Немам време баш да ги следам, ама мислам дека ако почне да паѓа биткоинот нема да биде покусо ни doge.Мислам дека веќе не е исплатливо да се инвестира во btc бидејќи веќе го достигна максимумот според мене. Што мислите за останатите валути, ја разгледувам dogecoin бидејќи е прилично ефтина и доста популарна во последно време ?
Нема таков што го знае ова.Паѓа вредноста на криптовалутите, што мислите го достигнаа максимумот?
Од тоа што читам мајнерите не се исплати да ги земаш, особено ако паднат пак не ти вреди воопшто (канта).Слушам дека доста луѓе кај нас што вложиле во графички карти и почнале да копаат пред три години одприлика, сега веќе сакаат да ги шитнат тие машини за да купат нови. Но, во моментов нема графички карти, барем не појаки. Исто и на сајтови кои продаваат Antminer-и стои најчесто out of stock во моментов. Cloud mining исто.
Према вас, ако имате 5000е. во каков хардвер би инвестирале? Или се е мачка во вреќа и незнаеш како ќе се покаже новата опрема затоа што има многу помоќни машини таму некаде што копаат.
Неколку огласи што видов, за постари Antminer вади отприлика 6-7$ дневно, грубо земено, мислам дека беше бруто...што за мене е промашена инвестиција. Повеќе ми се исплати да купам криптовалути кога имаат намалена цена отколку да копам.
Doge e za short term ako kupuvas i prodavas da napravis pari ako razbiras i sledis, ne samo oti e meme tuku poradi strukturata nikogas nema da ima visoka vrednostМислам дека веќе не е исплатливо да се инвестира во btc бидејќи веќе го достигна максимумот според мене. Што мислите за останатите валути, ја разгледувам dogecoin бидејќи е прилично ефтина и доста популарна во последно време ?
Петти човек си во седум страни што ни ја "продава" шемава! ...се разбира со инвајт код.Здраво дечки.
Го пишувам ова со цел да ја претставам првата криптовалута со може да се рудари само на телефон,
се работи за Pi Network (сигурно има голем дел што ја знаат, али ова е за тие што не слушнале),
Едноставна апликација што не одзема време, се што треба е да се притисне едно копче еднаш на 24 часа,
Спуштате од Play Store -> Pi Network , се регистрирате со мобилен број, за сите нови членови потребно е да внесете код од тој што ве инвајтнал (мојот код е DelankaOdKokonats) кој ке може нека се регистрира преку мојот код после тоа инвајтнете ваши другари или роднини со вашиот код.
Искрено според тоа што го прочитав, оваа крипто валута има потенцијал.
На самата аликација имате објаснето се што може да ве интересира или ако нешто не ви е јасно.
Целта на креаторите е секој еден корисник да си направи круг на веродостојни корисници кои ке имаат заемни бенефити(сето тоа зависи ако самата криптовалута добие на вредност), али според мое мисленње има потенцијал.
Знаци спуштате апликација на телефон Pi Network -> се регистрирате со телефонски број -> внесувате код DelankaOdKokonats(после тоа додавајте или внесувајте други кодови да не испадне дека ова е само за моја корист) -> еднаш на 24 часа притискате на копче и апликацијата сама си собира не мора ни да биде фклучена цело време како што е со некои други криптовалути.
Пробајте немате никаква загуба.
Фала на одвоеното време да го прочитате ова.
Ако си заинтересиран за купување на BTC пиши ми во ПП ќе се договориме.Dali ima nekoj iskustvo na kupuvanje na BTC od makedonskiot sajt https://ecd.mk ?
Душо, вредноста на криптовалутите(покрај распространетост и користење) е процесирачката моќ вложена во нивното копање т.е proof of work(за производство на податоков, треба добра процесирачка моќ, време и доста trial & error), најголемиот бр. мајнинг групи користат ненормално скап хардвер,Здраво дечки.
Го пишувам ова со цел да ја претставам првата криптовалута со може да се рудари само на телефон,
се работи за Pi Network (сигурно има голем дел што ја знаат, али ова е за тие што не слушнале),
Едноставна апликација што не одзема време, се што треба е да се притисне едно копче еднаш на 24 часа,
Спуштате од Play Store -> Pi Network