Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    620

alek34

Многу искусен форумџија
Член од
23 јуни 2009
Мислења
451
Поени од реакции
25
ti razbiras be deka kucinjata se domasni milenicinja i se napraeni za cuvanje a ne za jadeneje AKO IMAS SLUSNATO NEGDE ZA OVA : ''KUCETO E NAJDOBRIOT PRIJATEL NA COVEKOT'' I PAK KE TI RECAM KE TE BRKAAT I KE TE KASAAT AKO SE IZPROVOCIRANI OD NESTO. TEBE NEKOJ AKO TE MAVA SO KLOCI I SO KAMENJA MIREN KE SEDIS????

прво - тоа дека кучето е најдобар пријател е само ФРАЗА. Не се мисли буквално! И книгата е најдобар пријател, па сигурно си фрлила книги? :) Па и да не си фрлила, и ако ти е тебе најдобар пријател (мене најдобар пријател ми е ЧОВЕК), не значи дека има права повеќе од ЛУЃЕ.

второ - како и стерилизирањето и стационарите и бркањево ти е само твоја илузија. повеќе од 90% од џукелите ќе те нападнат БЕЗ да ги провоцираш. или им се јаде, или им е досадно, или имаат беснило,... напротив, ако ги замаваш со камења сигурно ЌЕ ИЗБЕГААТ. само ретко кој г знае тоа, особено малите деца кои бегаат и може уплац да фатат.

S

Stefi070

Гостин
прво - тоа дека кучето е најдобар пријател е само ФРАЗА. Не се мисли буквално! И книгата е најдобар пријател, па сигурно си фрлила книги? :) Па и да не си фрлила, и ако ти е тебе најдобар пријател (мене најдобар пријател ми е ЧОВЕК), не значи дека има права повеќе од ЛУЃЕ.

второ - како и стерилизирањето и стационарите и бркањево ти е само твоја илузија. повеќе од 90% од џукелите ќе те нападнат БЕЗ да ги провоцираш. или им се јаде, или им е досадно, или имаат беснило,... напротив, ако ги замаваш со камења сигурно ЌЕ ИЗБЕГААТ. само ретко кој г знае тоа, особено малите деца кои бегаат и може уплац да фатат.

pa zatoa velime tie so se agresivni i bolni od besnilo da se uspijat a zdravite da se vratat na ulica i site ke sme srekni.

Кој ги правел за чување?

Ти?
Господ?
Буда?

Кучето е животно, кравата е животно.
Како што човекот одлучил дека кравата ќе се убива за да се јаде, исто може да одлучи дека кучето же се успие ако нема друго достапно решение.
Не туку скокајте како за Црвен Крст да сте работеле цела деценија.
И ти јадеш месо, и ти си ѕвер по твоите дефиниции.

koj ti kaza deka jadam meso? I da ima drugo resenie a to e da se pustat na ulica zdravi i procisteni od voski

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069

Не бе, каде напаѓа куче од чиста мира?

Никаде, освен во илјадниците случаи кои може да ги наброи секој форумџија овде.
Ама Стефи да ја читаше темата, ќе го прочиташе и тоа.

Она нит прочитала кој за што збори, нит па прелистала претходни страни за да види аргументи и контра-аргументи.
Само сака да влезе насабајлечки за да пише : KUCETO E NAJDOBAR PRIJATEL, VIE STE ZVEROVI, JAS SUM HEROJKA, BARCA RULLZ.

Конструктивност, нема.
Само обвинувања фрчат.

А пак друго решение освен овие две дадени (кои сите викате, мора да има друго, мора) - никој не го кажува.

pa zatoa velime tie so se agresivni i bolni od besnilo da se uspijat a zdravite da se vratat na ulica i site ke sme srekni.

koj ti kaza deka jadam meso? I da ima drugo resenie a to e da se pustat na ulica zdravi i procisteni od voski
А нели кучето е домашно милениче, направено за чување?
Сега ти ќе го пуштиш на улица?

Па човекот не го правел за тоа, правено е за чување.
Абе, да те пуштам да продолжиш да збориш, сама ќе си исконтрираш се живо и диво.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Aма не знам како не сфаќате дека се работи за животно, за животински нагони и инстинкти. Каде ми гаранција дека тоа нема доживеано трауми како мало, дека сега не е пореметено, па нема да ме нападне иако е здраво, прочистено, вакцинирано? Па и да е здраво, не оди тука тоа по дефиниција - колку поздраво е кучето, толку помалку ќе ме боли ако ме касне. Не е тоа човечко суштество, па да си ги контролира нагоните. И луѓето дури некогаш во афект прават необјасниви работи а не па кучињата.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
^И зашто да ги вратат на улица, за пак да се котат.
Пак ќе кажам, не ме интересира како ќе го решат проблемот, факт е дека треба да се реши.
Овие од организација за заштита на права на животни, ќе "плачеле" кај Фуере, ај може ќе им дадат пари (што чисто се сомневам) европјаните па ќе им направат резерват.

Во случај да не испадне така, нека се снаоѓаат нашиве како знаат и умеат.
Само да ми ги тргнат џукелите од улица.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Tie ti se najdobri prijateli.
Ти не си човек што почуствувал љубов. како така размислуваш?

Ова чисто да и заштедам на Стефи да не реплицира.

S

Stefi070

Гостин
Aма не знам како не сфаќате дека се работи за животно, за животински нагони и инстинкти. Каде ми гаранција дека тоа нема доживеано трауми како мало, дека сега не е пореметено, па нема да ме нападне? Па и да е здраво, не оди тука тоа по дефиниција - колку поздраво е кучето, толку помалку ќе ме боли ако ме касне. Не е тоа човечко суштество, па да си ги контролира нагоните. И луѓето дури некогаш во афект прават необјасниви работи а не па кучињата.

abe slusaj do sega vo zivotot moj nemam slusnato kuce da napadni coek ako ne bilo isprovicirano, zosto mene nitu ednas me nema napadnato a stalno si igram so niv i gi hranam i se? kako mozi samo nekoj luge da gi napagaat?

^И зашто да ги вратат на улица, за пак да се котат.
Пак ќе кажам, не ме интересира како ќе го решат проблемот, факт е дека треба да се реши.
Овие од организација за заштита на права на животни, ќе "плачеле" кај Фуере, ај може ќе им дадат пари (што чисто се сомневам) европјаните па ќе им направат резерват.

Gospodine : ako nekis kucinja nemoj da gi cuvas problemot ke se resi so sterilizacija na zdravite kucenca i taka ke se namali brojot ok

alek34

Многу искусен форумџија
Член од
23 јуни 2009
Мислења
451
Поени од реакции
25
само кратко резиме - откако се уклучив на неповолен резултат од 82 спрема 81, сега водиме 90 на 88. ќе ги повикам сите кои мислат дека кучињата се сепак животн како и сите други и ако се проблем треба да се елиминираат да се приклучат и да гласаат за акцијата за почисто скопје да се спроведе до крај.

само да повторам дека во речиси СИТЕ земји кучињата скитници СЕ УБИВААТ на крај ако никој не ги посвои во одреден интервал. Од каде на каде ние би ги пуштале назад да ни шетаат низ град (а да заборави - колку сообраќајки се направени (со кучето или со некој друг за да се избегне куче) кога ќе истрча куче на улица?)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
abe slusaj do sega vo zivotot moj nemam slusnato kuce da napadni coek ako ne bilo isprovicirano, zosto mene nitu ednas me nema napadnato a stalno si igram so niv i gi hranam i se? kako mozi samo nekoj luge da gi napagaat?
Да речеме си немала таква „среќа“. И јас сум со кучиња низ двор од мала ама сепак додека ја шетав внука ми по улица пред некој месец, не` спобрка едно. Знаеш дека косата ми побеле поради малото? Мене нека ме касне, ама ако му направеше на малото нешто ќе го задавев со свои раце.

Улиците на кучињата се нивна територија, не за џабе ги мочаат за да ги обележат а ние луѓето сме им гости на нивната територија, натрапници и нормално е дека некои кучиња и да не си ги испровоцирал ќе те нападнат.

S

Stefi070

Гостин
само кратко резиме - откако се уклучив на неповолен резултат од 82 спрема 81, сега водиме 90 на 88. ќе ги повикам сите кои мислат дека кучињата се сепак животн како и сите други и ако се проблем треба да се елиминираат да се приклучат и да гласаат за акцијата за почисто скопје да се спроведе до крај.

само да повторам дека во речиси СИТЕ земји кучињата скитници СЕ УБИВААТ на крај ако никој не ги посвои во одреден интервал. Од каде на каде ние би ги пуштале назад да ни шетаат низ град (а да заборави - колку сообраќајки се направени (со кучето или со некој друг за да се избегне куче) кога ќе истрча куче на улица?)

ej decko poleka malce. ukluci go tv kaj 3 satot na animal planet i ke vidis kako vo amerika sse odgleduvaat i gi cuvaat zdravite kucinja. se vika emisijata ''animal cops'' i steriliziraat isto kako sto treba tuka da se napravi i za tie idiotite sto gi ostavile kucinjata bez hrana voda ili gi maltretirale stigaat golemi kazni !!!!!!!!1

a za soobrakajkite so rece ako ima nekoj nesovesni vozaci ko skopjani togas tesko kucinjata go zalam!

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Да речеме си немала таква „среќа“. И јас сум со кучиња низ двор од мала ама сепак додека ја шетав внука ми по улица пред некој месец, не` спобрка едно. Знаеш дека косата ми побеле поради малото? Мене нека ме касне, ама ако му направеше на малото нешто ќе го задавев со свои раце.

Улиците на кучињата се нивна територија, не за џабе ги мочаат за да ги обележат а ние луѓето сме им гости на нивната територија, натрапници и нормално е дека некои кучиња и да не си ги испровоцирал ќе те нападнат.
Џену, џабе е.
Немала такво искуство досега во животот.

И јас не сум видел лава, значи не постои.

Кучето и човекот немаат исти мозок. А сигурно јас нема да ја слушам Стефи и да и верувам дека ако ги вратиме здравите на улица, се ќе биде кул и ок.
Зашто куче никогаш не напаѓа човек.

Ајде детски муабети.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
ej decko poleka malce. ukluci go tv kaj 3 satot na animal planet i ke vidis kako vo amerika sse odgleduvaat i gi cuvaat zdravite kucinja. se vika emisijata ''animal cops'' i steriliziraat isto kako sto treba tuka da se napravi i za tie idiotite sto gi ostavile kucinjata bez hrana voda ili gi maltretirale stigaat golemi kazni !!!!!!!!1
Ама за жал, економијата и буџетот не ни е ни 16тина од тој на Америка :(

alek34

Многу искусен форумџија
Член од
23 јуни 2009
Мислења
451
Поени од реакции
25

девојче - не ме вкај дечко. боље викај ме чичко. :)

ајде ти малку разбуди се, па види околу себе - америка ли е ова? па појди побарај види околу нас како е.

Па после размисли малку дали тоа што си го гледала во АМЕРИКА е ПРАВИЛО или ИСКЛУЧОК. да не била емисијата како БИ МОЖЕЛО во ЕДЕН град да биде, а не во СИТЕ градови. Јас сум бил во многу градови (па и во америка) и во многу од нив на улица куче скитниче не сум видел (па ни стерилизирано, ни вакцинирано). МОРА НЕКАКО ДА ГИ ТРГНАТ ОД УЛИЦИТЕ И ВО СКОПЈЕ!!! Дај разбудисе девојче и послушај го чичо алек

S

Stefi070

Гостин
ok aj mislete si so sakate. i neka ne kazva toj MAC nesto detski muabeti , ova go mislam sega i ke go mislam sekogas . Izrasnata sum so luge koi gi sakaat zivotnite i verovatno od niv go naslediv to, jas kolku so mozam ke zemam kucinja i ke gi cuvam a vie tepajte se za da bidat ubieni. I da stvarno nemate oseteno kako e da cuvas kuce i da se grizis za nego , da zavisi od tebe i se i zato taka zborate. Vidi go maloto? Moe e. Dali mozi da te napadni? So so pretstavuva opasnost za okolinata , a ostaveno na ulica od nekoi degeni. Ne go davam ova ni za 100 rasni kucinja ni za nisto na svetot.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
И јас сум со кучиња низ двор
Колку што ме држи памет и ти имаш куче хаски или какво и да е...Кога го шеташ дали секогаш ти е заврзено и има маска на уста? Немој да ми кажеш дека да... Ми дава гаранција некој дека твоето куче нема мене да ме нападне? А сигурна сум дека 90% од кучињата домашни што ги шетаат се без маска.
Значи и твоето куче е опасност за мали деца и стари луѓе.

Kajgana Shop

На врв Bottom