Криминалци и криминални групи во МК

Член од
6 декември 2019
Мислења
47
Поени од реакции
69
А што е финтата со Седат Пекер што има толку прегледи на Јутјуб. За помалку од 24 часа имаше 10 и пол милиони на ова видео и има скоро 1 милион субскрајбери. Јутјубер да не планира да станува?

Ѕвезда е во Турција народот многу го сака и не го гледаат како кримос. Имаше лајв од Трабзон како доделуваше пари на сиромашни иста ситуација како Пабло у Меделин

Член од
22 септември 2017
Мислења
339
Поени од реакции
395
Седат пекер најверојатно е пот заштита на ЦИА ова е мое мислење македониа бил апсен от специјалци за да го испорачат за Турција во последен момент го пуштиле косово во таен објект бил изгледа бонстил после бега Мароко па Дубаи ако тој сакаше да бега от ердоган можеше да оди грција и ќе беше на сигурно Али го однесоја Дубаи да удира по ердоган Али кузнај времето ќе покажи Али ногу тајни кажва

Член од
2 декември 2020
Мислења
132
Поени од реакции
160
Седат пекер најверојатно е пот заштита на ЦИА ова е мое мислење македониа бил апсен от специјалци за да го испорачат за Турција во последен момент го пуштиле косово во таен објект бил изгледа бонстил после бега Мароко па Дубаи ако тој сакаше да бега от ердоган можеше да оди грција и ќе беше на сигурно Али го однесоја Дубаи да удира по ердоган Али кузнај времето ќе покажи Али ногу тајни кажва
Не е само Седат Пекер, не знам дали ја следиш Турција, но има и други личности који избегале како он.Го има и Фарук Фатих Озер, кој се бара со Интерпол, и со криптовалути заработи околу 2 билиони долари, и избега во Албанија, но сметаат дека направил некој договор со државата, што е вероватно можно.

Член од
22 септември 2017
Мислења
339
Поени од реакции
395
Не е само Седат Пекер, не знам дали ја следиш Турција, но има и други личности који избегале како он.Го има и Фарук Фатих Озер, кој се бара со Интерпол, и со криптовалути заработи околу 2 билиони долари, и избега во Албанија, но сметаат дека направил некој договор со државата, што е вероватно можно.
Мене мие целта да се надоврзам дека ЦИА е јака во Македонија имаше реза зараб чоек кој со ердоган го кршеа енбаргото во Иран сега е заштитен сведок во Америка исто имаше македонски пасош

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
(ФОТО) Афера „Мафија“: Бразил бара криминалец со македонски пасош за осум тони кокаин
МАКЕДОНИЈА 25.05.2021. 10:46

Случајно наидов на текстов па ми текна да пишам, скоро сите пратки од Јужна Америка кон Балканот стасувале од Бразил, имав порано еден одличен текст на англиски за ова и го чував за на другата тема, ама го изгубив и никако да се сетам на насловот за да го најдам пак. Овој посредников Валид Иса Хмаис ништо чудно да допрел до пасошот преку балканци, на пр. Шкаљарски или Кавачки Клан. Иначе за потсетување и Слободан Костовски Коле живеел повеќе години во Бразил до пред неколку години, а имал и жена бразилкиња. Меѓудругото се зборува дека Коле не е единствен, туку дека има повеќе македонци во Бразил дури некои и во јаки мрежи на сериозно ниво големи и битни.

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Една “експлозија” за вмешаноста на Заев и актуелната Влада во случајот “Јовањице” т.е. нелегалниот бизнис со Марихуана, но и за старите врски и бизниси на Груевски и минатата Влада кој роворат и денес.
Текстов ќе дојде како продолжение и проширување на тоа што го пиша Буревесник, али искрено ме чуди тоа што не се спомнува името на Илија Малинковски – Ики Микеи овде во текстот. Еве ви ги најбитните делови од текстот поврзани со нашата тема, извинете што немав време да ги преведам.

Tragovima Sove: vojni obaveštajac iz „Jovanjice“ i ranije povezan sa organizovanim kriminalom
april 15, 2021

Novinari KRIK-a otkrivaju i Vujisićevu povezanost sa uticajnim ljudima koji su bliski vlasti u Makedoniji.
Vujisić je u Srbiji osnovao firmu „Balkan arms“ (Balkansko oružje), registrovanu za izvoz naoružanja i vojne opreme, a zatim je poklonio Vojislavu Sparavalu, češkom biznismenu koji je povezan sa ljudima Nikole Gruevskog, bivšeg premijera Makedonije.
U drugoj Vujisićevoj firmi – „Feniks MS Ammunition“, osnovanoj u Makedoniji, direktor je bio Đorđi Georgievski – bivši direktor Biroa za javne nabavke koga je na tu funkciju postavila vlada aktuelnog premijera Zorana Zaeva.

Putevi ka Makedoniji
Svega mesec dana nakon što je osuđen za utaju poreza, Vujisić je u decembru 2017. osnovao firmu „Dobule O“ u Beogradu, koja je tri meseca kasnije u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija registrovana da se bavi trgovinom oružja i vojne opreme.

Sledećeg meseca, Vujisić je promenio naziv firme u „Balkan arms“ (Balkansko oružje) i zatim vlasništvo besplatno prebacio na firmu Vojislava Sparavala, češkog biznismena poreklom iz Bosne i Hercegovine, koji je usko sarađivao sa bivšim režimom Nikole Gruevskog u Makedoniji. Sparavalo i njegov brat Dejan su sa Sašom Mijalkovim, bivšim šefom makedonske obaveštajne službe i rođakom Gruevskog, izgradili 50 luksuznih stanova u Pragu, kako je ranije pisala međunarodna novinarska mreža OCCRP.

Sparavalo nije jedina veza Vujisića sa Makedonijom i njenim zvaničnicima.
Vojni obaveštajac je u Skoplju u januaru 2019. godine osnovao kompaniju „Feniks MS Ammunition“, u partnerstvu sa jednom državljankom Makedonije i rumunskom firmom istog naziva koja se bavi proizvodnjom municije malog kalibra. Za direktora su postavili Đorđija Georgievskog, bivšeg direktora Biroa za javne nabavke u Makedoniji.
Georgievskog je na tu javnu funkciju postavila Vlada premijera Makedonije Zorana Zaeva.

Makedonija mesto je i jednog od susreta Vujisića i optuženog narko-bosa Predraga Koluvije kome se sudi da je na imanju svoje kompanije „Jovanjica“ uzgajao marihuanu pod paravanom proizvodnje organskog povrća i industrijske konoplje.

Lažni potpukovnik
Vujisić se u januaru 2019. godine zaputio ka manastiru Hilandar na Svetoj Gori sa policajcima Markom Raičevićem i Radovanom Bojovićem, šefom obaveštajne agencije BIA-e na Zvezdari Aleksandarom Tošićem i još trojicom ljudi.

Prva stanica bila je Makedonija, gde je Vujisića i družinu dočekao Predrag Koluvija. Tamo su proveli dve noći i obilazili vinariju, a zatim svi zajedno otputovali na Hilandar, kako je kasnije svedočio policajac Raičević.
Iste godine, Koluviji je trebala Vujisićeva pomoć.
Koluvijin saradnik Miodrag Poznan, zvani Stolar, uhapšen je u junu 2019. na graničnom prelazu Preševo sa oko 30 kilograma marihuane, za koje tužilac tvrdi da je sa „Jovanjice“. Nakon što je Stolar osuđen na šest godina zatvora, Koluvija je pokušao da utiče da se ova presuda ukine, piše u optužnici čije je detalje početkom ove godine objavio KRIK.

„U subotu idem sa Sovom (Vujisić) do tih u Niš. Ne vredi, moram ja lično. Ne može bez para“, poruka je kojom se Koluvija obratio jednom od svojih saradnika. Na putovanje u Niš je krenuo sa Vujisićem.
Vujisić je Koluviji, tvrdi tužilaštvo, napravio rešenje Vojnoobaveštajne agencije u kojem je on lažno predstavljen kao potpukovnik ove agencije. U rešenju piše i da je direktor VOA-e ovlastio Koluviju da „obavlja zadatke vezane za saradnika Miodraga Poznana“. Vujisić je falsifikovao potpis direktora i zloupotrebio pečat agencije, piše u optužnici koju poseduje KRIK.
Nedugo nakon putovanja u Niš vlasnik „Jovanjice” je uhapšen, u novembru 2019, a na imanju njegove kompanije u Staroj Pazovi policija je pronašla više od tone marihuane.

Член од
6 декември 2019
Мислења
47
Поени од реакции
69
A sto kriminalec e toj Faruk posto gledam 93 e godiste

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
FB_IMG_1622312414614.jpg
Енвер, Камер и Јонуз Идризи. За да нема забуни од тројцата браќа, двајца се веќе покојни а сликата е постара. Познати и како Камберовци, Бундес Кланот.

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Една старо нова информација, исправање на една вест што не здрма пред неколку години, Наим и Рамиз Асани не биле ослободени туку им била намалена казната на 20 години и за една до две години ќе излезеле легитимно, првичниот план бил Рамиз да се ослободи а Наим да остане, ама им ја вратиле казната додека биле во притвор и им ја направиле 20 години, кој фактор им олеснувал а кој им отежнувал не знам. Освен бизнисите со дрога, коцка и лихва, браќата Асани отвориле и кладилница во Идризово, од сигурни извори информација, но не знам како функционирала, инаку за се останато било по старо, без нивен збор ништо ново не смеело да се направи, дури и крилото за верници го држеле како свое.

Член од
3 февруари 2014
Мислења
99
Поени од реакции
196
Ова сето криминалците се од Албанска етничка припадност, и порадни нив Македонија во свето ја бие лошо име. И тие што им издале пасоши на криминалци од Турција и други држави се од албанско потекло.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.960
Поени од реакции
23.836
Ова сето криминалците се од Албанска етничка припадност, и порадни нив Македонија во свето ја бие лошо име. И тие што им издале пасоши на криминалци од Турција и други држави се од албанско потекло.
Македонците за да седат на фотеља и да се богатат на сметка на народот им ги отстапи тие позиции. Ко божем не знаевме со кој си иаме работа па сега они ни се криви.
А сигурен сум има доста македонци што профитирале во таа афера. Нашиве партиски ботови мајка родена ќе продадат, а не па пасош на некој турчин или црногорец.

Член од
3 февруари 2014
Мислења
99
Поени од реакции
196
Македонците за да седат на фотеља и да се богатат на сметка на народот им ги отстапи тие позиции. Ко божем не знаевме со кој си иаме работа па сега они ни се криви.
А сигурен сум има доста македонци што профитирале во таа афера. Нашиве партиски ботови мајка родена ќе продадат, а не па пасош на некој турчин или црногорец.
Затоа другар патот под нозе и далеку од оваа банана дражва. Овде не бива живот

Член од
22 септември 2017
Мислења
339
Поени од реакции
395
Една старо нова информација, исправање на една вест што не здрма пред неколку години, Наим и Рамиз Асани не биле ослободени туку им била намалена казната на 20 години и за една до две години ќе излезеле легитимно, првичниот план бил Рамиз да се ослободи а Наим да остане, ама им ја вратиле казната додека биле во притвор и им ја направиле 20 години, кој фактор им олеснувал а кој им отежнувал не знам. Освен бизнисите со дрога, коцка и лихва, браќата Асани отвориле и кладилница во Идризово, од сигурни извори информација, но не знам како функционирала, инаку за се останато било по старо, без нивен збор ништо ново не смеело да се направи, дури и крилото за верници го држеле како свое.
85BF92DE-1BE0-48E2-AF89-D7946A5BBE3C.jpeg ете кој му намлва казните

Член од
8 октомври 2015
Мислења
937
Поени од реакции
3.037
Зборајте за шенки,камбер,тоте и остала боранија, едни батки вршат во земјата на чудата.

Член од
5 февруари 2021
Мислења
2
Поени од реакции
3
Се знае кај нас како функционираат мафијашите, заштита од мвр структурите и никој не те чепка, мислам дека нема посериозна група која делува самостално, но ме интересира ваше мислење, дали на пирамидата најгоре стои македонец, правам компарација пример у Белград многу јаки се црногорците, има и хрвати има и албанци има и бугари, но последниот збор го има србинот.
Дали и кај нас последниот збор го има македонецот?

Kajgana Shop

На врв Bottom