Кој ќе ја посети Бурмали џамија во Скопје?

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Оџата не вика 3 саати туку 10 пати по 2 мин т.е 10 мин дневно исто колку што приближно траат камбаните така да...врти сучи исто ти се фаќа:pos2:
10*2 = 20
Или еве полесно да ти биде : на 10 луѓе дај им по 2 круши = 20 круши:smir:
Извинете за офтопиков ама морав:helou:

Ај и еден онтопик:
Јас сум против каква било зграда на плоштадот, на плоштад треба да се урива а не да се гради:smir:
 

PhantomerX

Несопирлив
Член од
30 октомври 2008
Мислења
623
Поени од реакции
46
А и шо му фали на плоштадот сега? Кај црква? Кај џамија? Ко ќе идеш сеа да си седнеш на клупички па народче се вртка ваму таму. Си се возат на ролерки на точаци, на скејтови... Што знам... Не би влегувал како што кажа некој погоре, оти на сила е градена. Можеби... За тоа потоа...:smir:
 
Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Нема да се гради џамијата.
Доволно Владата да го поклони плацот на ИВЗ, а они послем многу лесно ќе си најдат пари за изградба на џамијата (муслиманите се великодушни на тоа поле, бидејќи по анкетиве голем број сакаат џамија на плоштад). Овие на МПЦ и да им дадат плац пак ќе се лигават дека немаат пари и ќе собираат од сиромашниот ни напатен народ.
Јас општо сум против изградба на било каков религиски објект на плоштад. Тоа време кога биле таму, било и поминало. Не е потребно да се враќаме назад, а и плус нема место. Тоа ни е единственото пошироко место каде се собираме на концерти и разми манифестации.
 

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Ооооооо, ти си бил нашинец! :) Баш убаво! Добро нека не се 1%, нека се 2%. Повеќе не верувам дека има, и остави ја историјата сега настрана, гледај на реалноста. А тоа што предците смениле вера БИЛО НИВНИ ПРОБЛЕМ, како што твоите предци смениле вера,ако ме разбираш. А мене мие убаво во оваа вера, верувај. :)

Знам дека е постар Манастирот, како што исто така знам дека ако барем малку си искрен ќе признаеш дека никој никаков проблем на христијаните не им прави во исповедувањето на својата вера.

Така е ,или не е така?

Е па земјаци и јас сум од нашиот крај :) и ви ветувам дека набрзо луѓето ќе ја најдат правата вера во која верникот нема да се клања нити кон слика нити кон камен!

Повторното доаѓање на ВИСТИНСКИОТ ПОСЛЕДНИОТ, ни предстојува!


А сега на темата.

Јас - ако даде БОГ - сум спремен да ја посетам и таму да посведочам за ВИСТИНАТА на СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ, кој БОГ Го отелотвори во ИСУС за сапсение на сите! :smir:
 

Sk girl

Not Perfect
Член од
6 јули 2008
Мислења
431
Поени од реакции
15
Hmmmm... jas znam samo deka politikava premnogu se mesa u religijava so samoto toa so planiraat da go praat na plostadov... znaci crkvi i djamii moze da se najdat na nekolku mesta so e blisku do plostadot ama sea fintava bila da se vrakame ko vo istorijata namesto da odime napred i da si terame dalje... zivi gluposti... neam niso protiv djamii i crkvi gradenje-ama na drugo mesto NE NA PLOSTAD... kolku so slusam i citam ke stavale i nekoi si spomenici, pa ako stavaat toa i ako izgradat crkva pa i djamija, ja neznam kaj ke ima mesto da se pomine niz plostadot... i se znae, za se si ima svoe mesto,a mestoto za crkva i djamija mislam deka ne e na plostadot... ama toa e, koj so ke mu tekne si pravi so zemjava... zalno i tragicno
 

Kajgana Shop

На врв Bottom