Крв во столицата

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Ти со сите ли си ? Каков чир, каков дванаеспалачно црево, ќе чувствува болка во стомакот да станува збор за тоа. Крв во столицата е честа појава, како што кажаа претходно се јавува како последица од тврда столица и слично. Оди на преглед во секој случај, ако не прекине во скоро време, иако не верувам дека може да исчезне за помалку од барем една недела...
Прво како што виде и прочита, ова го пишував од лично искуство. Така што ова кое го наведов не е пишувано од памет. Второ при крварење на чир немора да се чувствува болка. Болката најчесто е пред да пукне чирот. И трето подобро вака да го информирам човекот, па и да го преплашам и да отиде на доктор, отколку да остане во недоумица и да тактизира, је или не е хемороид или сл. Се надевам дека досега не чекал и веќе се јавил на доктор и веќе добил информација за што всушност станува збот.
П.С. Убаво би било во првиот момент кога ќе може и ќе биде способен да не информира сите овде, за што всушност се работело во неговиот случај.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
Фала на многуте одговори :)

Ја вчера отидов на преглед и испадна дека дефинитивно не е ништо сериозно - ниту некое внатрешно крварење ниту хемороиди туку мала гребнатина/рана што се отворила на аналниот отвор ама рече тоа само по себе се нормализира за 2-3 дена. Евентуално ако уште имам крварење да отидам уште еднаш на преглед ама еве сега бев во WC и овој пат све беше нормално така да најверојатно помина вухуууу :)

На доктор беше повеќе од непријатно ЛОЛ ама ај преживеав хаха Битно испадна дека не е ништо страшно, ни хемороид не е :)

Член од
12 ноември 2008
Мислења
94
Поени од реакции
3
Gledam si dobila sekakvi dijagnozi :) hemoroidi , pa pricina za krvarenjeto e suva ishrana, pa semkite i soncogledot se krivica za toa ... :)))
site moze da si pogoduvame sto e, no jas cuvstvuvav obvrska da ti odgovoram bidejki go imav problem celi 4 godini i go zanemaruvav od istite pricini, suva hrana, losh nachin na zivot itn itn
na pocetok pocna retko pa na kraj stigna krvarenje sekoj den, krvta mi oslabna, i postojano mi se spiese i mi se vrtese
napraviv 3 kolonoskopii ( snimanje na debeloto crevo) vo bt i sk no na kraj samo vo remedika uspeaa da go lociraat problemot
imav puknatina na debeloto crevo i so edna operacija so srediv problemot. ne mora da znaci deka e istiot problem no najdoboro ti e da odis na lekar za da ne izgubis tolku vreme kako so napraviv jas
(bitno e i dali krvta e sveza- svetla boja togas znaci deka e od debeloto crevo, dokolku e temna mozno e da e od poradi zeludnikot) pozz :)

Член од
17 декември 2010
Мислења
5
Поени од реакции
0
izvinete dali moze za sovet..jas vekje edna godina imam problem so tvrda stolica i nevarenje na hranata, znachi ne odam vo wc po edna nedela 8 9 dena..koristev alkalaks i mislam deka stanav zavisna od nego, no vekje eden mesec prestanav da go koristam i pijam mnogu technosti i potechna hrana, no pak nishto ne mi pomaga..5-6 pati sum otidena na lekar, i pak nisto, vikaat samo techna hrana, no nisto ne mi pomaga...chuvstvuvam kako crevata da ne mi rabotat, a hranata samo mi se talozhi..eve vekje edna nedela ne sum otidena vo wc :( :( :(...ve molam za sovet ili pomos :(

Kajgana Shop

На врв Bottom