Кој и што знае да зготви?

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Знам многу јадења да спремам доволно за да преживеам кога моите не се дома. Ме бидува за готвење.:smir:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Ретко нешто да утнам кога готвам,доволно да видам рецепт и начин на подготовка без да запишувам и без проблем го правам.Дома во последно време сме на полуготови или замрзнати продукти,зеленчуци,салати,овошје.Немам време да месам тесто за пица,да чекам да кисне,или кори да сукам,купувам готови,полупечени,замтзнати.
Последното ,,дело на кое работев е оваа торта,за мојот 26 роденден.Мислев да нарачам,но по наговарање од една другарка дека било поинтересно дома да ја направам,решив јас да си ја креирам.Цела табла јајца ставив,цела кујна во брашно ми беше.....на крај испадна нешто,и што е најважно се јадеше.А за декор......незнам,воодушевени беа сите,ја си викам кој си ме земе раат ке си пати.

Скромност е врлина на тие што не ги бива:smir:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
сам знам да си зготвам јајца(варени/пржени),компирчиња пржени...пити..пици..тост :)

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Ништо баш ништо само сендвич знам да си напраам :pipi: незнам ништо ради тоа што не сум скоро никогаш сам дома а и кога сум ми оставаат пари за пица или нешо сл.

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Хмм...Знам да пржам и варам јајца,знам да сварам макарони/шпагети и се од нивен род :icon_lol:,пица со купено тесто [појма немам како се прави вака тестото] :icon_lol:,знам да направам тост,сендвич и сеа најново научив како се прави Гравче Тавче.:pipi:
Од благото порано знаев и една торта без јајца да направам ама откако ќе го запалев станов више не ни помислувам на неа.:jaj:
Ај мала сум уште има време ќе научам повеќе да готвам.:)

●Mαrια...«3*

♥ 3 ♥
Член од
3 април 2009
Мислења
692
Поени од реакции
68
Знам да си пржам и варам јајца, да пржам компири, да варам компири, да си правам шпагети/макарони, знам да сварам виршли, знам да правам рафаело колачи, гравче.
Има време ќе научам уште многу други работи.:helou:

Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
Знам да пржам јајца, компири, пиперки, виршли, да правам палачинки а пред некој ден направив сама и едни колачи.

А

Александра Д.

Гостин
Јајца во секој вид(кој не знае)
Тестенини
Пржени ствари
Макробиотски специјалитет со соја
Палачинки
Тостови
Супи
Знам и лепче да месам бе (од одамна не практикувам тоа)
Компири(печени, варени, помфрит)
Салати
Пица
И друго.

Член од
24 мај 2009
Мислења
131
Поени од реакции
6
Па јас мислев дека ништо не знам...ама се изненадив! Сум знаела нешто!:vozbud: Знам да направам двојно печени компири со лимон, пилешки стек во сос, ама пошто не јадам месо, други го јадат! :toe: тортелини во сос од павлака, печен ориз со печени домати, пица, ( малку ми е ко bake rolls ама се јаде :kesa:) палачинки со топен кашкавал, некои вегетеријански и макробиотички специјалитети...ама онака light, ништо сериозно!
Па уствари не знам ништо!:icon_eek:

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Се` ама буквално од солено до благо.права домаќинка сум. :)

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
pa sekakov vid na jadejne poso toa mi e profesija i ako ne go znam ke go pobaram na net i ke go probam da go napravam i normalno da uzivam vo nego

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.100
Кајгана:jaj:..и слични јадења со јајца
Колачи - желади
помфрит
Сардини
и специјалитетот од братучетка ми шо го научив ...Торта со бисквити :icon_excl

Член од
2 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.782
Само сендвич знам да си направам и да спржам компири:toe:

M

marko 1996

Гостин
Сендвич , тост( исто е :) ) , пуканки и толку :)

Kajgana Shop

На врв Bottom