Летни Олимписки Игри - Лондон 2012 [генерална дискусија]

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Браво за девојчето од Кина, таков менталитет се бара. Пелегрини сеа сигурно is shitting bricks ради малава.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Увек кога гледам листи на медали од ЛОИ се потсетувам на овој единствен за нас каков таков светол момент од Сиднеј

Ја немав гледано борбава, која тактика еј, цело време го местеше на тоа. Во тоа е специфичноста кај нас борачите, пеколна борба од 5-6 минути (кои без навреда изморуваат колку две утакмици во фудбал) и на крај во последните секунди го вадиш „тоа“ од тебе и експлодираш. Иначе зафатот на 4:30 се вика кука и е еден од најтешките во борењето.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Ја немав гледано борбава, која тактика еј, цело време го местеше на тоа. Во тоа е специфичноста кај нас борачите, пеколна борба од 5-6 минути (кои без навреда изморуваат колку две утакмици во фудбал) и на крај во последните секунди го вадиш „тоа“ од тебе и експлодираш. Иначе зафатот на 4:30 се вика кука и е еден од најтешките во борењето.
Да да, мислам со тој зафат 3 бода се добиваа, или 2, ми имаат кажувано знам ама не сум сигурна :)

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Да да, мислам со тој зафат 3 бода се добиваа, или 2, ми имаат кажувано знам ама не сум сигурна :)
3 во случајов. а ако има поголема амплитуда на нозете на противникот 5, но тоа е ретко кај овај зафат.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Дај бе некој нека отвори тема за одбојката. Не е интересно без таква тема. Покрај дискусијата и ќе видиме некоја „надарена“ одбојкарка. Ги има многу, посебно одбојкарките на Бразил и Куба :)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.668
Поени од реакции
11.819
Дај бе некој нека отвори тема за одбојката. Не е интересно без таква тема. Покрај дискусијата и ќе видиме некоја „надарена“ одбојкарка. Ги има многу, посебно одбојкарките на Бразил и Куба :)
Тебе ти оди со таквите теми. Последната таква тема вроди со плод. Така да - отворај!!!

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Тебе ти оди со таквите теми. Последната таква тема вроди со плод. Така да - отворај!!!
Aбе не ми оди мене одбојката и пишењето вовед. Зато на кој не му е мака, нека се помачи малку, нека смисли вовед и нека отвори :)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
3 во случајов. а ако има поголема амплитуда на нозете на противникот 5, но тоа е ретко кај овај зафат.
А извини ме интересира, дека не го следам спортов, зошто заврши борбата одма после потегот а времето беше на 8:45, какви се правилата, кога завршува борбата? Прв до четири бода или како?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.926
Поени од реакции
16.210
Глејте на трасата на ЕБУ, има добра бич волеј утакмица, Меј/Велш - Кук/Хинкли .

Kajgana Shop

На врв Bottom