Креационизам наспроти еволуционизам

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Wikipedia definicija od mene nema da vidis.

Јас велам дека Бог е почеток и крај, Тој создал се. Од него почнува, до него.
Еволуцијата е само дел до чинот на создавање. Ние сме обични, а се трудиме да го објансиме чинот на зачеток, со напите умови, разумски, иако е неможно сеуште рационално да се појасни.
Еден ден и науката ќе го потврди тоа што сите го знаеме, а некои сосила го негираат. Дека Бог е почеток и крај. Не денес или утре, ама ќе биде. Уште не сме научиле да лазиме, сакаме виша математика да решаваме. Тоа сме ние, во очите на свевишниот, еден миг во креацијата. Сеуште бебуленца.
Ubavo te razbiram ja tebe. Ti si, po definicija, deist. Poshtovanje. Dajbozhe da si vo pravo, pa odgovorot na sve ova okolu I vo nas da e, ednostavno, bog, pa kakov I da bil. Lichno, smetam deka odgovorot e mnogu pokompleksen I pomalku paradoksalen.

E, sea:
Ti ne razbirash shto znachi zborot Kreacionizam vo temava na koja si postojano off-topic. Tuka ne se pravi muabet za lichnite poimanja na terminot bog. Tuka zborot Kreacionizam ima mnogu precizno znachenje I sosem e nebitno dali definicijata za istoto kje ja procitas na wiki ili na nekoj drug sajt. Taa si e.

Aj sea, bidi mazh, pa koregiraj se soodvetno.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ubavo te razbiram ja tebe. Ti si, po definicija, deist. Poshtovanje. Dajbozhe da si vo pravo, pa odgovorot na sve ova okolu I vo nas da e, ednostavno, bog, pa kakov I da bil. Lichno, smetam deka odgovorot e mnogu pokompleksen I pomalku paradoksalen.

E, sea:
Ti ne razbirash shto znachi zborot Kreacionizam vo temava na koja si postojano off-topic. Tuka ne se pravi muabet za lichnite poimanja na terminot bog. Tuka zborot Kreacionizam ima mnogu precizno znachenje I sosem e nebitno dali definicijata za istoto kje ja procitas na wiki ili na nekoj drug sajt. Taa si e.

Aj sea, bidi mazh, pa koregiraj se soodvetno.
Ево, мушки изјавувам дека белокос старец не не напрајл од кал.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
ШО не значи дека бил тој кој ја создал искрата од која се потоа потекнува.
--- надополнето: 13 декември 2012 во 20:35 ---
Bravo, kolega! Pivo za mene - dupla zholta i kisela zelka so bukovec za tebe! Biraj vreme I mesto.
Кафана Дане, кај Холандска амбасада. Било кој ден сем петок или саботава. Ај ја ти плаќам една дупла жолта со пинџур. Ние верниците покуси не остануеме ;):)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Како одат работите и нов учебник по биологија ќе напишете....после втора жолта.

W

Werther

Гостин
500+ потврдени жртви.
Нормално дека примаме.
Влезница, две дупли.

манлихер-нагант
За легенда како тебе бокалче,со тебе нема досада ни на форум,а гарант и во живо е забавно.
Ама со религијава некако малце забушаваш ама ќе ја ставиме на маргините за да не се расправаме.

:)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
За легенда како тебе бокалче,со тебе нема досада ни на форум,а гарант и во живо е забавно.
Ама со религијава некако малце забушаваш ама ќе ја ставиме на маргините за да не се расправаме.

:)
Ска пробљем шо би рекле на другана тема.

Покрај бокалче ракиијка (убава, жта, домаќинска) молчат и архангелите ;)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Најдено фосилизирано животно старо 425 милиони години

Научниците неодамна пронашле единствени фосили, потполно нови за науката, кој вклучуваат остатоци од школки, месо, екстремитети и дигестивен систем на суштество слично на ракчињата, стар околу 425 милиони години.

Двата „специјални“ фосили ископани во Хирфордшир се во одлична состојба благодарение на тоа што биле прекриени со вулканска пепел во времето кога во Британија владеела суптропска клима.

- Двата примерока на остракоди кои ги откривме претставуваат род и вид нови за науката, а ги нарековме Pauline avibella. Родот го доби името во чест на една драга личност, а avibella значи убава птица, поради тоа што личи на крила на птица, вели професорот Дејвид Сиветер, од Универзитетот Лестер.

Остракодите се најбројни фосили на атроподите, кои се појавуваат на целата планета во карпите во последните 490 милиони години, а денеска се наоѓаат во повеќето водени пространства.

Научниците објаснуваат дека ова откритие е значајно поради тоа што е едно од малобројните во кои се зачувани меките ткива на овие суштества. Фосилот долг еден сантиметар е реконструиран си помош на техниката на лупење слој по слој и фотографирање на секоја фаза. Врз основа на таа постапка, истражувачите ја комплетирале 3Д верзијата користејќи компјутерски софтвер.

Kajgana Shop

На врв Bottom