Летни Олимписки Игри - Лондон 2012 [генерална дискусија]

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
На Хрт пуштија се и сешто, Еуроспорт до крај со пливањето ама еве ги веслање сега, прва кошарка ,ракомет:facepalm: па сега и форумула квалификации.:pos:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
На Хрт пуштија се и сешто, Еуроспорт до крај со пливањето ама еве ги веслање сега, прва кошарка ,ракомет:facepalm: па сега и форумула квалификации.:pos:
Им пишав на Фејсбук групата пред почеток на Олимпијадава и од Драган добив одговор демек тие спортови биле поатрактивни за нашиот простор. Да, се атрактивни али ако игра наша репрезентација. Кина - Чешка кошарка жени па после Шпанија - Кореја ракомет жени. :facepalm: Очај жив се со изборов на програмава.

Еве го одговорот од Драган Николовски, кој го добив сеа одкога пак им пишав за тоа каква програма имаат.

Dragan Nikolovski Сите незадоволни имаат право на промена на каналот.. Нема да има објаснување зошто е програмата таква каква што е и каква што ќе биде.. Доволно е аргументирано изминатите денови зошто шемата е таква и зошто нема стрелаштво, веслање, кревање товар, стреличарство, велосипедизам.. И ќе ве молам да не се повторуваме во дискусиите на оваа тема.

Според него, вака било, зашто не биле гледани овие спортови. -.-

R

Rigel Kent

Гостин
Им пишав на Фејсбук групата пред почеток на Олимпијадава и од Драган добив одговор демек тие спортови биле поатрактивни за нашиот простор. Да, се атрактивни али ако игра наша репрезентација. Кина - Чешка кошарка жени па после Шпанија - Кореја ракомет жени. :facepalm: Очај жив се со изборов на програмава.

Еве го одговорот од Драган Николовски, кој го добив сеа одкога пак им пишав за тоа каква програма имаат.

Dragan Nikolovski Сите незадоволни имаат право на промена на каналот.. Нема да има објаснување зошто е програмата таква каква што е и каква што ќе биде.. Доволно е аргументирано изминатите денови зошто шемата е таква и зошто нема стрелаштво, веслање, кревање товар, стреличарство, велосипедизам.. И ќе ве молам да не се повторуваме во дискусиите на оваа тема.

Според него, вака било, зашто не биле гледани овие спортови. -.-
Napisi mu deka ne davaat izbor pri promena na kanal, neka dozvolat HRT2 pa ke imame izbor , vaka na strimovi trosime.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Многу е поголем бројот на гледачи кои сакаат да видат некои од спортовите кои не се познати кај нас отколку што сакаат да гледаат ракомет и кошарка по 100 пати. Еве пола саат гледам веслање, може монотон спорт али интересно ми стана. Башка сигурно не се будали оние 200,000 што гледаат тоа.

Пентатлон, триатлон, стрелаштво, велосипедизам досадно? Take a pill.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Многу е поголем бројот на гледачи кои сакаат да видат некои од спортовите кои не се познати кај нас отколку што сакаат да гледаат ракомет и кошарка по 100 пати. Еве пола саат гледам веслање, може монотон спорт али интересно ми стана. Башка сигурно не се будали оние 200,000 што гледаат тоа.

Пентатлон, триатлон, стрелаштво, велосипедизам досадно? Take a pill.
Е ај, кажи му го тоа на Драган. Иначе за другите, кои сакате да пишете директно на спортската редакција на МТВ - еве ви линк од групата. https://www.facebook.com/groups/396115323783875/403177616410979/?notif_t=group_comment

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Седи бе, ги заеба сите сега.

Иначе не знам МТВ што запнале со фудбал, кошарка, ракомет...Па мене кога некој ќе ми спомне ОИ, јас прво помислувам на атлетика, пливање, велосипедизам, а не на фудбал, кошарка и други групни спортови. Што е до мене, можат слободно ниедна утакмица да не пренесуваат од тие спортови, па нема да се бунам.

Еве тука во Словенија моментално пренесуваат велосипедизам, после тоа бадминтон(y)

N

Nicky Santoro

Гостин
Ако даваат само кошарка ракомет и формула исто како и да не сум следел олимписки игри туку и како сите обични викенди ќе биде.Па за мене олимшпијадата е интересна баш заради другите спортови пливање/стрелаштво/атлетика/велосипедизам.....

Член од
14 март 2010
Мислења
16.925
Поени од реакции
16.205
Не може да се буните за преносите на МТВ и да ги споредувате со тие на Словенија, Србија, Хрватска, бидејќи во тие спортови што ги набројавте, тие земји имаат кандидати за некој медал и спортот е далеку познат кај нив отколку кај нас.
Се е тоа убаво, и јас би сакал да глеам некој необичен спорт што ретко кога сме го гледале на телевизија, ама тие одат на гледаност и сигурно ќе го постигнат тоа, бидејќи повеќето од гледачите и не ги интересираат другите спортови, па се сконцентрираат на кошарка, ракомет, тенис...
Може и побитен фактот е што тие не ни ги знаат основните правила на тие спортови што ние ги бараме да ги пренесуваат, не знаат ни кој е најдобар спортист .. треба се да се изгугла да се проучи добро, а овака кошарката, ракометот, тенисот, фудбалот е многу полесен за коментирање.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Не може да се буните за преносите на МТВ и да ги споредувате со тие на Словенија, Србија, Хрватска, бидејќи во тие спортови што ги набројавте, тие земји имаат кандидати за некој медал и спортот е далеку познат кај нив отколку кај нас.
Се е тоа убаво, и јас би сакал да глеам некој необичен спорт што ретко кога сме го гледале на телевизија, ама тие одат на гледаност и сигурно ќе го постигнат тоа, бидејќи повеќето од гледачите и не ги интересираат другите спортови, па се сконцентрираат на кошарка, ракомет, тенис...
Може и побитен фактот е што тие не ни ги знаат основните правила на тие спортови што ние ги бараме да ги пренесуваат, не знаат ни кој е најдобар спортист .. треба се да се изгугла да се проучи добро, а овака кошарката, ракометот, тенисот, фудбалот е многу полесен за коментирање.
Значи идат на картата - ај ме мрзи да учам, ќе коментирам нешто што го знам. Проблемот е што луѓево не гледаат спорт, колку и да е познат за нас, во кој нема наш претставник. Мислиш, има многу луѓе што гледаат женски ракомет или женска одбојка ако нема наши таму? Тешко. Гледаност - пак немаат.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.925
Поени од реакции
16.205
Значи идат на картата - ај ме мрзи да учам, ќе коментирам нешто што го знам. Проблемот е што луѓево не гледаат спорт, колку и да е познат за нас, во кој нема наш претставник. Мислиш, има многу луѓе што гледаат женски ракомет или женска одбојка ако нема наши таму? Тешко. Гледаност - пак немаат.
Прочитав некаде низ групата еден коментар од Драган, у стилот беше сеа ако пренесуваме на пример џудо почетните фази, понатаму од другите по атрактивни спортови ќе нема место за пренос за финалето во џудо, значи нема некое фајде ако си пренесувал прва рунда џудо, а да не го пренесуваш финалето.
Така нешто беше...
А кошарката, ракометот, тенисот, фудбалот(малце преноси ќе има..), ќе пренесуваат од почеток до крај и ќе се има јасна слика кој се главни фаворити за медал.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Да, има право Види Фотос, додека го пишував погоре постот ми текна и на ова. Не ги знаат правилата во овие поединечни спортови, не знаат ни кој е најдобар ни кој е фаворит за медал иако не е воопшто тешко да се пише на гугл и да се видат статии од Еуроспорт, ББЦ, Скај Спортс кој би требало да е фаворит.

Па не видовте дека Николовски прееска на настапот на Блажевски додека пливаше пеперутка се избламира и кажа, „добро, битно е што Блажевски е сега втор во групава“. :facepalm: :facepalm: Ерик Јагулата од Сиднеј прв беше во групата негова колку за информација.

Kajgana Shop

На врв Bottom