Купување LCD монитор

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Абе Sephiroth, Quart ги бива или само се фураат со тоа ZBD-то?
Ја се мислев дали да зеам таков ама се предомислив пошо се релативно нови и недокажани.
Ме интересира твое мислење.
Quart е бренд на АМЦ (да потенцирам: АМЦ она што е во центарот на скопје на бул. Климент Охридски). Нема тука што да се докажува. Кинески но-нејм производ. Си нарачуваш контејнер производи и кинезите ти викаат кажи име да ти ставиме на производите. АМС си го одбрале името QUART. На гугл до пред некое време кога ќе пишеше QUART ти даваше како прв резултат АМЦ Мегастор. Сега гледам дава некоја мерна единица а амц како резултат е на наредните страни. Иначе во иста категорија сo quart се NEO и други кинески фирми со такви имиња. Затоа потполно истиот монитор со идентични карактеристики можеш да го најдеш како Quart, како Neo или некоја друга ваква марка.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Јас имам дома Кварт. Иначе мониториве им се прават во една фабрика во Кина, во Шинзен. Кварт е само лепенка на АМЦ, иначе мониторите се марка Kingston Technologies или попознати како KTC. Кога им отидов на сајтот, имаше драјвери за мојот монитор, ги симнав, и кога го отворив inf драјвер фајлот ме пречека едно "This driver is for Samsung LCD panels" Океј вот да фак си реков!!! иначе мониторот е џамче, нема мртви пиксели, нема гоустинг, има ненормално добар страничен агол, мада вертикалниот му е малце терсене. Се на се добар монитор за малце пари.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Јас имам дома Кварт. Иначе мониториве им се прават во една фабрика во Кина, во Шинзен. Кварт е само лепенка на АМЦ, иначе мониторите се марка Kingston Technologies или попознати како KTC. Кога им отидов на сајтот, имаше драјвери за мојот монитор, ги симнав, и кога го отворив inf драјвер фајлот ме пречека едно "This driver is for Samsung LCD panels" Океј вот да фак си реков!!! иначе мониторот е џамче, нема мртви пиксели, нема гоустинг, има ненормално добар страничен агол, мада вертикалниот му е малце терсене. Се на се добар монитор за малце пари.
Се на се ти се насмевнала среќата. До утре ќе ти набројувам производи QUART кои им се заебале на пријатели, а и на мене. Едино дома имам телевизор Quart кој го добив на наградна игра и веќе 4-5 години си работи одлично.

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Епа со мојава графичка (Radeon 9600 XT 256 mb) шо монитор би бил најоптимален?
Малце незгодно прашање... ако мислиш за гејмање ондак некој 17" TFT на 1024x1024 или 19" wide на 1440x900 со средни сетирања би идело ... можда .. :)

Член од
14 мај 2007
Мислења
167
Поени од реакции
0
Малце незгодно прашање... ако мислиш за гејмање ондак некој 17" TFT на 1024x1024 или 19" wide на 1440x900 со средни сетирања би идело ... можда .. :)

Да мислев на најдобар однос на мониторот во однос на картичката за играње и репродукција на видео

draganask

те сакам СОНЦЕ
Член од
4 декември 2007
Мислења
401
Поени од реакции
24
Барам да си купам LCD монитор. Се двоумам меѓу неколку модели на LG и ASUS. Никако да најдам некој склоп .. или нема DVI или нема звучници, или има помал контраст, или има поголем пиксел и сл. За друга марка многу не размислував ама ме заголицка овој самсунгот што го спмнавте. може некој да ме информира каде може да се најде Samsung SM226BW ?
Која цена е одприлика?

Фала однапред !:smir:

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Да мислев на најдобар однос на мониторот во однос на картичката за играње и репродукција на видео
Ако под репродукција на видео подразбираш гледање DVD и DivX филмови ондак немаш проблем со било кој од поновиве TFT монитори, независно дали се 4:3 или 16:9 (или 16:10 беше...:raz: ). Проблемот ти настанува при играњето игри, бидејки framerate-от паѓа како што ја зголемуваш резолуцијата, а TFT мониторите се ептен осетливи за работа во било која друга резолуција освен таа што е пропишана од производителот. CRT мониторите пак се доста поеластични во тој поглед, и затоа јас лично дома уште фурам CTX (Sony trinitron цевка) 17" flat screen, и можам да си подесувам резолуција во зависност од побарувањата на секоја игра посебно.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Барам да си купам LCD монитор. Се двоумам меѓу неколку модели на LG и ASUS. Никако да најдам некој склоп .. или нема DVI или нема звучници, или има помал контраст, или има поголем пиксел и сл. За друга марка многу не размислував ама ме заголицка овој самсунгот што го спмнавте. може некој да ме информира каде може да се најде Samsung SM226BW ?
Која цена е одприлика?

Фала однапред !:smir:
Моментално никаде го нема, ќе отидеш во Мебиус и ќе порачаш :/ Цената е 18 700, барем за мене, го земав преку Јане.

draganask

те сакам СОНЦЕ
Член од
4 декември 2007
Мислења
401
Поени од реакции
24
Готово веќе одлуката падна, и денес купив 22" lcd wide од riversoft. Моделот е LG l222WS а цената за која го купив е одлична. Презадоволна сум. Поздрав :smir:

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ама не сакам wide ич не ми се свиѓаат и измеѓу 17'' или 19'' поголем не
Ти го препорачувам Xerox 17' или 19' LCD ги има и Widescreen ама рече дека не ги сакаш исто како и јас :toe: Цена 17' 15500ден.(ама у струмица се толку а ако си од скопје или од друг град не знам треба да провериш)
Цена 19' 17900ден.:toe::vozbud: Мониторите се закон, јас го имам 17ката година и пол и немам никакви проблеми....

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
И јас сум на одлука да купувам ќе биде 20'' или 22'' и ОБАВЕЗНО WIDE, едноставно wide е закон за работа во програми со многу панели, гледање филмови и се друго...

Сега засега изгледа најдобро нешто е Samsung 215TW ама е скап 480eur + ДДВ и само по порачка бил, но бил одличен.

До 300 еур инаку ова е мојот избор:

Samsung 2032BW
Samsung 2232BW
Samsung 206bw
Samsung 226bw
Samsung 226cw
LG Flatron 206WTQ
PHILIPS 20" 200WP7ES/00

Генералн импортер за Samsung e РЕМА и види кој е застапник за нив.

Член од
14 мај 2007
Мислења
167
Поени од реакции
0
Ја видов понудава за ЛЦД монитори и се одлучив што да земам али работава е проблемот до графичката имам радеон 9600 и со неа нишо од поновиве монитори а за да земам понова графичка треба нова матична за неа нов процесор, цел компјутер за еден монитор сеа се мислам...

А на Xeоrxoooт 17'' колку му е одзив? Ќе може тој на радеон 9600 има дви ?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Моја лична препорака Asus VW222s 22 инчен, го земав денеска, џам слика, добар агол, не крвари, супер бои итн.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ја видов понудава за ЛЦД монитори и се одлучив што да земам али работава е проблемот до графичката имам радеон 9600 и со неа нишо од поновиве монитори а за да земам понова графичка треба нова матична за неа нов процесор, цел компјутер за еден монитор сеа се мислам...

А на Xeоrxoooт 17'' колку му е одзив? Ќе може тој на радеон 9600 има дви ?
Xerox XA7-172I 17" LCD Monitor
17" (17" Viewable), 1280 x 1024 (Max Resolution), 500:1 Contrast Ratio, Connects Via 15-pin D-Sub (Analog) and DVI (Digital), PC and Mac Compatible.
Еве што пишува за Херох подетално.Значи има Дви и не верувам дека ке ти прави нешто проблеми + тоа има и цд за него со некој си додатоци доколку ти се потребни.На интернет цената му е $281.99 значи на нашки излегува 11695.45ден, поефтино одколку што јас го земав пред година и пол 15500ден.Шибај:vozbud::pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom