Кој од бившото СФРЈ ќари од распадот на државата?

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Напротив,сакам да потенцирам дека големата грешка лежи во тоа што само Вардарскиот дел на Македонија потпадна под Југославија...

Правилниот чекор ке беше доколку Македонија станеше самостојна држава уште 1945 година,а не во рамките на Југославија,каде ,,брача,,срби си играа кур-ташак со нас.

Во таа Југославија ние Македонците бевме последната дупка на свиролот,ама таму кај што нема дупка.:toe:

Да бевме самостојни уште од таа 1945 г.сега немаше да сме приморани да трпиме вакви трауми.:toe:
Ок, ај ти сега кажи ми мене кога се живееше подобро до 91 или после 91 ?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
еден батка рекол ...1951...:) кога го прашале...КАКО БЕ ТОА !!!!!!!!
одговорил..: па тогаш имав 20 години....!! :)

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Не е битно минатото,битна е сегашноста.Од минатото трпиме вакви психолошки притисоци и трауми.:toe:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

Бар кажи го целосно.. бе батка :helou:

Една фиктивна анегдота раскажува како Кардељ после 15-20 години по 1945 г. прошетал кај словенечките земјоделци, сретнал еден земјоделец и го прашал:
- Кога беше подобро за тебе, во Кралска Југославија или сега?
- Па.... убаво е и сега, ама... оваа... тогаш некако поубаво ми беше.
- Како тогаш поубаво, сега имаш трактор, друга механизација... итн, а тогаш ништо немаше, работеше мачно, рачно.
- Точно другар Кардељ, ама тогаш имав 20 години - рекол селанецот.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Баш напротив, најубавите години се од 17-25 ( ебеш се живо ) :smir: а во тие години Македонија беше независна.

Јас сум реален човек.

Не е битно минатото,битна е сегашноста.Од минатото трпиме вакви психолошки притисоци и трауми.:toe:
Па психолошките трауми ни почнаа од 91 наваму.

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Па психолошките трауми ни почнаа од 91 наваму.

Слушај сега...Голем процент од Македонската популација не ги интересира колку било убаво пред 91 затоа што нашата сегашна младина е родена околу и после 91.

Нив патката ги боли колку ти било убаво пред 91 и колку си го сакал друже Тито,тоа денеска никој не го интересира!

Нашата младина сега сака да издејствува една просперитативна Македонија,а Југославија за нив е исто она што за тебе и за мене е Римската Империја (која никогаш не сме ја доживеале:toe:)

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Слушај сега...Голем процент од Македонската популација не ги интересира колку било убаво пред 91 затоа што нашата сегашна младина е родена околу и после 91.

Нив патката ги боли колку ти било убаво пред 91 и колку си го сакал друже Тито,тоа денеска никој не го интересира!

Нашата младина сега сака да издејствува една просперитативна Македонија,а Југославија за нив е исто она што за тебе и за мене е Римската Империја (која никогаш не сме ја доживеале:toe:)
Види, што и да им кажам на тие што се родиле по 91 е ништо во споредба со тоа што ќе им го кажат нивните родители. Инаку и ја сум свесен дека тоа е минато ( убаво ) и не верувам дека во блиска иднина ќе се врати.

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Значи ова бугаранава тазе печени блгари ф чуждината

ако не ви свиѓа ај кршете главурдите у таа ваша блгарија

ами не ве држиме тука на сила ...со ланци да не сме ве врзале

ах море само комунистите биле лек за вакви ....
Најинтересното е зошто се што е антикомуњарско го сврзувате со термините Блгарија и блгарско?!

Kajgana Shop

На врв Bottom