Се извинувам затоа што некои букви нема да можам да ги напишам на нашата кирилица ама пишувам од Софиа. Бугарите како карактери ги изучувам веке 6-7 години колку што им живеам во државичката нивна "мр'сна" :icon_roll ... Првата година успеваше да ме испровоцира секој идиот, што ке ми ја негираше милата Македониа, втората година веке заладев малце и се нервирав само на провокации од професорите и некои посериозни луге, а веке од третата година увидов дека најдобриот начин да изнервираш еден Бугар е да го игнорираш... И затоа ме чуди што толку интелегентни и начитани Македонци тука како Мисирков на пример, толку се впушта во расправии со татариве....
Ке ви дадам совет на паталец а не на гаталец : Игнорирајте се што е татарско овде и сами ке се испопукаат мегу себе.
Поздрав до сите Македонци во Бугариа ( А верувајте не се малку), јас секојдневно ги срекавам
П.С. До Катја : Като си чувашка курва којато обича дјадо си Аспарух молја те махни това : "Македонско девојче от Пиринска Македонија" заштото Човек'т којто написа тази песен се об'ршта в гроба си сега.
Предварително ти благодарја :baeh: