Креационизам наспроти еволуционизам

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Еј полека не се пали толку брзо срање во боја ми беше филмот а не темата и теоријата е супер така да не се возбуџавај одма, инаку не знаев дека е приквел и затоа ми изгледаше како копија али пак глупо го направиле приквелот барем за мене, еве пример објасни ми го почетокот кога тој типот на водопадот го пие тоа чудниот напиток и се распаѓа, зошто се самоубива?
:mad: Е баш ти фала за спојлерот!

Не сум го гледал филмот, тоа што ти го кажав беше сумаризација на премизата на која е изграден филмот и од рекламажата што беше пуштена во етер. Остај да го гледам, па ќе јадам гомна и јас (иако не ми изгледа толку глуп, вака негледан).

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
:mad: Е баш ти фала за спојлерот!

Не сум го гледал филмот, тоа што ти го кажав беше сумаризација на премизата на која е изграден филмот и од рекламажата што беше пуштена во етер. Остај да го гледам, па ќе јадам гомна и јас (иако не ми изгледа толку глуп, вака негледан).
Еј па мислев си го гледал:eek: , али нема врска исто како да не сум ти кажал ништо пошо почетокот е неповрзан барем јас не го сватив можда и не му обрнав внимание, баш глеј го па да ми кажеш дали си го разбрал што е поентата, инаку и јас мислев дека ќе биде некој добар филм, темата ја одбрале топ али не ме бендиса а имаше доста добри ефекти тоа да башка во 3Д...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Уште помалку дека вонземјани живееле на Земјата заедно со античките народи...
Kако бе нема... види старогрчката и германско-нордиската митологија....:cool:
... се некои само се спуштале доле и качувале горе...:D

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.479
Поени од реакции
5.176
Има доказ во сумерските записи кои се пронајдени оддамна инаку е сеа колку ќе веруваш ти во тие записи ти е исти како да кажеш колку веруваш во дали стварно постоел ное или не
Ме интересира ако може доказот во тие записи. Од релевантен извор, се разбира. :)
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 01:25 ---
А Анунаките биле што? Глинени куклички?

Од глинени куклички ли добиле Сумерите знаење за астрономија, математика, агрикултура, медицина, занаетчиство?
Имале одредено знаење, но тоа знаење било далеку од она денес или пред 50 години.
На крај краева, Грците имале исто така добри познавања од астрономијата како и Сумерите.

Анунаки???

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ме интересира ако може доказот во тие записи. Од релевантен извор, се разбира. :)

Имале одредено знаење, но тоа знаење било далеку од она денес или пред 50 години.
На крај краева, Грците имале исто така добри познавања од астрономијата како и Сумерите.

Анунаки???
Истите богови и кај Грците :P

Член од
7 јуни 2012
Мислења
214
Поени од реакции
6
Ќе ги беа ли „измислиле“ сите тие мерачи да не беше Господовиот Збор (да го наречам - хуманизам)? Да не Беше, до сега ќе се каравме кој која круша кога ќе ја чука.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ќе ги беа ли „измислиле“ сите тие мерачи да не беше Господовиот Збор (да го наречам - хуманизам)? Да не Беше, до сега ќе се каравме кој која круша кога ќе ја чука.
Што всушност авторот со ова сака да каже...
..или и самиот не знае...:cool:

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
Па, да не беше науката за Верата и Надежта ќе го немаше ниту хуманизмот, ниту ренесансата (...Колумбо, итн.), т.е. ќе немаше поим за потреба за да се истражуваа нешто биогалактично, на пример.
Биогалактично? Наука за бактериите во млекото ли е тоа?

Член од
7 јуни 2012
Мислења
214
Поени од реакции
6
Што всушност авторот со ова сака да каже...
..или и самиот не знае...:cool:
Па, да не беa Верата и Надежта ќе ги немаше ниту хуманизмот, ниту ренесансата (...Колумбо, итн.), т.е. ќе немаше поим за потреба за да се истражува нешто биогалактично, на пример.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844

Анунаки???
Не сакав да кажам самите записи се доказ до некаде.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.479
Поени од реакции
5.176
Не сакав да кажам самите записи се доказ до некаде.
Може да ми ги постираш тие записи? Ако може да ги најдеш, баш ме интересира да прочитам да видам што кажуваат... :)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Па, да не беa Верата и Надежта ќе ги немаше ниту хуманизмот, ниту ренесансата (...Колумбо, итн.), т.е. ќе немаше поим за потреба за да се истражува нешто биогалактично, на пример.

„Колумбо, итн...“
:facepalm:

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Биогалактично? Наука за бактериите во млекото ли е тоа?
Има бе, само ти не пратиш наука као младичот. Има вселенска биогалактика а има и галактобиотика: наука за млекото у бактериите. А има и морономикроандрологија: дисциплина која ја истражува магнитудата на глупоста кај мажиња.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Може да ми ги постираш тие записи? Ако може да ги најдеш, баш ме интересира да прочитам да видам што кажуваат... :)
Еве тука имаш некои информации ако те интересира можеш да си прочиташ
http://history-world.org/cosmogony_and_cosmology.htm
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 22:04 ---
Би ти препорачал да ја прочиташ махапхарата, таму имаш војна и според тоа што е напишано се претпоставува дека било користено нуклерно оружје, а и според локацијата каде се одвивала војната на истото место има такви остатоци како да имало атомска експлозија и исто така во истата случка се спомнуваат летала кои заминуваат од планетата во космосот инт...

Член од
7 јуни 2012
Мислења
214
Поени од реакции
6
„Колумбо, итн...“
:facepalm:
Како му беше името? За што питачеше? Како му се викаа скромните бродови? Како го нарече островот до којшто стаса токму тогаш кога веќе „беше оставен“ без никакви, ниту екипажни ресурси?

Kajgana Shop

На врв Bottom