Криминалци и криминални групи во МК

Член од
15 октомври 2016
Мислења
17
Поени од реакции
10
Во Охрид тоа што се спомнува е Љац...дреше некои дискотеки со Џепарот и компанија , се до средината на 90-тите беше многу јак кога Фрчко му направи јака акција и ги поапси.
Мислам дека Славе...тој што го убија во Мерцедесот беше брат на Љацот.
Исто има еден ,,Мајорот,, што го спомнуваат...како страв и трепет. Џепарот се билда со анаболици и триста глупости, само да изгледа ,,старшен,,

Иначе имам доживеано една непријатна случка со овие двајца...некаде 93-94 во диското во хотелот Десарет. Бевме поголема група друштво, сместени во шатори во Градиште. Навечер одевме пешки во Десарет.

Се потпијанивме убаво ....и на една тура пијачки еден другар плаќа а конобарката(Маца се претставуваше...слабичка и флертуваше со сите некако, а му беше девојка на Џепарот)...и го украде другарот нешто пари. Овој почна да галами, таа му се извинува...му враќа пари.... а тој вика-не ми требаат пари, ќе кршам за тоа што ми зеде вишок пари. Крши една чаша и одма долетааа Џепарот и компанија. Кога дојде тој големиот со дебел стомак(мислам дека е тој Љац), најмалиот од друштвото му скокна со носот до стомакот, пијан и му се закани дека ќе му ја искрши цела дискотека.

На тоа овие малку се повлекоа...мислеа дека сме провокатори и дека некој од страна чека да улета. Се смири тензијата, а имавме среќа оти ќе не нафрлаа во езерото ко партали

Е сега најинтересното е што летото кога се апсеше оваа банда...Џепарот не плоштадот кај Славица го уапсила таа -Маца. Била уфрлена од полицијата. Со еден удар со нога во лице го првртила Џепарот преку фрижидерите

Сега се слуша дека овие мафијашиве живеат во ,,брак од интерес,, со полицијата и нема никакви проблеми во Охрид
Interesno dosta, sega mislam veke Ohrid e splamnat nema nisto ili zatisje pred bura !?[DOUBLEPOST=1532181830][/DOUBLEPOST]
Во Охрид тоа што се спомнува е Љац...дреше некои дискотеки со Џепарот и компанија , се до средината на 90-тите беше многу јак кога Фрчко му направи јака акција и ги поапси.
Исто има еден ,,Мајорот,, што го спомнуваат...како страв и трепет. Џепарот се билда со анаболици и триста глупости, само да изгледа ,,старшен,,

Иначе имам доживеано една непријатна случка со овие двајца...некаде 93-94 во диското во хотелот Десарет. Бевме поголема група друштво, сместени во шатори во Градиште. Навечер одевме пешки во Десарет.

Се потпијанивме убаво ....и на една тура пијачки еден другар плаќа а конобарката(Маца се претставуваше...слабичка и флертуваше со сите некако, а му беше девојка на Џепарот)...и го украде другарот нешто пари. Овој почна да галами, таа му се извинува...му враќа пари.... а тој вика-не ми требаат пари, ќе кршам за тоа што ми зеде вишок пари. Крши една чаша и одма долетааа Џепарот и компанија. Кога дојде тој големиот со дебел стомак(мислам дека е тој Љац), најмалиот од друштвото му скокна со носот до стомакот, пијан и му се закани дека ќе му ја искрши цела дискотека.

На тоа овие малку се повлекоа...мислеа дека сме провокатори и дека некој од страна чека да улета. Се смири тензијата, а имавме среќа оти ќе не нафрлаа во езерото ко партали

Е сега најинтересното е што летото кога се апсеше оваа банда...Џепарот не плоштадот кај Славица го уапсила таа -Маца. Била уфрлена од полицијата. Со еден удар со нога во лице го првртила Џепарот преку фрижидерите

Сега се слуша дека овие мафијашиве живеат во ,,брак од интерес,, со полицијата и нема никакви проблеми во Охрид
Sum slusas deka i Kristijan Golubovic isto bil u Ohrid?!

Последно уредено:
Член од
20 декември 2017
Мислења
376
Поени од реакции
203
За тоа не знам ама беше у КУ и Струмица.[DOUBLEPOST=1532183751][/DOUBLEPOST]http://proverkanafakti.mk/recenzija-ohrigjanecot-ljac-natepal-policaec-pred-vlada/
https://vecer.mk/uapsen-vladimir-ruvinov-ljac-vo-blizina-na-vladata-vo-skopje

„Како што информираат од МВР, охриѓанецот ѝ бил познат на полицијата од 1992 година и бил евидентиран во крим-евиденцијата за кривично дело кражба.“

Бил и газда на хотел Славија ми се чинеше.[DOUBLEPOST=1532184077][/DOUBLEPOST]
Прајте го Зоран будала, не знам од кај му се овие работи, ама до детали е точно 90%.
@ohrid66 сигурно ќе потврдит.
Само голем број од овие да имаа малку осет, не ќе им се знаеше силата и крајот, вака...

Томе Балабан - почитуван и ценет охриѓанец
Раде Илиевски - тогашен судија, подоцна адвокат, починат лани - синот се јавува на прекарот Бетмен (Велит)
Драган Михајловски
- тогашен директор на хотел Палас, едниот син е исто така директор во поголемите хотели, другиот во банка
Љупчо Тодоровски, викан радникот - екс раководител на БЈБ во МВР, како и неговата специјалност претходно - Недозволена Трговија и Шверц
- Александар Пандов - Ангел на Викторија сикрет
- Илче Џепар - газда на Арена
- Владо Рувинов - бизнисмен од Охрид, учесник во изборната кланица во 1999 кога го избраа мирољубивиот покојни претседател, заедно со Нефи Усеини и други
- Дилавер Бојку - бизнисмен од струшко, пријател со претходниот од Холандија и времето на казината во Палас и Метропол
ЕДИТ напрај ги на сликите.

Последно уредено:
Член од
5 јуни 2009
Мислења
40
Поени од реакции
36
Eden od mnogute ohridski kvazo mafijasi koi se poznati samo vo Ohrid e i onaj zikata koj za nego kazuvaat deka ima mnogu pari ocigledno e deka ima vozi lamburdini coekot.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Неколку луѓе во Охрид имаат многу пари, и никој не ги чепка, ни минатата власт а гледам ни оваа, си се возат со глисерчиња низ езеро и гајле си немаат. :D

Член од
20 декември 2017
Мислења
376
Поени од реакции
203
Се ложиш на ропаци како да имаш 16
Ne deka se lozam ama mi se interesni takvi prikazni kako shto me interesiraat drugi raboti. Prikaznata e interesna poso prv pat slusam za policija na taen zadatok tebe moze isto da te interesora nesho i ako komentirash znachi deka se lozish

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Ne deka se lozam ama mi se interesni takvi prikazni kako shto me interesiraat drugi raboti. Prikaznata e interesna poso prv pat slusam za policija na taen zadatok tebe moze isto da te interesora nesho i ako komentirash znachi deka se lozish
на сличен начин ги испохапсија на Ќафасан пред 6-7 години цариниците и полицајците...вкупно над 40 беа однесени по притвори.

Имаше од фамилијата Каба од Струга..и останати фаци од Струга и Охрид

Апсењето било направено после точни сознанија што и како се прави...но се немало човек што ќе се нафати ,,да ја сработи работата,,.

На тоа се нафаќа еден од Кичево, кој е на тајна задача 6 месеци и оди накитен ко елка на него со камери и микрофони. Снима неколку месеци и после тоа фрчат дефендери со типови во нив

Ги осудија нив...кој повеќе, кој помалку, уфрлениот меѓу нив го наградија и сега е во Скопје, но кога политиката се замеша, добар дел од нив ги вратија на работа:tapp:

Снимани се како делат пари...шлепери...млада девојка во гепек како принудно ја мажат во Албанија...

Член од
20 декември 2017
Мислења
376
Поени од реакции
203
на сличен начин ги испохапсија на Ќафасан пред 6-7 години цариниците и полицајците...вкупно над 40 беа однесени по притвори.

Имаше од фамилијата Каба од Струга..и останати фаци од Струга и Охрид

Апсењето било направено после точни сознанија што и како се прави...но се немало човек што ќе се нафати ,,да ја сработи работата,,.

На тоа се нафаќа еден од Кичево, кој е на тајна задача 6 месеци и оди накитен ко елка на него со камери и микрофони. Снима неколку месеци и после тоа фрчат дефендери со типови во нив

Ги осудија нив...кој повеќе, кој помалку, уфрлениот меѓу нив го наградија и сега е во Скопје, но кога политиката се замеша, добар дел од нив ги вратија на работа:tapp:

Снимани се како делат пари...шлепери...млада девојка во гепек како принудно ја мажат во Албанија...
Снимките да не се излезени?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.519
Поени од реакции
9.378
Ne se znae tocno koja godina ali se zbora za 96 ili porano kade sto Gagi od beograd e na odmor vo Ohrid i site ohridski mafijasi okolu nego i nekoj od niv mu rekol gagi sve so treba za tebe i toj mu vratil daj 30.000 marki da trosam dur sum tuka a navodno ovaj se snasol i mu dal se raboti za nekoj ljac a so pgagi bile uste nekolku vozdovcani.I pisano pravilo vo mafijata e da ne se zbora mnogu i koke nesto ke ponudis mora da realiziras oti sleduva kazna.Navodno Gagi bil smesten vo hotel metropol i imalo obezbeduvanje 24sati ..
не знам колку е точна приказнава мада мене малку ми делува надуена, во Охрид нема шанси сите охридски екипи на едно место да биле пред било кој. Во Охрид од секогаш имало добри екипи али повеќето не се баш мирисаа мегу себе за да седат заедно пред било кој па макар бил и некој мафијаш од Белград.
Јас лично знам за сличен случај ама тоа е многу покасно од 96, се работи за периодот после убиството на Зоран Гинѓиќ кога во србија беа испоуапсени еден куп криминалци а многу бегаа било каде само да се спаси глава. Еден од нив беше во Охрид и не знам точно по која линија ама беше од одма запознат со некој ликови од Охрид. Јас имав прилика да го запознам по препорака од еден лик од Охрид да му помогнам околу некој работи, така да имав чести средби со него (името намерно не го спомнувам) и од прва рака знам за некој работи и за неговото мислење.За некој викаше дека се обични клошари, инаку од сите лица во Охрид што ги запозна највиско мислење имаше за Љац кој што во тоа време не му понуди пари него по понуди бесплатен смештај во хотелот Славија, а типов ја одби таа понуда и зема стан под кирија во центар на Туристичка во зградата што се изгради кај "печијаре". Имаше некоии што му побараа пари и на заем , на пример Жан не му ги враќаше и му се криеше, мислам дека не му ги ни врати пошто типов иако многу го засака Охрид дури имаше и планови да остане да живее тука, поради една случајна грешка мораше да ја напушти МКД експресно преку Бугарија, не смееше ни еден ден покасно да остане.[DOUBLEPOST=1532240011][/DOUBLEPOST]

1. Човекот што го уби Славе не му беше брат на Љац туку на Целе али беа од ист круг.
2. Инаку кога станува збор за Мајорот, тој е ок, фер човек ама со страшно избуввлив карактер, никогаш не знаеш на што си со него, своевремено многу близок со Жика али мислам поради нестабилниот карактер се имаат разотидено, Жика е господин човек, паметен играч, се занимаваше со лихва на почетокот( може уште се занимава) и кога се наполни со кеш почна да влегува во легални бизниси.
3.Љац не е сигурно тој со големиот стомак, Љац не беше баш тепач, тој повеќе работи со мозок и има мадина, тој со стомакот може беше Ѓоко.
4ти болд: Тоа беше некаде 1993 година ако добро ме држи паметот.

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Снимките да не се излезени?
Андеркаверот ми е многу близок пријател(цело Кичево знае дека беше тој андеркавер......пото беше ,,уапсен,, и после недела две пуштен и унапреден) ...и знам некои работи кои не се излезени ни на судење
Акциите каде нема политика се сите сработени како што треба

И

Име И Презиме

Гостин
Што е со стружаните, има(ло,) опасни манги од таму и кои се?

Kajgana Shop

На врв Bottom