Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.279
150 дена е многу бе Чорбаџи. Јас мислев Ное ете ќе помине со 3700 тони вода и храна ко испадна му треба скоро 13.000 тони храна и вода. Па носач на авиони му треба за да се справи со толку животни.Добро утро и еурека Let 3. До кое дереџе дојдовме ти мене да ми кажуваш колку време се издигала водата над Земјата. Бре бре, па уште и стих ми цитира, на семкарот семки му продава и Америка му ја открива![]()
432.000 е твоја бројка, на твојот измислен брод. Не можеш за твојот измислен брод и потоп да ме прашуваш мене. За твојот брод и потоп објаснувај си ти. Јас можам да објаснувам и веќе објаснив во предходните страни за библискиот потоп. Бројката не е ни приближно толкава.
Инаку јас тргнувам од бројка на денешни различни видови. Ако Ное спасил само неколку па од нив настанале други - тоа значи дека еволуирале, а ако признаеш дека имало еволуција - ојде директ у пакао! значи Ное морал да спасе сите денешни животни не на пример само еден вид мечка па после од нив настанале гризли па бела мечка па обична, сива....
денес, чорбаџијо имаме 5490 разни цицачи, 9998 разни видови птици, 9084 разни видови рептили и 6433 разни видови амфибии или вкупно 31005 разни видови животни (не сметајќи ги туука рибите (кои немаа гајле) како ни инсектите кои никој број не им знае ни колку милиони вида ги има. Тие му ги простуваме на Ное!
Бог му наложил на Ное да земе од секое “чисто“ животно по 14 (7 машки и женски) а од нечисто по две. Нечисти животни има малце набројани се низ библијата не ми се верува дека ги има повеќе од 20 сетина али рековме ќе частиме 100 нек се. значи 30900х14=432600 животни. Тоа вели библијата. Од СИТЕ видови.
Кога ќе се обидеш да пресметаш колку тежат 432.000 животни сместени во кафези па храна за 432000 животни за 150 дена па вода... Ное најверојатно (да беше то вистина0 би му рекол на дедо боже, “Ексик се, и бродови и кафези и чистење... удај ме и мене вака не се издржува“.
Али не се тревожи, потоп од такви размери немало никогаш прво амисли колу вода требало да има за да ја покрие цела планета и највисокире планини, кај ојде после таа вода? тоа е невозможно ако имало вода да ја покрие цела планета со слој дебел неколку километри треба да има и негде простор после тоа да си замине, значи имаме работа со една бајка, една прикаска каде евреите тро прувеличале. Тие не знаеле колку има видови на животни низ светот а камоли инсекти ниту биле некои морепловци за да знат што значи да направиш дрвен брод од 134 метри па во него да собере толку работи, тие знаеле за можеби 50-100 животинки кои ги гледале околу себе секојдневно и онака како некоја поука како кај езоп басните сакале да кажат како не е убо да си лош и неваспитан и да правиш лоши работи оти тоа не е добро.
Впрочем библијата е некоја си историја на евреите запишана со додатоци на легенди и бајки , исто како и новиот завет. Имало некоја прикаска која се пренесувала усно околу огнот, во пустина под звезди и прераснувала во легенди од татко на син и од дедо на внук.