Кој ја донесе Македонија на просјачки стап?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Aбе овие не го ни дадоа на тендер, очи у очи, багатела, си договорија провизија и ајт : ))))

Имаше јавен повик, имаше тендер, имаше комисија која одлучуваше.

Каква и фирма да се избереше, ќе имаше обвинувања од опизицијата дека нешто е "матно".

Член од
25 септември 2007
Мислења
18
Поени од реакции
1
Држи вода и тоа, но сепак...
Независно гледано процедурата и законот не се докрај запазени.

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Aбе овие не го ни дадоа на тендер, очи у очи, багатела, си договорија провизија и ајт : ))))

Имаше јавен повик, имаше тендер, имаше комисија која одлучуваше.

Каква и фирма да се избереше, ќе имаше обвинувања од опизицијата дека нешто е "матно".
Ако има нешто коруптивно, или сомнително нека му стегнат пријава на Бранка па на суд нека се одкажува. Е а и јавното независно обвинителство нека покрене постапка и нека ја крене маглата дали има корупција или не за позади рамстор

Член од
10 јуни 2007
Мислења
84
Поени од реакции
4
ТОЧНО, НЕМАМ ПОЈМА КАКО ДА ИЗЛАЖАМ, КАКО ДА СЕ ИЗЛАЖАМ САМИОТ СЕБЕСИ И ДА ВЕРУВАМ ВО ГЛУПОСТИТЕ КОИ СЕКОЈДНЕВНО ГИ ГЛЕДАМ НА ТЕЛЕВИЗИЈА. СО ВЕТУВАЊА ДО НИШТО.

Тој што не размислува како мене, не мора да ме навредува, туку нека ми каже

Што направи оваа влада во своето едногодишно искуство на ВЛАСТ во Македонија?

А до Андон, кажи барем пет позитивни работи кои ги направила оваа власт во Македонија
пријателе само мало дете и ретардирано дете не знаат да лажат,а ти не си ни тоа ни тоа па верувај не е можно да не лажеш.(ништо лично за повредените)а оваа влада што направила е следното го врати моралот на народот што е најбитно во секоја работа започна со уште 2 мобилни оператори фрог и вип,урна монопол,почна да апси повеќе од која било влада на сдсм,ниски даноци кои нема негативно да се одразат како што ти кажа ќе видис за неколку години,во глобала започна да се интересита за економијата за земјоделците, сточарите.............. и уште многу работи има за кажување иако не сум партиски член на ниту една влада досега.

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
пријателе само мало дете и ретардирано дете не знаат да лажат,а ти не си ни тоа ни тоа па верувај не е можно да не лажеш.(ништо лично за повредените)а оваа влада што направила е следното го врати моралот на народот што е најбитно во секоја работа започна со уште 2 мобилни оператори фрог и вип,урна монопол,почна да апси повеќе од која било влада на сдсм,ниски даноци кои нема негативно да се одразат како што ти кажа ќе видис за неколку години,во глобала започна да се интересита за економијата за земјоделците, сточарите.............. и уште многу работи има за кажување иако не сум партиски член на ниту една влада досега.
Обаче моралаот уанзад е трипати враќан кај народот, па пак народт е гол и бос

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Тебе другар OneAndOnly никои неможе да те лаже од проста причина што гледаш едносмерно т.е како што напишав претходно со очите на големата сестра и нејзиниот верен слуга другарот ШЕМА, тоа што го има направено оваа влада го нема никоја досега некои од причините ти ги кажа Андон само незаборавај субвенции на земјоделците и сточарите пораст на БДП на 7-8 проценти за 1вото полугодие па.. со раст од 8 номинални и 4-5 РЕАЛНИ проценти ја доведе Македонија на средно европско ниво.

Член од
25 септември 2007
Мислења
18
Поени од реакции
1
Ајде де. Средно европско ниво е чешка и Словенија. јас мислам дека многу сме далеку од тоа

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Ајде де. Средно европско ниво е чешка и Словенија. јас мислам дека многу сме далеку од тоа
Да грешка во сваќање средно европско ниво на просек на раст на БДП на земјите на ЕУ значи не географски гледано...извинете :smir:

Член од
25 септември 2007
Мислења
18
Поени од реакции
1
Лесно е да бележиш раст од 7-8 % кога не работи ништо.
Мало покачување на цените на челикот на светска берза, почнуваат да работат Фени, Макстил и Митал и може и преку 10% да дојде растот. Јас лично мислам дека Владата нема директно влијание врз растот на економијата. Има многу други фактори. Банкарскиот сектор е веќе солиден.
Нашиот народ е чуден. постојано е во криза, а сепак е најштедлив народ на Балканот. Кога ја сменија марката за евро извади од под перница 1 милијарда евра. Сите се чудеа. Сега со Берзата се случува истото. Не ни требаат ни странски директни инвестиции. Сами ќе го финансираме нашиот развој. Само да се помири народот и да престанат да крадат политичарите

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Народот ги чуваше парите под перница бидејќи еднаш се изгоре со банките, а втор пат со штедилниците. Кој ќе убеди некој пензионер пак да почне да штеди во банка? : )

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Народот ги чуваше парите под перница бидејќи еднаш се изгоре со банките, а втор пат со штедилниците. Кој ќе убеди некој пензионер пак да почне да штеди во банка? : )
Како му чука на Б.Ц. срцето?

тат ТАТ...тат ТАТ...тат ТАТ...тат ТАТ

А на Шекерка?

пак ТАТ...пак ТАТ...пак ТАТ...пак ТАТ

:pos:

Член од
25 септември 2007
Мислења
18
Поени од реакции
1
Можеше да испадне втор ТАТ со Берзата. Дедовци со пензиите одеа по брокерките куќи.
Жив сведок сум. Во секоја друга земја изјавата на премиерот да намалат со купување акции, би требало да си даде оставка, ама кај нас е ПОЗИТИВНА (секоја чест - мое лично мислење дека добро постапи). Ќе го изгореа народот повторно

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Владата имала огромно влиание врз економија до пред 17 години т.е во комунистичкиот систем сега и нетребе да има, основна дејност на владата т.е на државата е само да врши надзор на економската работа на ПРИВАТНИТЕ ФИРМИ пошто сега не е општествено стопанисување туку пазарна економија па така владата е само регулатор ... една од нејзините задачи е да спречи монопол неможеш да кажеш дека со доаѓањето т.е купување на концесија владата не доби ФИНАНСИИ т.е буџетот и со тоа ги намали цените на чинење кои пак се одразуваат на твојот и мојот џеб исто така ете почна либерализација во фиксната телефонија тоа пак е дело на владата ама пониските цени ќе бидат помал товар на твојот и мојот џеб. А имаше 1 милијарда бидејќи ако заборави фракциите на октоподот наречен БЦ им ги ограбија парите на луѓето и тие немаа верба во економските институции пред се банките и штедилниците во државава сега има кредитни картички, депозити кои секојдневно растат има задолжување со кредити од причина што веруваат во макроекономската политика не се плашат дека ќе дојде до инфлација или девалвација на денарот. Тие се тие механизми кои ги спроведува владата е во никои случај НЕТРЕБЕ и НЕСМЕЕ да се меша во пазарната економија. Пазарот ја определува цената а државата во однос на таа цена т.е на профитот го наплаќа својот дел изразен преку ДДВ персонален данок данок на имот и така натака.

Член од
25 септември 2007
Мислења
18
Поени од реакции
1
Само нашите Влади се толку глупи што мислат дека не смеат да се мешаат на пазарот (сите до една). Дури и Франција има државно планирање. Германија исто така. Ние ја продолжуваме истата пракса како кога бевме комунисти. Први пред Кина и СССР до комунизам, сега први пред Америка и Англија и ЕУ до капитализам. Преку сите мерки и закони државата ја насочува економската активност. Не е директно но сепак е мешање и влијаење

Член од
10 јуни 2007
Мислења
84
Поени од реакции
4
ТВОЕ МИСЛЕЊЕ, КОЕ НЕ МОЖЕШ ДА МИ ГО НАМЕТНЕШ МЕНЕ

ИНАКУ НЕ ГЛЕДАМ ДЕКА НЕКОЈ ПЛАЌА ДАНОК, НИКОЈ НЕ ИЗДАВА ФИСКАЛНИ, НИКОЈ НЕ ЗАТВАРА ДУЌАНИ ОСВЕН АКО НЕ СЕ ОД СПРОТИВНИОТ ТАБОР И НЕ ВЛЕЗАТ СПЕЦИЈАЛЦИ ДА ИСКРШАТ СЕ

ДАЛИ МАЈКАМУ НА ГРУЕВСКИ БИДЕЈЌИ СТАНОВИТЕ ГИ ИМА СТЕКНАТО ПОД НЕРАЗЈАСНЕТИ ОКОЛНОСТИ ЌЕ ПЛАТИ НЕШТО ПОТОЧНО 80% ОД ВРЕДНОСТА?

Знам дека мислиш поинаку од мене, но далеку си од самата вистина која еден ден можеби ќе ЈА погледнеш МНОГУ ДОБРО , освен ако не си слеп следбеник на Никола Груевски, неговите пулени и бугарофилски кланови низ Македонијава
dojdi vo kavadarci i vidi kolku privatnici imaat zolta lenta na vratata ima mnogu vmrovci nema selekcija brate

Kajgana Shop

На врв Bottom