Ѓуровски и јас би сакал да го видам во составот, но тоа ке биде остварено доколку оние мороните се заангажираат да му обезбедат пасош зашо само заради тоа не играше со Катар!
За Стојков, мислам треба да се игра и оваа утакмица, башка и тој е од Струмица, и мислам дека ке биде доволно мотивирачки “ТЕСТ“ за него, па доколку се покаже, да си го оправда првотимскиот статус во репрезентација!

Од другите би сакал да го видам Мојсов во првиот состав, мислам дека дечкото ке биде наследник на Седло, барем според мене. Ги има истите особини, па дури е и поподвижен.

ПС. За стадионот не се совневам дека ке се наполни и тоа до даска, барем ние Штипјаните уште сега се стрвиме за Утакмицата!!!!!

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Одам сигурно, на 30 километри ми е Струмица ќе одам да ги гледам МАКЕДОНИЈА. Инаку мислам дека ќе победиме, имаме за нијанса подобар состав од Канада. :)

GIS

Член од
21 октомври 2007
Мислења
881
Поени од реакции
154
На претстојниот пријателски меч со Канада
Пандев првпат пред струмичани
Се слушнав со Пандев и тој најави дека со посебен мотив го очекува мечот со Канада. За првпат ќе игра со репрезентацијата во својата Струмица и сака да се претстави во вистинско светло, односно со победа да ги израдува своите сограѓани - рече селекторот Мирсад Јонуз
Претстојниот пријателски натпревар на македонската фудбалска репрезентација со Канада е особено значаен за нашиот најдобар репрезентативец Горан Пандев. На 14 ноември, за кога е закажан овој дуел, тој за првпат во својата репрезентативна кариера ќе игра пред своите струмичани.
- Се слушнав со Пандев и тој најави дека со посебен мотив го очекува мечот со Канада. За првпат ќе игра со репрезентацијата во својата Струмица и сака да се претстави во вистинско светло, односно со победа да ги израдува своите сограѓани - рече селекторот Мирсад Јонуз.
Што се однесува до составот за оваа средба, селекторот нема да врши некои драстични промени во однос на тимот што настапи против Катар.
- Единствено ќе му дадам шанса на голманот на шведскиот Норчепинг Нуредин Бакиу. Имам информации дека е добар голман, па ќе го видиме во Струмица. Исто така, на овој натпревар, како и на оној против Иран, ќе можеме да сметаме и на услугите на Славчо Георгиевски, кој во тој период ќе биде во Македонија.
За разлика од националната арена "Филип Втори Македонски", каде што теренот беше полн со дупки, нашите репрезентативци на стадионот "Младост" ќе имаат идеални услови за игра.
- Луѓето од организацијата на мечот ми ветија дека теренот ќе биде во фантастична состојба. Претходно, ние ќе се подготвуваме во Струмица и ќе го почувствуваме теренот. Што се однесува до составот на Канада, тој по квалитет е сличен на нашиот. Гледав некои снимки, ја анализирав нивната игра и верувам дека имаме сила да ја победиме - оптимист е селекторот Мирсад Јонуз.
OdMitco znaci sepak nema samo PP dobar teren,eve ti dokaz deka Strumica gi ima site uslovi,terenot e perfekten !!
Nikako ne vi e pogodeno..ako e vo Sk,zosto vo Sk,Ako e vo PP - Hari peder vo Prilep gi nosi..ako e vo Strumica ,na Hari glasovi mu trebaat...:nenene:
Zosto tropas vakvi gluposti !!?? Pa zarem zaboravi koj vadese paroli za FFM,vie bevte edinstvenata navivacka grupa koja isprati podrska za Hari !!! bruka !!
vtor pat ke igra reprezentacija vo strumica. prethodno imaat igrano vo 1995 protiv bugarija koga imalo 7000 publika, a sega ocekuvam da ima poveke od ova.
Stadionot ima kapacitet od 8000 mesta sekako ke se ispolni do daska,sepak mora da se zede vo predvid deka mecot ke se igra Sabota raboten den i toa vo 15 00 h pa ke vidime !! dokolku se odigrase pod reflektori mislam deka i 10 000 ke bese premalku...

П

Паспарту

Гостин
Ќе има нови играчи или пак ќе испробуваме нови и надежни играчи како Седлоски, Новески и Митрески...!? Вака не се прави репрезентација...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јас продавам карти (индијанска стапица).
Трибина "Ван Гог"
Цена 50 ден.(со резервации)
Побрзајте, количините се ограничени.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Stadionot ima kapacitet od 8000 mesta sekako ke se ispolni do daska,sepak mora da se zede vo predvid deka mecot ke se igra Sabota raboten den i toa vo 15 00 h pa ke vidime !! dokolku se odigrase pod reflektori mislam deka i 10 000 ke bese premalku...
Стадионот собираше 7-8 илјади кога немаше столчиња сега малата трибина има 1500 и големата 3 200 значи 4 700 столчиња.
Требаше да има 8 000 столчиња но новата трибина кога ја проектираа на 5 500 столчиња па украде некој парите од ФИФА намалија на 3000 столчиња пак украдоа парита и на крај нај минимално нема ни 1500 столчиња новата мала трибина.
Со Канада ќе има значи околу 5 000 публика.

Kajgana Shop

На врв Bottom