Лицемерие - дволичност

Член од
24 јули 2006
Мислења
1
Поени од реакции
0
Лицемерие е човечка особина,кај некои повеке т.е помалку изразена.Тоа е всушност претставување за себе една слика кај другите која не постои.Но,не мислите дека во денешницава луѓето се повеќе стануваат лицемерни?Дека искреноста е исмеана?Дека можеби вашиот најдобар другар ве озборува зад грб?Слободно написете го вашето мислење.

Член од
22 септември 2005
Мислења
79
Поени од реакции
1
Ugovaranja ima i imalo i ne se zamaram so toa
ako ti e najdobvar drugar ne bi trebalo da te ugovara
a inaku bidejki denes e malku dosadno i nekoi nema so da praat pa ugovaraat i baraat mani kaj drugite negledajki se sebesi!
no mene ne me interesira toa
podcenuvanje i ugovaranje bas me motivira
makar i da me pcue nekoj zad grb barem ke znam deka vredam i deka odvoil vreme za mene pokraj se:)

marga_k

HONEY
Член од
6 март 2006
Мислења
347
Поени од реакции
5
:baeh: no me interesa!nikogas ne se zamaram so toa!sto bi rekol nasiot president crvenkovski Uvo ne me boli!:pos2: jas sum ok ,ne ogovaram i ne me interesira koj ogovara .

PoisonGrl

~Malo crveno~
Член од
8 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
2
Licemerie mnogu mrazam. Takvite luge ne mi se jasni. Se razbira imalo situacii kade shto jas sum bila licemerna, odnosno sum bila fina so luge koi ne gi podnesuvam bash, no toa go pravam od kultura ili da izbegnam konflikt koj znam deka nema da donese nishto dobro. Other than that, obicno kazuvam na luge sto mi preci.

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Nikogas svesno. Svesno izbegnuvam luge koi ne gi podnesuvam, a i gledam da im kazam na site sto mislam za niv, ako im odgovara, super, ako ne, cao prijatno.

Mickey_k

Прохујао са вихором...
Член од
8 август 2006
Мислења
130
Поени од реакции
4
Претерано сум отворен и се плескам у лице, незнам да глумам воопшто. Многу биле навредени само од што сум бил директен и ја кажувам вистината. Многу побарале совети од мене и сега знаат навистина кој им ја кажува вистината и стално се обраќаат кај мене, затоа што сум искрен. А лицемерите ги мразам од душа и не ми е јасно што сакаат да постигнат со таквото понашање. Ништо позитивно! Само ко ке те дознаат ке останеш без блиските! Не го сметајте тоа за позитивна карактеристика (оние што се лицемерни и свесни се за тоа).

Mesija

Hardcore Superstar...
Член од
13 ноември 2005
Мислења
212
Поени од реакции
1
Абе најмногу што мразам на светот е лицемерие..Ако му мислам на некој нешто одма ќему го кажам моето мислење, а не зад него да зборвам а пред него да се правам како ништо да не било..Многу луѓе на којшто сум му верувал на крајот испаднале лицемерни, и подмолни ама сега знаете што?? Ко ќе се разминуваме по улица нив главата им е долу, а мене горе зошто немам за што да се срамам и имам храброст да им погледнам во очи...

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Неможам да кажам дека сум лицемерна личност,затоа што секогаш сум искрена и отворена и не преќутувам,но имало и случаи кога сум правела лице!Обично тоа било со дечко на најдобра другарка,женска на брат ми,пријатели на моите,колку и да не сум ги поднесувала,сум се правеле фина заради луѓето што ги сакам и почитувам!

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
RealGirL напиша:
Неможам да кажам дека сум лицемерна личност,затоа што секогаш сум искрена и отворена и не преќутувам,но имало и случаи кога сум правела лице!Обично тоа било со дечко на најдобра другарка,женска на брат ми,пријатели на моите,колку и да не сум ги поднесувала,сум се правеле фина заради луѓето што ги сакам и почитувам!
И мене ми правиш лице?:icon_eek::icon_eek: :star:...never mind:pos:

Ретко сум лицемерна кога не ми се свиѓа некој и ми е антипатичен неможам да го скријам тоа се гледа од километар и колку и да се трудам неможам да му направам лице.Таква личност сум :toe:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Лицемерието лесно се открива бе - обожавам лицемери! :)

Лицемерите се вистинска занимација, мелем за душата и непресушлив извор на психо-анализирање. Тоа се најчесто луѓе кои немаат свое "јас", луѓе кои патат од комплекс на пониска вредност и психички "се хранат" со трачеви и изигрување "информ биро", луѓе кои навистина немаат (ниту може да извршат) попаметна работа од озборување - луѓе кои не треба да го носат епитетот "луѓе".

Замисли ситуација. Се собрала стандардната лузерска багра да пие кафе (со парите од мама и тате) и оговараат некого. Се користат термини од типот "дигнат е", "лузер е", "мисли дека светот се врти околу него", "се фура", "се праи јебо" и сл. Стандардна бескичмењачко-оговарачка шема. Мислам на онаа селската - згоден тип "профрчува" со бесен мотор и со гром девојка позади него, а некој од вашето друшто (љубоморно) коментира: "Види го бе, сељачиште!". Истиот тој, во себе потајно би сакал да биде најдобар другар со типот на моторот само за да сврти кругче.

Фина работа е што дискрецијата не ми е јака страна. Тие не можат да чуваат тајна. На секој можен начин се обидуваат да се истакнат со ширење секакви "информации" на секого. За нив тоа е успех. Тие не би се истакнале со некакво лично достигнување, некаква креација, најдобрата "пичка" во градот или автомобилот заработен со свои пари. Веќе реков - оговарањето и лицемерието е она што најдобро го прават.

Баш поради тоа што не знаат да чуваат тајна и во потсвеста нешто ги копка постојано да "јадат бурек" - лесно се откриваат. Откако ќе ги дознаеш - продолжи да ги "храниш" со се и сешто. Неприметно и пополека ќе тонат , а ти ќе фаќаш сеир. Додека мозокот им еволуира доволно за да се освестат дека всушност тие биле во твојата игра (а не ти во нивната) - ќе биде предоцна.

Дволичност = безличност.

Поздрав и се гледаме. :helou:

Sweet Barbie

I love U All....
Член од
29 мај 2006
Мислења
157
Поени од реакции
11
Не знам како некои луѓе може да бидат дволични. Ако некој не ми се свиѓа, му го плекам у фаца и не му преќутувам. Сакам исто така и да се однесуваат со мене пошто многу мрзам некој да ми праи лице. Среќа што ретко се случува да не ми се свиѓа некој.

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Ако некој не ми се свиѓа, му го плекам у фаца и не му преќутувам.
Имаш право. Свит Барби глупа си!

*Бришете го коментаров ако сакате ама за неискусните :) ова е сарказам и не е навреда на горе-наведениот член кој сака да им го плеска во фаца на луѓето туку начин да се покаже колку е глупа напоменатата изјава на истата личност.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Имаше 2 вакви теми со ист наслов, па затоа ги споив.
Може да продолжите со дискусиите.

Kajgana Shop

На врв Bottom