ЛИЛЈАНА ПОПОВСКА И ОФИЦИЈАЛНО ЛИДЕР НА ДOM

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Mandrak nema da ima vtor krug:( Se razbira ako ne go izmenat zakonot segasniot e proporcionalen model na izbori i ima samo eden krug. Taka da jas bi glasal za nekoj sto izricno bi rkeol deka nema da koalicira so tie sto mi precat najmnogu.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Сеедно, и да нема, коалициите за кои спомнав ќе ги има повеќе од сигурно! Секоја од тие новоформирани партии ќе привлече и ново членство и симпатизери кои никаде не биле предходно наклонети.Тоа е еден од начините за привлекување на повеќе гласачи кои финално ќе бидат изиграни заради коалицирањето кое ќе се случи после изборите. Инаку во СДСМ се свесни за тоа колку им е долу рејтингот, не са мо нив туку и на нивните сателеити, затоа сега изрежирано ни презентираат напуштање на партијата на нивни членови кои формираат нови партии кои ќе бидат само нивни сателити. -Сетете се на Петар Гошев, демонстративно си отиде од СДСМ за да формира нова партија и на наредните избори да стане нивен најголем коалиционен партнер. И ова ќе биде исто!

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Па сеа не би бил толкав песимист. Реков ќе гласам за тие што ќе ветат дека нема да влегуваат во коалиција со одредени партии (СДСМ и ДУИ). А ако ме зезнат ме зезнат битно не го давам гласот за претходните две партии што ги споменав. Затоа што ако не гласам автоматски им давам поддршка на тие што се на власт (зошто имаат одреден број на гласачи). Еве да земеме и хипотетички дека сите опозициони партии (а ги има многу!) се исти со тие што се на власт, ако на тие што се на власт им дозволиме уште еден мандат знаши им даваме поддршка за уште побесно да се однесуваат од тоа што го правеа до сега! А како што гледам многу мал дел од гласачите се задоволни. Значи како и да вртиме единствено нешто што има логика е да се гласа за опозициона партија. Да не се гласа не е никаква порака, бидејќи како што споменав три-четири партии можат во секое време да имаат околу 50% од гласачите и така да ќе им биде гајле дали некој ќе си поништи ливче или нема да излезе да гласа. Мислам држи вода муабетов хехе

Член од
2 февруари 2006
Мислења
53
Поени од реакции
0
Mandrak напиша:
Не се занесувајте, нема шанси Поповска да влезе во коалиција со Груевски, сосема спротивставени идеолошки страни се.
А впрочем, ќе видите сите кога во вториот круг на парламентарните избори сите тие „одметници” од СДСМ и нивните сателити ќе си влезат во коалиција со нив.Сево ова е само игра за продолжување на животот на актуелната власт за уште еден мандат.
E stin jasas bre Mandrak.
Eve edna kratka i efektivna analiza, na nekoj sto ne e potoplno slep.
Dijagnozata e tocna, samo kade da najdeme iljac za bolesta?

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Ја нема никаде веќе. Има она став за нешо или?!?!?!?! :pos2:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Nema, taa e satelit, kako i Fijat, Zingo, LDP, Andov.....

Kajgana Shop

На врв Bottom