vaka priatele jas sum samo iskren, vie muslimanite ste veke vo pekolot samo uste ne ste svesni a jas se zrtvuvam za vie da se spasite ,toa se moite vrednosti.da neve potsetuva ova na SALMAN RUZDI i SATANSKI STIHOVI
Slusaj bre vamu ne sakam nikogo da navreduvam, no ne mozete so nas muslimanite toa e fakt. Od nas pogolemi vernici ne mozete da bidete. Eve vi nekolku primeri:
1. Kaj nas molitvata e zadolzitelna 5 pati na den, ako nie ne go pravime toa barem 90% od muslimanite odat vo petok na molitva.
- Kaj vas odete vo nedela vo crkva ima samo nekolku stari zeni.
2. Koga doaga kaj nas mesecot za post 80% postat.
- Kaj vas za vreme na vasiot post mislam za veligden koga vie postite samo nekolku dena i toa se 1 od iljada ce mi recete od kade znaes, vi odgovaram deka sum opkruzen so makedonci i mi vikaat ajde be sega jas ce postam posti tamu baba mi. I ako nekoj posti od vas edvaj ceka da dojde 12 da cukaat kambanite i vednas pozadi crkva so zenskite se sobirate. Ova go imam videno so svoi oci, a istoto ova mi go kazuvaat moite drugari.
3. Kaj nas koga se odi vo dzamija e potpolna tisina ne smee nikoj da zucne tuka se gleda pravata vera. Tuka ce napomenam sekoja cest za katolicite isto i kaj niv e tisina.
- Kaj vas vo crkva kako cavki cacacacaca zboruvaat na mobilen, zenskite se oblekle so mini suknicinja popot koj go slusa, i posle taa zenska sto e so mini suknja ce odi pred popot da se pricesti a. zamislete popot heheh.
Da ne go zaboravam najglavnoto nasite deca muslimani od 5 godini pocnuvaat da go citaat kuranot na arapski, a moite drugari mene mi vikaat ma koj ce cita kaj nas biblija, ako citas biblija kaj nas si budala.
Bidete iskreni i priznajte deka ova se slucuva kaj vas.