ЛИЛЈАНА ПОПОВСКА И ОФИЦИЈАЛНО ЛИДЕР НА ДOM

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098

Довчерашната либералдемократка, Лилјана Поповска, од завчера и официјално е претседател на партијата Демократска обнова на Македонија. На основачкото собрание, што се одржа во саботата во МНТ, покрај партиски лидер, беа избрани и Централен и Надзорен одбор на новата партија. Во својот говор, Поповска рече дека ДОМ има намера да се промовира како современа и автентична партија од центарот, што ќе ја негува индивидуалноста и разноликоста во идеите и мислата на членството и ќе се залага за искоренување на корупцијата и партиските притисоци во институциите на системот. "Ќе се залагаме за економска, социјална политика и здравствен систем по европски стандарди", нагласи таа, додавајќи дека "на новата партија ќе и биде туѓ синдромот на оваа власт - затнати уши". Поповска порача дека на Македонија и треба "материјална и духовна обнова, дом за сите граѓани до што може да се дојде преку спој на искуството и младешкиот ентузијазам и само со чесни луѓе". Во иницијативниот одбор на ДОМ се наоѓат и поранешни членови на партиите на Пенов и Андов, професорот Димитар Мирчев, Андреја Зафировиќ, Јасминка Поповска... Како партиски приоритети во програмата се наведени владеењето на правото, економскиот развој на земјата, социјална политика според современи европски стандарди, негување на културата, реформа на образованието, квалитетен здравствен систем, побрзо интегрирање во ЕУ и НАТО.

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
Само не сум сигурен со која партија ке влезе у коалиција или ке работи самостално

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Штом лидерката вели дека нивните уши нема да останат затнати како на оние од владата, тогаш...

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Мистичен напиша:
Штом лидерката вели дека нивните уши нема да останат затнати како на оние од владата, тогаш...
...ќе коалицираат со некоја од партиите во опозиција. :)

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
значи Вмро-Дпмне и уште 24 партии ке ја Организираат Новата влада

astrion

REBEL
Член од
15 ноември 2005
Мислења
792
Поени од реакции
18
Абе таман си барам некоја партија шо ке ги задоволи моите очекувања и Копи ме потсети дека се се врти околу ВМРО и СДСМ,дефинитивно не гласам за никој,и така пак треба да коалицираат со некои шо ги мразам а тоа е на нашки кажано џабе везеш.Ако даде некој 200 евра барем ке знам оти имам нешто ќар така тешко да го дадам мојот глас за да ме ебе после у мозок,ногу трудно.

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
секој пат е така помалите партии коалицираат со поголемите

Konstantin

Филозоф
Член од
6 мај 2005
Мислења
244
Поени од реакции
0
Мистичен напиша:
....очекувајте дека и оваа партија е само уште една бледа копија на владеачката матрица.
Дали ви текнува на 1999 година. Конгресот и зборовите “Пораката е примена, поуките се извлечени...“
Штом видите некој да извлекол поука на мак.политичка сцена бегајте од него како од ѓаволот. :pop:

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
astrion напиша:
Абе таман си барам некоја партија шо ке ги задоволи моите очекувања и Копи ме потсети дека се се врти околу ВМРО и СДСМ,дефинитивно не гласам за никој,и така пак треба да коалицираат со некои шо ги мразам а тоа е на нашки кажано џабе везеш.
А бе сакале ние или не мора да се во игра двете наши политички партии. Се сложувам дека и едните и другите се заникаде, ама додека се создаваат вакви парии како оваа на Лиле и онаа на Тито, мислам дека барем малку ќе може да се подобрат работите. Да не забораваме, овие партии произлегоа од незадоволни членови од владеачките партии.

Член од
1 февруари 2006
Мислења
48
Поени од реакции
0
Trela baba lan
Da joj prodje dan...
Nekoj uste gi kupuva li tie gluposti?
Nova partija, stara partija, se luti, se pomiruva?
Stvarno nekoj veruva li vo ova?
Vo Makedonija ima vsusnost samo tri partii:
DUI, PDSH i PDP = albanska partija
VMRO x 5 = Bugarska partija
SDSM, SPM, LDP, i novopecenite = Srpska partija
Se drugo e frlanje pesok vo oci i farbanje so mrsna cetka

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Проблемот Лилјана Поповска и сличните на неа е што немаат концепт и немаат нова, свежа идеа која ќе ја понудат на политичката сцена. Неможе ”вечно” да не залажуваат со приказната дека во старото јато им било тесно и недемократски и дека со новата партија они сега ”ке ги отоворат ушите” ”ќе се опулат наоколу” ”ќе ни понудат современо општество” ”миљони евра за тутутнот итд”.
Суровата реалност на македонсково општество во моментов е таа. Не постои апсолутно ни еден играч кој има барем една до две свежи, интересни и пред се интелигентни идеи со кои може да излезе јавно пред народов и да каже тоа што треба да се каже.
Сите сме спремни да апстинираме на избори зашто нема квалитетна понуда и наместо некој да го искористи моментот ние добиваме три нови партии ”Уби Боже” Едниот скока на трактори и кажува приказна ”пола од Циле”. Васил мафташе со 1 миљарда, Велија мафта со 120 миљони за тутунот, 50 миљони за јаболката, 100 миљони за раноградинарство се до 1/2 миљарда. Петковски мафта си излитени приказни дека некој го прислушува. Како неможе да свати дека таа израелска технологија за следење чини миљони долари и дека нема таков дибек во МВР кој ќе ја арчи на издишани типови како Петковски кои немаат што да понудат 30 години наназад. На крај Лилјана Поповска во стилот на својот татко ”салонски” млитаво и споро до немајкаде се обидува да се наметне на сцената. Со што? Само со фактот дека она и другарка и и се налутиле на ЛДП. И сега ние треба да јурнеме кон нејзината партија зошто ни понуди нови фаци. Пример новата фаца на Фуфо, малку подостарена, но подсредена козметички поправена со нова фризура и ново сако. Или Јасмина Поповска, единственото ново на неа е оквирот на наочарите...
Како неможат да разберат дека за ваква лига како македонскава доволни се три четири полуспособни играчи со неколку обуки на страна и можат лом да направат а они с`штото та с`штото ни го кажуваат. Епа јеби га додека се они нашата нова ”надеж” левото ВМРО-ДПМНЕ и десната СДСМ ќе си тепаат редовно на избори, као Реал и Барса у Примера.

Член од
1 февруари 2006
Мислења
48
Поени од реакции
0
Taa dobro znae zosto ja formira taa smesna partija, koj i rekol da ja formira i na cii celi taa 'partija' treba da i sluzi.
Ama toa ne e za javnost.
Za javnosta ima uste eden so 'cisti race', neli pravoveren a vie za niv glasajte
Pa post izborno i taa ke si koalicira so sipcite, kako i nejzinite dosegasni mentori.

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Aman uste ne se formirala asalno partijava vie veke i dadovte 200 kvalifikacii pa so kogo ke koalicirala pa sto ke pravela vo 2008 godina... kako moze da barate nekakvi shansi koga uste vo start unistuvate se novo sto ke se pojavi. Jas bi ja ostavil partijava da pomine malce vreme da se pokaze sto kako pa da komentiram. Inaku timot mi izgleda dobar osobeno profesorot Mircev. Poddrska za sekoja novoformirana partija, a tie sto demek se protiv novive partii tie sadomazohisticki posakuvaat izborot sekogas da ni bide SDSM i VMRO-DPMNE ako ne e taka ke ostaat malce da prknat pomalite partii ili ke gi poddrzat drugite da glasaat za niv. Inace ne gledam sto vi e poentata so toa sto gi navreduvate pomalite partii taka rabotite samo vo prilog na onie koi navodno gi mrazite - SDSM i VMRO-DPMNE.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Не се занесувајте, нема шанси Поповска да влезе во коалиција со Груевски, сосема спротивставени идеолошки страни се.
А впрочем, ќе видите сите кога во вториот круг на парламентарните избори сите тие „одметници” од СДСМ и нивните сателити ќе си влезат во коалиција со нив.Сево ова е само игра за продолжување на животот на актуелната власт за уште еден мандат.

Kajgana Shop

На врв Bottom