Кој треба да игра во Македонската рапрезентација?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
1. Милошевски - не можам да смислам подобар не дека е идеален...
2. Игор Митревски - Самоклуб да најде, игра ли сега некаде?
3. Гоце Седловски - незаменлив среден штопер.
4. Николче Новевски - Ако е стандарден во бундес лига... но комент
5. Александар Васовски - Ако е стандарден во бундес лига... но комент
6. Дарко Тасевски - Само луд човек што го гледал нема да го земе
7. Шумуликовски - Некој мора и да трча, Гатузо во репрезентација
8. Горан Пандев - Мене би ми играл везњак, он ке задржи топка.
10. Гроздановски - Што играше во Вардар, ептен ме бендисува
11. Шакири - како Авторитет, не за друго
9. Аце Стојков - Со Пандев во Тандем, нема кој да ги сопре

Играм 4-5-1. Мкд има дефанзифци ама нема напаѓачи, според мене. И иднината на фудбалот е во кондицијата. Мора да бараме играчи кои можат да трчаат. А тој Крстев ја не би го пуштил за Лабуништа да игра а не за репр или у холандија. Кој го шитна алал да му е. Е он стварно трча ама нема везе чоекот од фудбал.
и никој гледам не го спомна Брага. Зема државјанство, мислам дека е добар, ко Роберто Карлос, у мкд варијанта:wink:
9ка е последен затоа што по старите сфаќања 9ка е центарфор, напаѓач :icon_lol:

runBABYrun

Секој ден НЕ е Велигден
Член од
1 февруари 2007
Мислења
724
Поени од реакции
0
spored mene toa bi bile:
milosevski, sedloski, stojkovski, R.Petrov, Mitreski, Sumulikoski, Taseski, popov, Sakiri, pandev, maznov

HungryWolf

Deep In Tha Forrest
Член од
30 јануари 2007
Мислења
793
Поени од реакции
4
6. Дарко Тасевски - Само луд човек што го гледал нема да го земе

Dare e No.1 igrac stvarno igra deckoto, go znam od maloo i licno sum go gledal nemam zborovi ...

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
jas mislam deka na ristik treba da mu se dade poveke sansa

Член од
7 јуни 2006
Мислења
92
Поени од реакции
0
GK Nikolovski
DC Sedloski
DC Vasovski
DC Noveski
WBL Petrov
WBR Bozinovski
MC Tasevski
MC A. Mitreski
MC Sumulikoski
FC Pandev
FC Naumoski

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
kolev gjosevski,popov sedlioski,novrski trajanov emini sumolikovski,nedjipi pandev,naumovski,rezervi nikolovski,mitrevski,vasovski tasevski,stojkov,vandair i ristic

Никола_МКД

Corazón blanco
Член од
18 март 2007
Мислења
1.213
Поени од реакции
22
-----------------Николовски-----------------

Седлоски---Васовски---Новески---Митревски

--------------------Игњатов-----------------

Шумоликовски---------------------Тасевски

--------------------Пандев------------------

Ристиќ-------------------------------Мазнов

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Многумина од оние кои површно го следат нашиот фудбал се прашуваат од каде па сега тој Бобан Јанчевски "излезе". Од каде па тој Јанкер така лесно ги решета противничките мрежи. Кој е тој човек кој во црно ги завива голманите на Работнички К, Македонија ЃП и Победа оваа пролет? Кој е тој напаѓач кој е во фокусот на вниманието на нашата фудбалска јавност, се разбира со неговата Ренова која "дрма" во првенството и победува с$ по ред не признавајќи фаворити? А во таквата Ренова токму Јанчевски е централната фигура.
Е тој центарфор фудбалски потекнува од Тетово, инаку е роден во Виена (Австрија) пред 29 години, значи има и тоа какво искуство. Тој е човекот кој пред неколку сезони со Локо Пловдив беше шампион во Бугарија, беше и најдобар стрелец странец во тамошниот шампиоант. Во натпреварите во Купот на УЕФА беше стрелец на натпреварот Болтон - Локо за водство на бугарската екипа. Оваа сезона Јанчевски е најдобриот стрелец со досега постигнати 25 голови. И замислете, таков расен и класа напаѓач никогаш не добил адекватна шанса да заигра во некој наш поголем клуб, а за репрезентацијата и да не говориме. Па со право се прашуваме што уште треба да направи Јанкер да добие адекватна шанса во мак - фудбалот. И дали е време селекторот Среќко Катанец да го повика макар на поширокиот список?

"Искрено и јас се прашувам што навистина треба да постигнам, да направам. Уште колку голови треба да постигнам. Видете, не е моја одлика преку весници да се препорачувам, но мислам дека оваа сезона навистина ја играм во голем стил. Затоа веројатно и заслужувам повик во репрезентацијата. А за тоа зошто не сум играл во некој наш поголем клуб (н.з играл за Тетекс, Македонија ЃП, Тиквеш, Башкими и Локо Пловдив - Бугарија) мислам дека е тоа сплет на околности. Но, не се жалам. Сега играм во Ренова, во клуб кој е еден од нашите најдобри и најголеми клубови со големи амбиции. Штета што есеноска Ренова не освои неколку бодови повеќе па сега да се бориме за титулата. Навистина ќе беше многу поинтересно. Особено по нашите успеси во натпреварите против Победа, Вардар, Македонија ЃП и Работнички К. Во серија освоивме од можни 12, десет бода", вели Јанчевски.

На тие средби Јанчевски постигна пет гола. На Победа & "стегна" хет - трик, додека со "лавовите" и "романтичарите" на ефектен начин ги матираше голманите на овие клубови.
"Не сум само јас заслужен за головите. Тука се Беќири, Крстев, Исени, потоа Мемеди, Емини, Османи и сите останати кои се мои соиграчи. Имаме прекрасна атмосфера, одличен тренер, раководство како што може да се посака и секако да не ги заборавам нашите најверни навивачи 'гипсари'. Нивниот број од натпревар во натпревар е с$ поголем и од нив имаме голема поддршка на секоја средба. Задоволство е да се игра во таква средина. Ако успееме да го задржиме ова ниво на успеси, ако се засилиме со 2-3 играчи тогаш во наредната сезона ќе атакуваме и на самиот врв на табелата", посочува напаѓачот кој е во центарот на вниманието во нашата фудбалска јавност. Напаѓачот кој е страв и трепет за голманите, за противничките одбрани. Напаѓачот кој е кошмар за тренерите.

"Само си ја работам својата работа најдобро што знам. А не ми е лесно. Особено кога Ренова игра во тие дерби натпревари. Во нашата Прва лига има одлични дефанзивци како што се на пример Јовановски и Вајс (Работнички К), Деспотовски (Македонија ЃП), а морам да го посочам и мојот соиграч Игњатовски. Тоа се најдобрите дефанзивци во шампионатот и навистина е тешко да ги надмудриш".

И на крај на прашањето дали има амбици повторно да се "проба" надвор од нашите граници низ насмевка потенцираше дека сега во преден план му е Ренова. А ако стигне нешто тогаш "газда" Кенан Идризи ќе го има последниот збор. Барем толку му должи на првиот човек на Ренова.

З. Ѓоршоски
Заковски прв ме нарече Јанкер

Јанчевски е попознат по надимакот Јанкер, по германскиот робусен напаѓач Карстен Јанкер.

"Убаво се сеќавам пред десет години кога играв во Тетекс, мојот тренер Стеве Заковски по еден мој гол извика 'Еј, гледајте како малиот дава голови, исти Јанкер' и од тогаш во нашата фудбалска јавност ме препознаваат по тој надимак. Немам ништо против така да ме нарекуваат".
Да заокружам на 30 голови

Досега Јанкер на четири кола до крајот има постигнато 25 голови (н.з тука се сметаат и есенските голови во дресот на Башкими). Има убава можност до крајот, а неговата екипа игра со Башкими, Шкендија 79, Силекс и Влазрими таа бројка да ја зголеми.

"Досега 25 пати се радував на тресење на противничките мрежи. Ако ме послужи здравјето, ако успеам да ја задржам добрата голгетерска форма тогаш се надевам дека ќе стигнам до бројката 30. Убаво ќе биде оваа извонредна сезона за мене да ја заокружам со бројката од 30 постигнати голови".
Имаме поддршка од "газдата" Идризи

"ФК Ренова е еден од помладите клубови во нашата земја. За неполни 4-5 години од најнизок ранг дојде до врвот на мак - фудбалот. За тоа покрај играчите и тренерите секако дека е најзаслужен и претседателот и спонзор г. Кенан Идризи. Човекот работи професионално. Нема доцнење со исплатата на финансиите, се обидува во секој случај да ни овозможи адекватни услови за работа и напредок во нашите кариери. Ретки се таквите претседатели на клубови во Македонија, а ретки се и таквите клубови како што е Ренова. Еве пред некој ден Идризи дојде на тренинг и ни даваше поддршка, ни честиташе за последните успеси. И покрај ремито со Работнички К тој н$ пофали истакнувајќи дека тој е презадоволен од нашиот настап. Исто како да сме победиле".
Што гледаа зимоска Ѓоре, Цапар и Радмило!?

Јанкер минатата зима си замина од Башкими и имаше неколку неуспешни обиди да пронајде трансфер надвор од Македонија. Интересно е тоа што и тогаш беше водечки стрелец во Првата лига, но уште поинтересно е што од Башкими не се пресели во некој наш поголем клуб кој има амбиции за титулата. Но тренерите Ѓоре Јовановски (Работнички К), Драган Канатларовски (Вардар) и Радмило Иванчевиќ (Македонија ЃП) не пројавија којзнае каква желба да го ангажираат во своите редови. Јавно прашуваме што ли голедаа тогаш тренерите на водечките клубови кога доволија Јанчевски да замине во Ренова.
ВЛАТКО КОСТОВ:

Класа напаѓач

Влатко Костов, тренерот на Ренова, има свое мислење за квалитетите на Бобан Јанчевски.

"Во секој случај Јанчевски е класа напаѓач, секако дека најдобриот во лигата. Да се постигнат толку голови не е мала работа. Секако дека заслужува да се најде барем на поширокиот список на селекторот Среќко Катанец. Покрај него тука се и Мемеди и Емини. Но да се вратиме на Јанкер. Кога тој дојде во Ренова физички не беше подготвен. Но со одлична работа во текот на зимските подготовки работите си дојдоа на своето место. На стартот на пролетниот дел имаше мала повреда, но затоа кога 'влезе' во форма во целост го искажа својот квалитет. Покрај головите морам да кажам дека Јанкер е голем мотиватор во екипата. Максимално се дава себеси на секој тренинг, на секој меч. Воопшто не е себичен како и повеќето останати центарфори. Него го краси и тоа што е позитивна личност. Немам повеќе зборови, мене ми е чест што во мојата екипа имам таков фудбалер и пред с$ таква личност".

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Јанчевски и во Бугарија даваше голови, ама нашиве кој да му текне да го викне...

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Definitivno treba da se vikne jancevski

П

Паспарту

Гостин
vandair e isto taka zver iako nesto vo posledno vreme ne mu ide

Никола_МКД

Corazón blanco
Член од
18 март 2007
Мислења
1.213
Поени од реакции
22
Nikola_MKD напиша:
-----------------Николовски-----------------

Седлоски---Васовски---Новески---Митревски

--------------------Игњатов-----------------

Шумоликовски---------------------Тасевски

--------------------Пандев------------------

Ристиќ-------------------------------Мазнов
gi vidov na site formaciite i nikoj go nema klaeno Ignjatov
barem poaren e od drugite igraci od sreden red vo podavanje i driblanje i drugi osnovni raboti
porano igrafme za nereseno, sega demek da pobedime ama malce ne cini formacijata. i site so go falat toj Slavkovski, ne e bateto kuznaj so, dur ne vidam ne mozam da go napram slednio ibrahimovich kako so go sporedvat site drugi.

F

fantomX

Гостин
Дарко Тасевски-прв состав
Бобан Јанчевски-барем на клупа

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Да не го заборавиме Балдовалиев ко ја 5 натпревари има дадено 11 голови во Локомотив Пловдив а Јанчевски не е тоцно дека е бил прв стрелец во Бг првенство кога играсе тој Камбуров бесе прв стрелец исто и тој бесе од Локомотив

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
100% podrska za Janker i DImitar.Ima eden Mirsad vo SION igra od Makedonija.I toj ako moze da se povika

Kajgana Shop

На врв Bottom