- Член од
- 27 ноември 2007
- Мислења
- 31.062
- Поени од реакции
- 74.697
Smexy_Bit е мојот бог:pos2::pos2:Сам сум свој Бог
Smexy_Bit е мојот бог:pos2::pos2:Сам сум свој Бог
За кој како .Друже, ти си надвор од верата. :helou:
Момче, одговорот ти го добиваш сега по трет пат!Немаш коментар а?
Лажните муслимани (и терористи од сите деноминации) не Го познаваат Срцето Христово, Совршената Куќа БОЖЈА, нити БОГА!
Момак муслиманите ако го почитуваат Христос не значи дека веруваат во него. Не машај баби и жаби.Момче, одговорот ти го добиваш сега по трет пат!
Така е!Момак муслиманите ако го почитуваат Христос не значи дека веруваат во него. Не машај баби и жаби.
Исто како христијаните во Исус, будистите во Буда, кришна и.т.н.Така е!
Муслиманите илјада и еден пат рекле дека МОРААТ да го почитуваат Исуса како еден од плејадата на посебно одбраните Божји Пратеници.
Муслиманите веруваат во Едниот и Единствен Бог кој се вика Аллах (џ.ш.)! Тоа е тоа!
А како се презива?Муслиманите веруваат во Едниот и Единствен Бог кој се вика Аллах (џ.ш.)! Тоа е тоа!
Абе има он презиме ама можеби е како оние уметницине што само име си кажуваатА како се презива?
Пошто за позитивна идентификација е потрбно и презиме. Пример има многу особи шо се викаат Стојан али некој е Тодоровски некој Светиевски некој Хаџипоповски, или Муса па мож да биде Сермаџај или Таири и слично.
Аман побратиме, гледај што пишуваш!... Koga Muhamed a.s i negovite sledbenici,vo pocetocite na Islamot, ...
Овој крал не е вистински следбеник Христов, туку во неговата уста има колнење во БОГА кое е најстрого забрането!... pobarale azil kaj kralot Ashama na Etiopija, koj bil hristijanin, prvo toj ne prifatil, pa potoa ...
... potoa rekol: Zimi Boga, Isus ne e nisto poveke od toa kako sto e opisan vo Koranot. ...
Вистинските следбеници на Совршениот Христов Ислам (тоа се следбениците на Вечното СЛОВО БОЖЈЕ, тоа Чудесно Вечно Евангелие) од други луѓе, од луѓе што не верувале на Христовиот Ислам, во местото антиохија (тур абдин - денешна атакија, република турција) биле наречени христијани!... Ali da imate vo predvid deka togasnite hristijani mnogu se razlikuvaat od denesnite.
Вистинските муслимани Го следат она нешто што БОГ (Елоах, Алах) - наместо земја, човечко семе или билокаква поинаква творба - Го отелотвори во Исус, повеќе од сё на светот!Момак муслиманите ако го почитуваат Христос не значи дека веруваат во него. Не машај баби и жаби.
Jas pak ke kazam, ima samo eden, edinstven, bez drugar, bez rival, semoken Bog, a Muhamed a.s, Isa a.s, Ibrahim a.s, Musa a.s, Nuh a.s i site proroci se negovi slugi i pratenici.Аман побратиме, гледај што пишуваш!
Зарем мухамеда (с.а.в.с) е почетокот на исламот на земјата!?
Исламот е од моментот кога постои Вечната Мудрост БОЖЈА (Христос) Која БОГ ја отелотвори во Исус за спасение на целиот свет!
Овој крал не е вистински следбеник Христов, туку во неговата уста има колнење во БОГА кое е најстрого забрането!
Вистинскиот верник нема потреба да се колне, бидејќи тој зборува вистина, исто како што зборуваше вистина онаа Вистина која е пред секоја книга а во Исус - во кого е вистинската вера - БОГ ја отелотвори како човек за спасение на сите луѓе!
Ако сакаш да дознаеш дали на вистинските следбеници Христови е дозволено колнењето, тогаш погледни во извештајот на очевидецот Матеј ( петта глава, кон крајот )!
Вистинските следбеници на Совршениот Христов Ислам (тоа се следбениците на Вечното СЛОВО БОЖЈЕ, тоа Чудесно Вечно Евангелие) од други луѓе, од луѓе што не верувале на Христовиот Ислам, во местото антиохија (тур абдин - денешна атакија, република турција) биле наречени христијани!
И уште еднаш да повториме:
Вистинските следбеници на Христовиот СОВРШЕН ИСЛАМ никогаш не се колнеле во БОГА и не пролевале крв дури кога ги губиле своите животи а од светот биле наречени христијани бидејќи ги следеле стапките Христови, исто како што следбениците на мухамедановите стапки и ислам се наречени мухамеданци!
Шалом Алеихем + Селам Алејкум
Момак муслиманите ако го почитуваат Христос не значи дека веруваат во него. Не машај баби и жаби.
Site proroci imaat isto poteklo, od ista loza.Исус навистина беше со кралско потекло тоа се гледа и кај Матеј и кај Лука каде тие го набројуваат родословот на Исус од Давида па до татко му Јосиф. Така да тој е крал Христ со име Исус.
Аха епа ако е така зошто рисјаните не ги сакаат муслиманите кои пак си имаат свој џихад итн. Нели како братски религии треба да се сакате.Momak, muslimanite veruvaat vo Isus, Isa a.s i go pocituvaat. Toj bil Bozji prorok, i e eden od 5 najslavni, sto gi slavi Boga vo Koranot: Muhammed, Noa, Abraham, Mojsej i Isus.
Spored Islamot, ako eden muslimanin ne priznae eden od Bozjite proroci, spomenati vo Koran, toj ne e muslimanin.
Навистина Совршениот Творец БОГ (Елоах, Алах) нема потреба од поинаква творба освен од онаа што е во Неговата Совршена Мудрост (Христос), Која пред 2000 години ТОЈ ја отелотвори во Исус за спасение на сите!... Bog e apsoluten vladetel. Toj nema potreba od mene, tuku jas imam potreba od nego. Toj e sovrsen sozdavatel.