Чичко Кумплунг
деца на транзицијата
- Член од
- 3 декември 2011
- Мислења
- 4.194
- Поени од реакции
- 4.400
Првата и последната, доволно е. Училиште е за педерчиња.Колку букви знаеш ти од азбуката ако битангава ти е идол?!
Првата и последната, доволно е. Училиште е за педерчиња.Колку букви знаеш ти од азбуката ако битангава ти е идол?!
По колку пати во денот Ране го гледаш?Првата и последната, доволно е. Училиште е за педерчиња.
Ја го живеамПо колку пати во денот Ране го гледаш?
Па поарно то од колку турски серии btw шо му фали на ране ,до коске итн...Па крај краева и на К.Г. сто пати по арен од овие новопечени мафијаши во партиитеПо колку пати во денот Ране го гледаш?
Ексќузми реко, шулдигрум полис стејшон.По колку пати во денот Ране го гледаш?
Кој спомна турски серии?Па поарно то од колку турски серии btw шо му фали на ране ,до коске итн...Па крај краева и на К.Г. сто пати по арен од овие новопечени мафијаши во партиите
p.s.не знам како пресуди кој колку вреди по сликата на автарот бог да чува и бранко да брани![]()
Да бидеш регрутиран во Легијата на странци е една работа, а ова што го велиш 1500 долари дневно е друга работаЗначи легијата на странци е убаво нешто кое ќе ти помогне понатаму во животот ке имаш некоја ,,мизерна плата'' од 1200 па нагоре 5 години , но потоа кога ке излезеш оттаму сите врати ќе ти бидат отворени од светот и минимална плата ке ти биде од 10 000 долари односно дневно може да достигне и до 1500 долари па сега рачунајте максимално месечно.
Јас ако останам во Македонија што ќе правам значи легијата ќе ми биде како фамилија и понатау овде џабе ќе ме подржуваат.Тамо нема да ме гледат по надорешниот изглед (колко сум грд) туку ќе бидат како мој браќа и ке си ги чуваме грбовите едни на други а овде само ќе ме презираат ,а ако се вратам од легијата сите со почит ќе ме гладаат легијата ќе те направи човек ќе испробуваш нови работи во животот итн.
Па така да јас одам во легијата на странци.
Позз до сите кој ќе ме подржат <3
Јас реков после легијата кога ке бидам во приватна армијаДа бидеш регрутиран во Легијата на странци е една работа, а ова што го велиш 1500 долари дневно е друга работа
Легијата на странци е регуларна војска на Република Франција
А тие што добиваат 1500 долари дневно се коекави приватни војски, во кои платеници се борат за кој знае што
Значи оди во Легија. По 5 години, ако сакаш, продолжи го договорот. Во Легијата можеш да останеш се до пензија, ама не оди во коекави платенички војски
Што бараш во приватна армија?Јас реков после легијата кога ке бидам во приватна армија
пари, што би барал друго. Но сепак мислам дека ризикот е преголем за како војник да го вадиш лебот, овие можда плаќаат многу но животот ти виси на конец, многу од тие приватни војници се враќаат у сандаци дома а на голем број ни гробот не им се знае, и тоа без никакви почести или оштета, идеш на своја рака ако преживееш добро ако не никому ништо, затоа и толку се платени пошто тие ја вршат најтешката работа, легијата е каде каде поубаво место од приватна армија.Што бараш во приватна армија?
ич да не ги слушаш овие другите, биди си платеник, коли, убивај. убава пара се ваде од тоа.Јас реков после легијата кога ке бидам во приватна армија
На ова би додал - платениците во приватни војски се криминалци и злосторници и за учество во такви војски ги чека судење и во Македонија и во било која друга земјапари, што би барал друго. Но сепак мислам дека ризикот е преголем за како војник да го вадиш лебот, овие можда плаќаат многу но животот ти виси на конец, многу од тие приватни војници се враќаат у сандаци дома а на голем број ни гробот не им се знае, и тоа без никакви почести или оштета, идеш на своја рака ако преживееш добро ако не никому ништо, затоа и толку се платени пошто тие ја вршат најтешката работа, легијата е каде каде поубаво место од приватна армија.