DBack
gloveless
- Член од
- 19 декември 2007
- Мислења
- 5.372
- Поени од реакции
- 2.556
Ubavo te razbiram ja tebe. Ti si, po definicija, deist. Poshtovanje. Dajbozhe da si vo pravo, pa odgovorot na sve ova okolu I vo nas da e, ednostavno, bog, pa kakov I da bil. Lichno, smetam deka odgovorot e mnogu pokompleksen I pomalku paradoksalen.Wikipedia definicija od mene nema da vidis.
Јас велам дека Бог е почеток и крај, Тој создал се. Од него почнува, до него.
Еволуцијата е само дел до чинот на создавање. Ние сме обични, а се трудиме да го објансиме чинот на зачеток, со напите умови, разумски, иако е неможно сеуште рационално да се појасни.
Еден ден и науката ќе го потврди тоа што сите го знаеме, а некои сосила го негираат. Дека Бог е почеток и крај. Не денес или утре, ама ќе биде. Уште не сме научиле да лазиме, сакаме виша математика да решаваме. Тоа сме ние, во очите на свевишниот, еден миг во креацијата. Сеуште бебуленца.
E, sea:
Ti ne razbirash shto znachi zborot Kreacionizam vo temava na koja si postojano off-topic. Tuka ne se pravi muabet za lichnite poimanja na terminot bog. Tuka zborot Kreacionizam ima mnogu precizno znachenje I sosem e nebitno dali definicijata za istoto kje ja procitas na wiki ili na nekoj drug sajt. Taa si e.
Aj sea, bidi mazh, pa koregiraj se soodvetno.