Лаги по странските медиуми за Македонија

Член од
7 април 2008
Мислења
328
Поени од реакции
7
aj ne se pravi budala so sila...

Реалните дејствија за прием на чужденци, т'рсешти закрила на територијата на страната ни, ште б'дат демонстрирани утре от 12 часа в крајграничното село Гјуешево,

В учението ште вземат участие служители на МВР, ОДП – Кјустендил, ОДПБЗН – Кјустендил, РГС – Кјустендил, , Областнија и Обштинскија с'вети за сигурност и управление при кризи – Кјустендил,

koj arapi i crnci ???
Е шо са? Дека е проблемот?
Братот, како шега ли да разбирам твои сборови?

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Idiotski posotovi za idiotski temi.
I sto kur ako se vo Holidej in i znaete za kogo se raboti ? Da ne im gi stresovte madinjata.
Za vreme na Bukurest bea tuka, rasposlani na cel parking. 4 vozila na Grcki TV, odea vo zivo na Grckite vesti, Zoran Tanevski im gi preveduvase pecatenite mediumi na grcki sekoj den, tie se odomakjinia na prostorot pred hotelot i togas i sega za izborite, a KOMITI nikade nema, busaci vo gradi eden kup.
Abeee..aj..
А ти задолжен да не си за меѓусоседски односи?

Никој не те прозва, ако темата е идиотска тогаш и тебе те прави идиот со тоа што пишуваш на истата.

Никаде непостои правило на форумов дека мора да постираш во секоја тема.

Иди прошетај сериозно, излуфтирај се.

А ако имаш навистина толку голема желба да запознаеш комити и бушачи ќе се најде некој да ти ја исполни желбата. Пази колку гласно посакуваш нешто.
Мислев na БУСАЧИ, оние што се бусаат во гради.
А за заканава што ми ја упатуваш, можеш само за кур да ми се фатиш.
Толку за тоа. Осатенете ми со здравје.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Мислев na БУСАЧИ, оние што се бусаат во гради.
А за заканава што ми ја упатуваш, можеш само за кур да ми се фатиш.
Толку за тоа. Осатенете ми со здравје.
хаха..сега дури приметив!
Не си ласкај:pos: ,не си достоен за такво внимание.

Само погрешно е да потценуваш или предизвикуваш, тоа беше пораката.

И барем ете еднаш еднаш ти изнудив да пишеш на кирилица, моето добро дело за денеска.
:tv:

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Овие две недели по 1-ви Јуни покрај реалните и вистинитите оценки за изборите во Македонија беа изнесени и кип лаги и невистини.

Цела недела на радио и ТВ БЕ92 гостуваше некоја Македонка мислам Елизабета се викаше дописник на Македоското радио од Белград(пази! а дава експертизи за Македонија, ај да е дописник на радио Белград од Скопје да разбереш, ама ова некако не ми иде у глава). Женава изгледа долги години живее у Белград и ама благе везе немаше од она што го збореше. Нормално многу работи и кажа што беа точни и вистинити, али имаше и куп глупости и невистини. Од типот дека ВМРО е строго националистичка партија која е против сите малцинства во Македонија, а знаеме малцинствата со кого коалицираа, до тоа дека оваа влада е најкриминална до сега. Мислам покрај некои вистини за изборите женава изнесе еден куп невистини и просеротини, на кои Србите сигурно ќе поверуваат.
И така она си се изреди скоро на сите емисии на радио и ТВ БЕ92 и у сите верглаше едно те исто. Таму сите емисии им се стриктно политички и све се редат некои стручњаци со лопата да ги ринеш. Изгледа на Балканов у задње време има еден куп стручњаци на км2, појќе од жители на км2.

После во Политика инаку еден од најтиражните весници у Србија кој ден по изборите, покрај оние вистини кои се десија на 1-ви беа изнесувани и купишта лаги. Во ДИК некои биле пијани и закасниле со објавување на резултатите?! Мислам...нон сенс.

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
:nesum:Почнувам да се депримирам..........:nesum:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
http://www.novamakedonija.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=1&tabid=1&EditionID=1035&ArticleID=56499

Кај отиде човеков милсам дека имаше редовна колумна во Време, сега нешто го нема изгледа дека е по белиот свет?! Коментаров вреди да се прочита.
Зафатен е со рестартирање на Топилницата за олово и цинк во Велес.:toe:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.640
Поени од реакции
48.610
Еве бе се опаметил тој Енио Ремондино :)

Благој Нацоски пријателите го познаваат како добар човек кој, патем, многу правел за Македонија (што приватно, што професионално). Во музичкиот свет, Благој Нацоски го познаваат како одличен тенор од светски ранг. Од друга страна, Енио Ремондино е познат новинар на РАИ кој известува од Балканот. Добар новинар со една, за нас, многу непријатна навика - да не нарекува славобугари. Нацоски и Ремондино случајно се среќаваат на скопскиот аеродром. Нацоски фино го поткачува Ремондино. Ремондино не ја премолчува случката и во следниот извештај го пишува ова:

The knot of the Macedonian nation still creates tensions

Тwo hours by car from Pristina, and you arrive at 'Alexander the Great 'International Airport in Skopje, Macedonia.

Alexander the Great, so we can satisfy the neighboring Greeks, about the patronage of the greatest conqueror of all time.

Skopje is the best ways to return home from Kosovo, which offers direct flights only to Vienna and Budapest. I am in Skopje, direct flight Skopje - Rome.

Talked to a passenger next to me, a countryman. Then meeting-conflict with a passenger sat in the row in front of me.

-"Are you the journalist Remondino?"

I immediately asked myself, will I receive compliments, or insults? There were no compliments. Young man, somewhere under 30, tall, massive, spoke perfect Italian and well educated. So he was a foreigner, living in Italy. His comment was short, precise and accused me of the following:

-"You need to stop calling us slavobulgarians. We are Macedonians, period."

Place with Distinction

Lady sitting across, obviously understood Italian, nodded and repeated the same thing.

-Macedonians, ok. How do I explain the Italian public about the Macedonians with albanian origin, with their political parties, and those Macedonian with slavic or bulgarian origin, and their political parties, or as you wish, those who have national, ethnic parties?

-"Our Culture is unique, antique, we are neither Bulgarians nor Slavic."

-"But when you shoot at each other in Tetovo, what should I report? Macedonian Albanians shoot at Macedonian Macedonians? Or the Macedonians in Kumanovo, how to call them? Macedonians with little Serb in them?"

Rest of the passengers, are awaiting to leave the plane that just landed and are paying close attention to our discussion. While walking towards Passport Control we spoke of Alexander the Great and the disputes between Greece and Macedonia, in relation to NATO and EU.

We wait for our luggage, our dialogue continues.

-"The Language, yes, it is similar to Bulgarian" says the Macedonian.

-"Keep in mind the Bulgarians and others borrowed the language from us"

While pondering on whether the egg was born first, and then the chicken, from history we go to personal things. It's better. I promised the Macedonian I would read up on Alexander the Great, meanwhile he told me he is an Opera singer. He told me I do good job reporting from the Balkans except for my catastrophic mistake comparing Macedonians to Bulgarians.

I decided to solemnly admit my mistakes in my reporting, and while browsing the internet I discovered my new friend (I hope I can call him a friend) to be none other, but the best Macedonian Tenor of all times. His name is Blagoj Nacoski, lives and works in Italy where his name has spread with lightning speed in the Opera world. In fact, I discovered that I almost had a quarrel with the future Pavarotti from Macedonia. Macedonia, No 'former yugoslavic republic' as Greece wishes.

Dear Maestro Blagoj, grab a tight hold of your history and heritage, because history is sang and played by anyone, any way they want to.

Ennio Remondino, RAI

од он нет ми е

Член од
28 март 2008
Мислења
20
Поени од реакции
0
за тие што не приметиле. на google earth има две "мали" грешки за мк
1. Охрид е напишан како "Okhrid" (41° 7'24.00"N 20°49'18.07"E)
2. Свети Наум не е во Македонија (40°54'49.13"N 20°44'26.36"E)
пратив маил до гугл и до нашето мнр

Kajgana Shop

На врв Bottom