Кратка Приказна + Патам од депресија и анксиозност поради мојата хомосексуалност

Член од
2 септември 2016
Мислења
8
Поени од реакции
0
Имам толку многу повеќе за кажување од ова што сега го читате,ако се кажам поврзано со насловот на темата ќе ми требаат 10 страни,затоа ќе се потрудам да го направам што е можно пократко,а се да биде опфатено,па да почнеме
Здраво,имам 20г и ова ќе ми биде прв пат да зборим отворено за се.Јас за прв пат ја почувстував мојата "различност" на 6г ,кога за прв пат почувствував привлечност кон еден мој тогашен пријател,и еден ден(не памтим како дојде до тоа) имав орален секс со него(не дека тогаш знаев што праев,ниту пак знаев што значи,единствено што памтим е дека правејќи го тоа се чувствуаш убаво,просто речено уживав иако незнаев свесно што е тоа),тоа траеше околу една недала,после тоа нашите родители не фатија на дело,и го прекинаја нашето дружење плус добив добар ќутек кој што и до денес го памтим.После некое време чувствата кон истиот пол т.е пријателот прекинаја ,се до 12-та год кога истите тие чувста се вратија но сеа многу посилни,и таке некаде до 13-15 се прашуваш зошто ги имам тие чувства,зошто не сум "нормален" ,како да се сменам,и таке влегов во една депресивна состојба и се затворив во мене,плачев и се молев секоја вечер пред да заспијам утре да се разбудим нормален,но чувствата не се сменија,и таке се до мојата 16та год. кога за прв пат помислив на самоубиство(тие мисли ги имам и ден денес) ,а на 17та г. Пробав да си го Одземам животот,но безуспешно,до ден денес никој незнае за мојот обид .И така секој ден до ден денес си мислам зошто вооошто живеам,дека овој хомосексуален живот не е вреден,не е вреден бидејќи знам дека ќе ги разочарам моите и моите најблиски,знам дека секој ќе ме исмејува луѓето(и сега ме исмејуваат,претпоставуваат дека сум геј),и не е само исмејување додека одев во школо(основно и средно)секој ден добиваав физичко и психичко малтретирање,но јас никогаш не се пожалив на никого бидејќи знаев дека тоа нема да има фајде,и дека може да го направи малтретирањето полошо.Еве веќе 2г оттако завршив со школо(не продолжив на фак.),физичкото малтретирање престана ,но психичкото е сеуште присутно на пр. Кога ќе излезем надвор не помонува ден а да не слушнем некое кикотење кога ќе пројдем покрај нив,или здраво на женски глас или буљаш.И се повеќе и повеќе се затварам во себе излагам само кога морам,немам пријатели,немам со кога да зборувам и да ме разбере,секој ден се повеќе и повеќе мислам дека лекот е самоубиство.Неможам повеќе ,ја изгубив секоја надеж дека нештата ќе се сменат!

Последно уредено:
Член од
2 септември 2016
Мислења
8
Поени од реакции
0
Btw Се извинувам за мојот предолт пост и се извинувам за печатните грешки.

Член од
2 септември 2016
Мислења
8
Поени од реакции
0
Ako zivotot kako homo ti e depresiven najdi si nekoe ubavo devojce da ti go razubaj zivotot.
Nikogas ne se prifativ kako gej,i sum nemal decko radi toa i poradi stravot da ne se doznae...no sum imal devojki no nikogas ne sum gi imal cuvstva koi gi imam za maskite.[DOUBLEPOST=1472804909][/DOUBLEPOST]
Оди на доктор- психолог, психијатар....
Sum bil i mi dadoja samo apcinja,gi piev 1mesec i ne pocuvstvuvav podobruvanje i ne otidov pak

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Може звучи глупо и клише и е полесно да се каже отколку да се стори ама немаш друг избор освен да се прифатиш самиот себе.
Да живееш таков каков што си, да не ги земаш здраво за готово другите дофрлувања, да не живееш за другите и да си го тераш животот по свое.
Колку побргу го сфатиш ова, толку подобро за тебе.

Член од
28 јули 2016
Мислења
57
Поени од реакции
76
Оди на доктор- психолог, психијатар....
Лекарската комора на Македонија веќе одамна ги има прифатено ставовите на Светската здравствена организација, а тоа е дека хомосексуалноста е исклучена од листата на психички болести. Тоа значи дека ниеден лекар, психолог или психијатар во земјава ќе смее хомосексуалноста да ја третира како болест.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Лекарската комора на Македонија веќе одамна ги има прифатено ставовите на Светската здравствена организација, а тоа е дека хомосексуалноста е исклучена од листата на психички болести. Тоа значи дека ниеден лекар, психолог или психијатар во земјава ќе смее хомосексуалноста да ја третира како болест.
Не како болест меѓутоа да си олесни од стварите што го мачат затоа што посегнал по алкохол. Штом посегнуваш по такви работи значи те мачи нешто. Јас би му препорачала да го смени психијатарот, квалитетен психијатар не препишува одма апчиња а ни ти не можеш да очекуваш чуда од една посета. @AngelOfLust

п.с. И без доскочици на темава, ако сакате да помогнете пишете, ако не прескокнете.

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.387
Поени од реакции
3.594
"Господе Исус Христос,

Знам дека сум грешен, и ја барам Твојата прошка. Верувам дека се жртвуваше за моите гревови и воскресна од мртвите. Те прифаќам и те следам како мој Господ и Спасител. Води го мојот живот и помогни ми да го ширам твоето слово.

Во твоето име, амин."

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
855
Останува депресијата, срамот, обидот за самоубиство..сигурно е дека дечково отишол поради тие маки на лекар.Најмногу му е потребно зајакнување на самодовербата, дружење, живеење на животот како и сите што се на негова возраст

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Не знам, ама мене никогаш не ми било дали некој е геј или не. Што чурук народ сме.
Ич да си немаш гајле. Најди си дечко и уживај си во животот. Дружи се само со тие што те прифаќаат таков, а твоите родители се сепак твои и ке си легнат и тие еден ден на брашното.

Ебати простиот народ

Член од
28 јули 2016
Мислења
57
Поени од реакции
76
Не како болест меѓутоа да си олесни од стварите што го мачат затоа што посегнал по алкохол. Штом посегнуваш по такви работи значи те мачи нешто. Јас би му препорачала да го смени психијатарот, квалитетен психијатар не препишува одма апчиња а ни ти не можеш да очекуваш чуда од една посета. @AngelOfLust

п.с. И без доскочици на темава, ако сакате да помогнете пишете, ако не прескокнете.
Не верувам дека посегнал по тоа да стане геј. Зарем некој би избрал да биде геј во ова наше општество? Хомосексуалците се раѓаат како такви, а оние кои посегнуваат по алкохол стануваат алкохоличари.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Останува депресијата, срамот, обидот за самоубиство..сигурно е дека дечково отишол поради тие маки на лекар.Најмногу му е потребно зајакнување на самодовербата, дружење, живеење на животот како и сите што се на негова возраст
Нели беше избор хомосексуалноста? Нели кажуваше дека треба хомосексуалците да се лечат?

Кокошка една глупа.

Член од
2 септември 2016
Мислења
8
Поени од реакции
0
"Господе Исус Христос,

Знам дека сум грешен, и ја барам Твојата прошка. Верувам дека се жртвуваше за моите гревови и воскресна од мртвите. Те прифаќам и те следам како мој Господ и Спасител. Води го мојот живот и помогни ми да го ширам твоето слово.

Во твоето име, амин."
Nemas pojma kolku se imam moleno na bog,3-4 god. Sekoja vecer,no ni do den denes ne vidov fajde od molitvi..uste l kolku godini treba da mi projdat molejci se za nestata da se smenat ?

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
855
Нели беше избор хомосексуалноста? Нели кажуваше дека треба хомосексуалците да се лечат?

Кокошка една глупа.
Петел еден кастриран, треба да се лечат, да се обидат барем а хомосекс.е тргнат од листата на болести ама под присила, со неправилно гласање. Останаа трансОвците на листата како болесници и не ми е јасно што се топорат заедно со гејОвците. Кажи му на детето совет ако имаш а не туку ме рчкај мене.

Член од
2 септември 2016
Мислења
8
Поени од реакции
0
Јас досега не сум имал секс со машко ,токму поради срам и страв дека може да се дознае,но факт е дека чуствата се тука ,и колку да сакам да ги променам едноставно неможам!

Kajgana Shop

На врв Bottom