Ливадарки

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.051
Поени од реакции
9.412
Факат овие предрасуди постојат само кај нашиов затуцан мк менталитет, жалосно .....
Драган Николиќ беше помлад 10 години од Милена Дравиќ, па лудо беше заљубен во неа и ја носеше ко капка роса на дланка цел брачен век.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.338
Поени од реакции
4.138
Еве ја бившата ми цимерка само што и го видов албумот со слики од одмор. Веќе баеги се во брак , без свои деца ,таа има едно од прв брак, он работеше Италија задните две години, праќаше пари, сега си спои фамилија и одат (не се од Мк). Значи жена која е зрела и знае што сака е опасна работа, а ти таа што не си ни мислел да ја земеш, верувај ни таа не мислела да ја земеш.
Богами ,не знам за ниеден оставен и браковите им се стопати подобри од другите. И деца од други мажи им прифаќаат. Имаат памет во глава и свесни се колку е тешко да се најде компатибилен партнер на денешницава за да се замарааат со феномени тетка,ливадарка и томе слична чиста мизогинија што апсолутно не дава никакви информации за тоа каква е една личност во врска. Јас лично не преферирав големи разлики и према тоа си избрав. И сум имала среќа.
А, пошто дел се утепаа блатајќи си ги сопствените жени (не на форумов, општо), вечито не чинат, наталитетот ни е во жално стање и незадржливо срљаме у прогрес да станеме малцинство. Вчера еден колега ми вика, абе луѓе опаметете се , прајте деца, многу опасен процент ви е во прашање.

А убав народ сме и мажи и жени, убава вера си имаме ,традиции, се што треба за убав семеен живот, прекрасна основа. Но , се мразиме ,од дно на душа, чувство на припадност дно веќе и купените Албанки почнаа кидавелата да ја фаќаат. Работам со луѓе од најмалку 35 националности,на кој било од нив да фатиш да му ги плукаш жените има да те стави метафорички у мешалка за бетон, а дел од нашиве ќе се изнасмеат, ќе речат види за нашиве како зборат у право сум бил.

Годините колку и да се незанемарлив фактор и реалност, имаат и релативна нота , затоа што жените во нивните 30ти не живееле со иста динамика како 20 и кусур годишните денес. Постарата можеби имала 3 а помладата 30 партнери, на пример. За репродуктивната возраст, да , годините се битен момент, но исто толку и физичка активност, начин на исхрана, животни навики што го успоруваат или забрзуваат процесот. Во тој поглед мислам дека за жал не одиме на подобро.
Не е животот слики на фејзбук. Гледате слики од одмори, излегувања, шетања..... и влечете заклучоци за нечии животи. Ако некоја стави слики од одморот во Анталија, како пие коктел на плажа или слична глупост, веднаш влечете заклучок дека ете на таа и е супер а бога ми и на тој со неа, види што се среќни, и јас сакам таму и така.... Животот е многу повеке од сликици, животот е многу повеке од заљубеност. Ете наведуваш дека цимерката ти си има дете од првиот брак а овој е без деца и не женет, помал од неа повеке години, наведуваш дека работел во странство и и праќал пари, наведуваш дека сега се споиле како семејство... може сето тоа и да успее, но повеке ми личи дека типот ке биде гадно сјебан, исцицан до последна капка и отфрлен. Таа е многу поискусен ,,шофер,, од него кој е заљубен мачор и препуштен на вожњата, не му е јасно каде го вози, мисли дека има некаква контрола над ситуацијата и дека тој е мажот кој одлучува и управува а реалноста, но тоа е само привид. Во реалноста таа може да го погали по косичката и да му каже ,,мали, јас колку што имам извозено рикверц ти немаш толку на напред возено и затоа седи мирен....

Член од
22 август 2022
Мислења
543
Поени од реакции
1.786
Не е животот слики на фејзбук. Гледате слики од одмори, излегувања, шетања..... и влечете заклучоци за нечии животи. Ако некоја стави слики од одморот во Анталија, како пие коктел на плажа или слична глупост, веднаш влечете заклучок дека ете на таа и е супер а бога ми и на тој со неа, види што се среќни, и јас сакам таму и така.... Животот е многу повеке од сликици, животот е многу повеке од заљубеност. Ете наведуваш дека цимерката ти си има дете од првиот брак а овој е без деца и не женет, помал од неа повеке години, наведуваш дека работел во странство и и праќал пари, наведуваш дека сега се споиле како семејство... може сето тоа и да успее, но повеке ми личи дека типот ке биде гадно сјебан, исцицан до последна капка и отфрлен. Таа е многу поискусен ,,шофер,, од него кој е заљубен мачор и препуштен на вожњата, не му е јасно каде го вози, мисли дека има некаква контрола над ситуацијата и дека тој е мажот кој одлучува и управува а реалноста, но тоа е само привид. Во реалноста таа може да го погали по косичката и да му каже ,,мали, јас колку што имам извозено рикверц ти немаш толку на напред возено и затоа седи мирен....
Генерално си во право, ама јас имам ист кров делено со женава и знам колку трпи ако нешто не ѝ е убаво. Не се сите разведени, 30+ и сингл и во врска со помлади мажи несреќни, очајни, запоставени и оставени. Има и такви, ама такво правило нема. Кликер и среќа... или како да го кажам она твое време, твои 5 минути, за некого е на 21 блазе му, за некого е на 40. Ама многу понездраво е да се манипулира со тоа време, да се брза по секоја цена да не добиеш некое име од комшиите. Годините ни се најмал проблем во денешниве токсични врски кадешто сѐ повеќе мажите се жени, а жените - мажи.

Не, Сладоледџија, не се Македонци, другар. Ама на фамилијата на дечково ич не им беше сеедно, мајка му ѝ правеше проблеми на работа, ја следеше ѝ досаѓаше и оваа му даде ултиматум ако нејќеш да ме изгубиш од сеа натаму со мајка ти сами гледајте си се, немој да си ми ја донел на гости. Прво нека ми се извини па ќе видиме, молете се шо не се влечкам по судови. И го натера и да се земат и во друг град да се преселат.

Последно уредено:
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.338
Поени од реакции
4.138
Генерално си во право, ама јас имам ист кров делено со женава и знам колку трпи ако нешто не ѝ е убаво. Не се сите разведени, 30+ и сингл и во врска со помлади мажи несреќни, очајни, запоставени и оставени. Има и такви, ама такво правило нема. Кликер и среќа... или како да го кажам она твое време, твои 5 минути, за некого е на 21 блазе му, за некого е на 40. Ама многу понездраво е да се манипулира со тоа време, да се брза по секоја цена да не добиеш некое име од комшиите. Годините ни се најмал проблем во денешниве токсични врски кадешто сѐ повеќе мажите се жени, а жените - мажи.

Не, Сладоледџија, не се Македонци, другар. Ама на фамилијата на дечково ич не им беше сеедно, мајка му ѝ правеше проблеми на работа, ја следеше ѝ досаѓаше и оваа му даде ултиматум ако нејќеш да ме изгубиш од сеа натаму со мајка ти сами гледајте си се, немој да си ми ја донел на гости. Прво нека ми се извини па ќе видиме, молете се шо не се влечкам по судови. И го натера и да се земат и во друг град да се преселат.
Не зборам за тоа дали на неа и е убаво, убеден сум дека и е ок, таа знае што сака и како да го добие тоа што го сака. Зборам за мажот и, дали, со оглед на разликата во животното искуство, тој е целосно свесен за случувањата или од заљубеност не гледа подалеку од нејзините цицки. Оти бргу ке му помине заљубеноста и ке се судри со проблемите кои ги носи таквиот брак а кои сега ниту ги гледа ниту ги претпоставува. Муабетот ми е, таа е свесна и управува со случувањата, знае што сака и тоа го реализира, а не сум сигурен дека дечкото е свесен што се случува.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.435
Поени од реакции
4.178

Ne me interesira za stranci.. rekov ja, kaj niv nisto ne me iznenaduva.. za kaj nas zboram, vo Makedonija dali 1 slucaj na milion ke najdes nemazena bez deca 32/3 godisna da se omazi so 24/5 godisen...

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.899
Поени од реакции
25.229
Znaci zborime za devojka (zena) sto ne bila mazena i bez deca, a ne ti da mi raspravas razvedena (ostavena) i normalno nekoj maz sto isto taka bil razveden i ostaven.. Ja ti zboram za 30 godisna nemazena bez deca moma so 24/5 godisen momak, dali mislis deka ima takvi sto stapuvaat u brak??
Има.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.043
Поени од реакции
2.480
Za tie sho ne znaat, ima celo komjuniti na ljubenici na stapcinja, Sticknation se vikaat i pravat rivjua na stapovi sho gi naogjaat dodeka hajkaat... imaat insta profil

e oni bar u priroda odat i se druzat...

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.980
Поени од реакции
6.468
Некако е језиво зрело човечко битие да вложува емоции во животинче или птица без разлика на пол, возраст или брачен статус. Сум имал познаници и познанички кои правеле драми за упокоено куче или маче небаре им умрел некој од фамилија, па тоа плачење трескање од земја, хистерија. Кога ќе размислам пак, имајќи предвид карактерот, веројатно помалку би се растревожиле доколку навистина скраја да е, се упокои некој роџак.

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.980
Поени од реакции
6.468
Повеќе има смисла да се тревожиш за животинче со кое си го минел животот и те правело среќно, одколку да отвориш 3 теми по ред за некој коментар на форум.
Зошто си ма ваква, цитирај барем а не одоколу нешто пецкање ова она.
Форумот е за дебата и за отварање теми, ти си од поодамна тука би требало тоа да го знаеш. Ако сакам ќе отворам и 33 теми, ако не се во склад со правилата ќе бидат отстранети, ако се ок ќе има размена на мислења, ставови, идеи, перцепции, предрасуди...
А да се тагува по животинче укажува на некои други состојби ама да не одам оф-топик.

Kajgana Shop

На врв Bottom