Куран

Член од
5 јуни 2008
Мислења
45
Поени од реакции
1
abe sekoj si ima pravo na izbor........kako sto gospod vika za vo vakvi situacii:"vam vasata vera a nam nasata"...sega ako neo misli deeka nasata vera e vistinska toa e negovo mislienje.i on samo pobara nekoj da go posoci, a ne da razglasi deka ke si ja menjava verata.ostajte go covekot.......

Член од
5 јуни 2008
Мислења
45
Поени од реакции
1
Vo pravo si za toa deka Muhamed a.s ne bil pismen.

Koga mu se objavuval koranot preku melekot(angelot) Dzibril (Gabriel) v o pesterata Hira -toj mu rekol: Muhumede citaj!!
Na toa Muhamed a.s vozvratil jas ne znam da citam.
Potoa Dzibril mu vozvratil:Muhamede uci , uci i proucuvaj vo imeto na gospodarot tvoj!

Short vistinae deka Muhamed a.s ne znael da cita,toj bil bozji pratenik da ni ja prenese objavata kuran.
e pa koga togas mozel da cita znaci mozel ida pisuva...........fakt.uste edno cudo od Allah..sto e toa za nego>???????????

Musab

konekting pipl
Член од
26 јуни 2007
Мислења
244
Поени од реакции
20
Поздрав

Во случајов Шорт1 е во право

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Vo pravo si za toa deka Muhamed a.s ne bil pismen.

Koga mu se objavuval koranot preku melekot(angelot) Dzibril (Gabriel) v o pesterata Hira -toj mu rekol: Muhumede citaj!!
Na toa Muhamed a.s vozvratil jas ne znam da citam.
Potoa Dzibril mu vozvratil:Muhamede uci , uci i proucuvaj vo imeto na gospodarot tvoj!

Short vistinae deka Muhamed a.s ne znael da cita,toj bil bozji pratenik da ni ja prenese objavata kuran.
e pa koga togas mozel da cita znaci mozel ida pisuva...........fakt.uste edno cudo od Allah..sto e toa za nego>???????????
абе мухамед не знаел да цита ама и swatki4ka ко да не знае....
не знаел чоекот да чита аман....
во тоа време кој знаел....

Musab

konekting pipl
Член од
26 јуни 2007
Мислења
244
Поени од реакции
20
абе мухамед не знаел да цита ама и swatki4ka ко да не знае....
не знаел чоекот да чита аман....
во тоа време кој знаел....

зошто мислиш дека во тоа време не знаеле да читаат

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Znaele da citaat nego Muhamed a.s ne znael, sto e dokaz deka Kuranot e bozjo delo a ne delo na nekojsi covek .
Bidejki site go pravat Muhamed a.s kako da cital nekoi knigi pred da ja propoveda islamskata vera(se sekavam toa vo 6 ili 7 odelenie vo ucebnikot po istorija go citav).

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Znaele da citaat nego Muhamed a.s ne znael, sto e dokaz deka Kuranot e bozjo delo a ne delo na nekojsi covek .
Bidejki site go pravat Muhamed a.s kako da cital nekoi knigi pred da ja propoveda islamskata vera(se sekavam toa vo 6 ili 7 odelenie vo ucebnikot po istorija go citav).
дап....потполно се согласувам...господ го направил куранот таму горе и го фрлил на земјата за да го најдете вие обичните грешници....

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Ma ne ,GOSPOD SLEZE DOLU I NE UCESE?
vaka li bese?

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
кој и каде спомна симнување од страна на господ????

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Abe vaka. Kuranot e bozjo delo napisano od covek. Isto kako i Biblijata. Site bozji pratenici zboruvaat toa sto im go kazuva Boga(Allah). Isto bil i Muhamed a.s.. Site pisuvale ama Muhamed a.s. ne bil pismen i moral da se opismeni za da go napise bizjiot zbor t.e. Kuranot. Razlikata megu Kuranot i Biblijata e vo toa sto Kuranot e pisuvan od eden covek Muhamed a.s. i e pisuvana vo samo eden kratok period od Istoijata odnosno e pisuvana za vreme na zemniot zivot na Muhamed, a Biblijata e pisuvana od mnogu luge vo razlicni delovi na Istorijata.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Напишано од short1
Мухамед не ја напишал. Ја напишале неговите следбеници. И дури и они се карале измеѓу себе затоа што секој си имал своја верзија од нешто што Мухамед го пренел.
Abe vaka. Kuranot e bozjo delo napisano od covek. Isto kako i Biblijata. Site bozji pratenici zboruvaat toa sto im go kazuva Boga(Allah). Isto bil i Muhamed a.s.. Site pisuvale ama Muhamed a.s. ne bil pismen i moral da se opismeni za da go napise bizjiot zbor t.e. Kuranot. Razlikata megu Kuranot i Biblijata e vo toa sto Kuranot e pisuvan od eden covek Muhamed a.s. i e pisuvana vo samo eden kratok period od Istoijata odnosno e pisuvana za vreme na zemniot zivot na Muhamed, a Biblijata e pisuvana od mnogu luge vo razlicni delovi na Istorijata.
ај сеа некој што стварно ЗНАЕ нека каже како е

Член од
3 јуни 2008
Мислења
108
Поени од реакции
3
Pa da ti kazam brat ne ti ni treba da go citas.Ti glegaj da ja procitas Biblijata u ubavo da ja razberes.:wink:

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Brat fala sto mi dade sovet ama si zadocnil. Veke ja procitav i ja razbrav.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Види вака, нема втора света книга, има само една Света книга за секоја религија. (не можеш ти да имаш две мајки)

Stvarno?
A kolku evangelija imate vie i kolku knogi, daj te molam kazi mi koja e pravata?
Drugo ne ja razbravte svati4ka drugo i bese zborot .
Чекај сега, се опрадуваш со тоа дека постојат Нов и Стар Завет?
Демек, што ако Исламот има две Книги (дела) кога и Христијанството има две Книги (дела)? Мислиш дека и Исламот (Куранот) има две дела? :tapp:. бравос.

da imame dve sveti knigi.mislam sekako deka Hadisite na Muhammed nemozat da se sporedat so Quranot zatoa sto Quran e kazuvan od strana na Allah a hadisite od Muhamed ama sepak e vtora kniga po vaznost...
Ти викаш, девојка сум ама не сум девојка. Реши се или си или не си.
Ако беше света книга не ке беше втора по важност, прашај ги Христијаните кој Завет е поважен. Џабе носиш шамија (ем не треба ем не знаеш зошто ја носиш)

Fala mu na boga eden da me razbere.pozz
Ти ни самата не се разбра. Позз:lol:

Kako prvo ne sum nea master, tuku neo_wmaster, a kako vtoro ne sum albanec tuku sum cistokrvno makedonce ako toa ti znaci nesto.
Добро бе македонче, значи вие и верата за пари ја менувате :lol::lol: шала нормално не се лути одма. Ме интересира што те натера да станеш муслиман и не ги слушај буквалистите многу.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
A be kazav jas , kuranot e eden , a slepci kako tebe mnogu-bez vrska si , a i drugo da ti kazam vo makedonija makedonci se site bez razlika na religija,OD TAKVI BUDALI KAKO TEBE PACI CELA DRZAVA!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom