Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    606

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
На некое дете ќе му напикаат во глава дека не смее да се доближува до кучиња, пошто се ооо, толку опасни. На тоа дете ќе му се тресат колената кога некое куче ќе дојде да го помириса, а не дај боже од милост да почне да рипа по него. Тоа дете кога ќе порасне ќе има став дека не смее да има улични кучиња, зашто така му стои у тоа тиквата. Заради тоа дете и таквите ко него, што не се доволно упатени во психологијата на кучето и никогаш немале ни можност да го сфатат нивниот карактер, други деца што целиот живот растеле покрај маалските кучиња ќе бидат многу разочарани кога чичковците ќе им речат дека тоа куче не плаќа данок и нема зашто да живее.
:aplauz:
Дефинитивно повекето случаеви се такви. И пола што тука пишуваат знам дека не се нападнати туку имаат страв од други штом им збореле.
И најглупото што го прочитав е кучињата не гласале:)tapp:)не забегувајте луѓе!

И малечко била нападната од куче, и мене ме бркало, и мене ми збореле бегај од улични ке те нападне, ке фатиш некоја инфекција или болест па никад ни малку не ми било гад и страв од нив (добро исклучок се некои што ти ржат одалеку...иако ваквите се малце кај нас)

Еве пример на куче што заслужуваше да живее но глупите створења (човекот) го нападнаа без причина!
Кај мене во маало имаше куче што многу го засакав, се играв со него, го ранев, и секогаш кај и да идев ме испраќаше. Повеќето комшии го бркаа, се плашеа од него (иако никој не нападна) и нормално на крај го видов истепано и со скршена нога:mad:
Потоа кога и да го викнев бегаше или ми ржеше. Да, тоа беше истото куче што некогаш беше мило и никого не нападна а ја почуствува силината на човечката рака зошто на некој ете така му дошло. Затоа оно после беше агресивно и искрено да дознаев кој му го сторил тоа ке најдев друго куче и нека му ја изгриза раката па и он да почуствува болка.
И после неколку дена го отруле.

Замислете денес и во центар поминав покрај многу кучиња и ниедно не ме нападна:vozbud:woooooooooooooooooow:vozbud:
јас да им се преиближев они ке избегаа.
кутрите едвај живеат а вие се жалите ви сметаат.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
И мирно куче може да биде агресивно ако му газиш на територија, ако му претставуваш било каква закана за потомците или ако му се приближуваш кога јаде.
Значи не можеме ние да одиме по улица и да се прашуваме дали на некое куче му претставуваме закана и колку е тоа агресивно. Всушност, повеќето кучиња функционираат од аспект на адреналинот што го чувствуваат кај "жртвата". Значи, ако почувствува дека се плашиш, ќе те нападне, ако не, ќе биде мирно.
Ти уопште се разбираш малце од малце за животни или од мал мозок ги вадиш информацииве?
НЕ, нема да те нападне ако почувствува дека се плашиш. Се сомневам дека некогаш си имала контакт со агресивно куче, па да знаеш како реагираат кога ќе им се приближи некој.
И НЕ, мирно куче нема да е агресивно, дури и ако почнеш да го малтретираш. Или оди по кучињата и зимај им ја храната од уста, па буни се тука ако те `ржат.

P

Princ

Гостин
Мањечко, дали ти е јасно дека зборуваме за кучиња на улица на темава?
Кучиња распуштени вака

нема во никоја земја, па не сакам ни тука да има. Фуере ако мисли дека нивното успивање е злобно, верувам дека сите ќе се согласите да ги дадеме на неговиот град (кој и да беше тој), сепак тоа е подобро отколку да ги успиеме.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Мањечко, дали ти е јасно дека зборуваме за кучиња на улица на темава?
Кучиња распуштени вака

нема во никоја земја, па не сакам ни тука да има. Фуере ако мисли дека нивното успивање е злобно, верувам дека сите ќе се согласите да ги дадеме на неговиот град (кој и да беше тој), сепак тоа е подобро отколку да ги успиеме.
А сеа оправдување е тоа што така распуштени кучиња нема во други земји?
Темава е за тоа дали да се успијат здравите кучиња, што не можат да наштетат на никого, ал сите се фативте за глутници од по 10 кучиња што напаѓаат се` живо и диво, а сега одеднаш смета тоа што во другите држави нема улични кучиња.
Да ги оставиме на страна тие што напаѓаат за кои се согласивме дека е правилно да бидат успиени, дали за здравите имате некое поразумно оправдување од “нема во друга држава“?

P

Princ

Гостин
Разјаснивме со тоа пред 20 страни.
Педерски е што имаме опции да се успијат или да се пуштаат по улици. Е сега, кога би имале трета опција "да се посвојат", секако дека 100% од членовите ќе беа за таа опција. Со овие две опции, тоа е тоа. Нека се успијат. По улици да се пуштат не. Апсолутно не. Во никој случај не.

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Опциите на анкетава ги ставив врз база на опциите кои што беа вметнати на сајтот на кој што можеше да се гласа.За да ја отворам темава бев инспирирана токму од таа анкета таму и затоа и ги ставив истите можни „решенија“ кои што беа прикажани.
Не ми беше намерата да се гласа за посвојување или ни јас незнам што веќе,измислување на топла вода туку јасно стои : дали сте * против или * за успивање на кученцата.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Линк до петицијата против масакрот на улични кучиња.

На “останатите“ што не ви е по кејф-не потпишувајте. Со мерак ќе ја чекам вашата реакција кога Фуере ќе ви рече “НЦ“.:wink:

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Линк до петицијата против масакрот на улични кучиња.

На “останатите“ што не ви е по кејф-не потпишувајте. Со мерак ќе ја чекам вашата реакција кога Фуере ќе ви рече “НЦ“.:wink:
Јас веќе пишав до Владата и до град Скопје дека според мене успивањето на кучињата е најдоброто што може да се направи. Не знам дали сте свесни колкави хипокрити ве прави ваквото залагање против „масакрот на кучињата“, во држава каде пола од населението ќе прогладува поради невработеност или ниски примања. Можеш да се палкаш по тоа што ќе рече Фуере или амбасадорката на Холандија или кој и да е друг, ама останува дека сите тие после завршување на мандатот ќе се вратат во своите нормални држави каде имаат време да се занимаваат со кучиња. Од друга страна, кај нас ќе правиме фешти со кучиња, мачки и полски глувци наместо да гледаме да се ослободиме од тој проблем и да си го подобриме нашиот живот.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ако ти ја искажуваш твојата љубов према кучињата со тоа што си запнала да не ги успиваат уличните кучиња во Волково а живееш во Центар, оди отепај се :pipi:
Љубовта према ближниот се покажува во близина. Princ у љубов на далечина не верува. Ако ги сакаш кучињата, чувај некое и цепај со него, гледај да не го повредуваш никогаш и секогаш љубов да му дадеш. Ама не се труди да ни прикажуваш лажна љубов и уште полажна хуманост, срамота е вака јавно.

Кога веќе по принципот на Геровски, измислуваш информации, тогаш барем потруди се да бидат приближно вистинити. Позади маската на наводната ,,грижа за луѓето", ја покажувате вашата негрижа за животните, и покрај тоа што некои од вас се имате изјаснето како мизантропи. Контрадикторни сте. Со уличните кучиња си имам изградено комуникација, да ме следат од Ѓорче до Козле до пред влез. Ги хранам пред зграда, ги галам, исто како и мачките. Ни едно маче или куче што сум го имала не било со педигре, сите биле улични. Здравите кучиња се живи креатури како што си и ти, така што нема да ме убедите дека вредите повеќе од нив.Претпоставувам дека ти немаш домашен миленик, та затоа ти е нормално да се убиваат... Да, не сум хумана, ниту имам љубов кон животните, ми го кажа, ти, кој се согласуваш да успиваат живи кучиња. Продолжение на холокаустот.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Јас веќе пишав до Владата и до град Скопје дека според мене успивањето на кучињата е најдоброто што може да се направи. Не знам дали сте свесни колкави хипокрити ве прави ваквото залагање против „масакрот на кучињата“, во држава каде пола од населението ќе прогладува поради невработеност или ниски примања. Можеш да се палкаш по тоа што ќе рече Фуере или амбасадорката на Холандија или кој и да е друг, ама останува дека сите тие после завршување на мандатот ќе се вратат во своите нормални држави каде имаат време да се занимаваат со кучиња. Од друга страна, кај нас ќе правиме фешти со кучиња, мачки и полски глувци наместо да гледаме да се ослободиме од тој проблем и да си го подобриме нашиот живот.
Драга, многу повеќе има што се залгаат да се прекине со идиотизмот, отколку што ве има што лаете само дека треба да се успијат сите улични кучиња.
А за тоа што населението гладува и владее невработеност најмалку се виновни кучињата и ако мислиш дека животот во државава ќе се подобри ако се исчистат улиците од од кучиња-мнооооогу си во заблуда.:wink:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Драга, многу повеќе има што се залгаат да се прекине со идиотизмот, отколку што ве има што лаете само дека треба да се успијат сите улични кучиња.
А за тоа што населението гладува и владее невработеност најмалку се виновни кучињата и ако мислиш дека животот во државава ќе се подобри ако се исчистат улиците од од кучиња-мнооооогу си во заблуда.:wink:
1. Mногуу се повеќе, гласале сите од 14-16 години. Сите со здраво возрасно размислување се во втората група.
2.Од негде мора да се почне. Или да се продолжи, ако е веќе почнато.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385

Леле сонце...:) Остај ме да си лаам жити кариера, зар не си ти таа што се залага за слободно лаење на видовите?:)
Можда нема да се подобри животот генерално, ама ќе се подобрат шансите да не ме изедат кога ќе се шетам во парк. Или не е мојот живот толку битен колку оној на малите слатки кутриња?:))

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
1. Mногуу се повеќе, гласале сите од 14-16 години. Сите со здраво возрасно размислување се во втората група.
2.Од негде мора да се почне. Или да се продолжи, ако е веќе почнато.
А без вакви бисери, може?
Сите организации што се залагаат за да не се успијат се возрасни личности со доволно развиена свест.

Kajgana Shop

На врв Bottom