Може да ми објасниш како оди ова? За што се прави профил, што стига одма и како активираш пакет... јас секоја година кога одам купувам нова картичка, до сега иам купено 4-5 сигурно... и нели обично одиме на одмор 7-10 дена...купувам картичка па после ја фрлам (пошто нели истекува).. и секое одење е малку гњавење по салони затоа што бараат пасош, па гужви итн итн, ова твоево некако ми заличи дека ја крати процедурава па ако може да ми објасниш подетално
- Your money balance is deleted after 2 months.
- If the balance is not renewed within 3 months (90 days), incoming and outgoing traffic is blocked, while after 13 months, the connection expires and the phone number is lost.
Кредитот (парите) што се ставаат истекуваат за 2 месеци, бројот се блокира привремено ако не се стави кредит 3 месеци, а се губи трајно ако не ставиш кредит 13 месеци.
За ставање кредит - јас направив профил на Космоте сајтот. Профилот се прави со податоците од договорот, а мислам дека треба да стигне и СМС со код (затоа треба и бројот да ти е активен, за да стигне СМС воопшто).
Таму се става пари/кредит.
За активација на пакети - се инсталира апликација WhatsUp и се логираш со внесување на бројот и код од СМС (и за ова треба да ти е активен бројот за да се прими пораката).
Таму се активираат пакети откако ќе се логираш.
Проблем е што апликацијата нема превод на англиски, јас се снаоѓам со скриншоти кои ги преведувам со Google Lens/Translate.