- Член од
- 2 септември 2005
- Мислења
- 90
- Поени од реакции
- 12
Сообраќајната инфраструктура секаде е проблем. Имам забележано дека во “старите“ населби проблемот е уште поголем бидејќи на местата на старите куќи или бараки се изградени многу поголеми објекти кои ја гушат постојната инфраструктура до ниво на неодржливост. Во комбинација со безобразно високи цени, тие населби ги тргам од листата.Орман има школо, Кучково не, во Орман одат децата или во Даме Груев и Ново село. И тоа ни беше едно од прашањата. Во Сопшиште живеат кумовите наши, на сопругот пријател од детство, зимо одење во Сопиште мене искрено ми е смрт, па секој ден тоа да го праам, не фала. Тоа калови, тоа снегови, мразови, не фала. Јас како дете сум живеела во Пржино, сеуште имам таму куќа која не ја користам бидејќи не ја сакам, а и моментално Пржино е таков хаос од изграденост и нула сообраќајна култура, не фала.
Веќе имам прифатено дека не постои идеален избор, свесен сум дека секоја локација има предности и недостатоци.
Мене ми е многу важно во близина да има основно училиште и автобуска линија до центар. Затоа Сопиште сеуште го оставам во листата.
Го отпишувам Волково заради хаотичната инфраструктура и загадениот воздух и од иста причина ги отпишувам и населбите кои се во рамниот дел на скопската котлина - Трубарево, Илинден и сл.
Вниманието сеуште го задржувам на Радишани а би сакал да дознаам повеќе за Пинтија и Драчево. Секоја друга идеја за локација со пристапни цени е добредојдена.